reklama

Údolím řeky Gail na kole

Termín: 10.09.2022 - 16.09.2022, 7 dní
Cena od: 12 280 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Údolí řeky Gail je po obou březích lemované alpskými vrcholky, zalesněnými kopci, loukami, pečlivě udržovanými statky, hezkými městečky a vesnicemi, které lákají k zastavení. Rozkládá se zde také jezero Presseggersee s průzračně čistou a teplou vodou s možností koupání, nedaleko kterého budeme ubytováni.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách. Přejezd Rakouska do městečka Kötschach, které se nachází mezi Gailtalskými a Karnskými Alpami a je známé svými klimatickými lázněmi. Složení kol a podél řeky Gail přes Dellach do městečka Hermagor, ležícího nedaleko italských hranic. Pokračujeme k jezeru Presseggersee, které se nachází uprostřed hor, lesů a luk a patří s teplotou vody až 28°C k nejteplejším a nejčistším v Rakousku. Poblíž jezera po 4 noci ubytování v hotelu.

3. den: S naloženými koly přejezd do Itálie. Nedaleko Tarvisia složení kol a po cyklotrase Alpe Adria, kterou lemují ostré štíty Julských Alp a je stále na co se dívat. Přes Tarvisio směr Camporosso, kde stezka najíždí na těleso zrušené železniční tratě, které tu říkají Pontebbana. Perfektní asfalt, desítky tunelů a viaduktů, nádherné okolní scenérie. Vesnice Dogna a průjezd horským údolím řeky Felle, bývalé nádraží Chiusaforte a podél Canalu dell Ferro k městečku Moggio, nedaleko kterého etapu ukončíme. Naložení kol a přejezd zpět na ubytování.

4. den: Autobusem s naloženými koly k jezeru Weissensee. Na kole částečný objezd jezera s možností koupání a návrat zpočátku kopcovitý po silnici či lesním terénem s prudkým sjezdem do městečka Weisbriach a po cyklostezce směr Jadersdorf a Hermagor do Pressegenu. Objezd stejnojmenného jezera s příjezdem k hotelu z východní strany.

5. den: Autobusem do Tröpolachu, lanovkou Milenium expres na vrchol Madritsche (1919 m) a turistika (výběr pěší túry na okolní vrcholky). Návrat zpět autokarem. Nebo od hotelu na kole k lanovce, výjezd s kolem na Madritsche a náročnější sjezd do Tröpolachu (590 m) a přes Hermagor do hotelu. Doporučujeme horská kola.

6. - 7. den: Na kole kolem Presseggersee přes Görtschach a malými vesničkami, okolo starých selských dvorů na předměstí Villachu, nedaleko kterého se řeka Gail vlévá do Drávy. Naložení kol, přes Rakousko dojezd zpět do Hradce Králové v nočních hodinách.

Etapy jsou rovinatým až zvlněným terénem, čtvrtý den kopce i prudký sjezd, pátý den sjezd od horní stanice lanovky. Vedou po asfaltových cyklostezkách, od lanovky po šotolině. Denní etapy: 45, 60, 45, 0/50, 50 km

Ubytování

4x v 4* hotelu u jezera Presseggersee, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV a minibarem, k dispozici je fén a župan pro dospělé. V hotelu jsou lázně Alpe Adria: vnitřní a venkovní bazén, sauny, pára, whirpool (vše v ceně zájezdu). 1lůžkový pokoj za příplatek (omezený počet).

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, vstup do bazénů a wellness, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Pardubice, Hradec Králové, Praha

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

338 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024