reklama
Země: Velká Británie Velká Británie

Londyn -> Manchester

Zdravim. Koncem unora se potrebuji na par dni dostat do Manchesteru (a za tech par dni zase zpet). Dost dulezity faktor pro me jsou finance a tak me napadlo ze by nemuselo byt spatny (a navic celkem levny) svezt se z CR autobusem s nalozenym kolem do Londyna a odtam uz po vlastni ose do teho Manchesteru. A tak mam 2 dotazy..:

1) Nemate nejake tipy/rady/zkusenosti s prepravou kol v busech do Anglie? Shanim nejakyho dopravce ktery mi to kolo nalozi a odveze, a kdyby patril do kategorie levnejsich byl bych jen spokojenejsi. A pak taky jak moc musim kolo do toho busu rozlozit/zabalit?

2) A co konkretni cesta z Londyna do Manchesteru? Potrebuji se tam dostat co nejrychleji a tak cesta nebude zadnej vylet s pokochavanim se u kazdyho druhyho stromu, a proto kdyby nekdo mel nejakou tu radu kudy jet/nejet ci neco podobneho, jen to ocenim. Jo, a predpokladam ze se da v Anglii spat volne pod sirakem jako kdekoliv jinde, v pripade ze se mylim, vyvedte me pls z omylu..

Diky za kazdou radu Koťas.

[ Zpět ]
Datum: 18.01.2007
Autor: Koťas
  • Re: Londyn -> Manchester

         

    Kolo jsem busem do UK ještě nevezl, ale řekl bych, že když ho budeš mít zabalené v krabici, měli by Ti ho vzít.Budeš mít problém se krabice na Victoria Station zbavit. Na cestu zpátky si seženeš novou. Ale než se na kole vymotáš z Londýna, budeš toho mít akorát... a v únoru???Se zavazadly???? A to chceš spát pod širákem??? Sorry, dost šílený nápad. V UK je hustá síť hostelů, za 8-10 liber se vyspíš a uděláš si snídani jako člověk...Jel jsem to (L-M) autem v létě a nijak mě to krajinářsky neuchvátilo.Navíc je na trase dost velkých aglomerací, kde mi to připadalo, jako kdyby jsi jel pořád někde mezi Hostivicemi a Petřinami. A v mizerným počasí to pojedeš minimálně 3 dny. Jestli si chceš přesto v únoru zajezdit, odskoč si z M´cr do oblasti Lake District, tam je to hezký. Tvoji trasu bych si rád projel, ale v únoru to bude mizérie. A jsou navíc kratší dny... A když si spočítáš, že autobus National Express není nijak drahý ( jízdenka bude stát tak 29 liber) a kolik toho projíš cestou a kolik času Tě to bude stát a jak budeš za ty 3 dny vypadat,tak by Ti mělo vyjít, že je levnější a hezčí si kolo nebrat vůbec a půjčit si ho na místě. Snad kdyby jsi našel někoho na spolujízdě, kdo by Tě tam hodil, ale na tu dálku mi připadá autobus taky levnější než se tam vézt jako spolujezdec.Možná by bylo úplně nejlevnější se dostat jen do Belgie a odtud, když budeš tvrdej to vzít nahorupodél východního pobřeží, tam je cyklostezka North Sea Cycle Route a v Grimsby to stočit na M. Nejlevnější trajekt je myslím z Oostende do Ramsgate (chorvatská company, myslím že se jmenují Euro Ferries či tak nějak). Zlom vaz.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.01.2007
    Autor: Neregistrovaný uživatel (jeník)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Londyn -> Manchester

         

    Jestli se i s kolem vlezes do cca 30Kg nakladu, zkusil bych se byt tebou podivat na prime lety Praha – Manchester - urcite tam neco nizkorozpoctoveho leta. Pokud totiz kupujes letenku hooodne dopredu, nebo naopak az na posledni chvili, zaplatis s nejvetsi pravdepodobnosti min jak za bus. Ja letel Cardiff – Praha zpatecni za 42 GBP – z toho letistni poplatky 28 GBP.
    Jinak pokud chces busem, kolo by melo byt bez problemu, zalezi ale kolik jede lidi a kolik je mista v kufru. Casto staci sundat jen predni kolo a odmontovat pedaly, krabice pak vubec neni potreba.
    Londyna na kole jsem se napoprve taky docela bal, ale nakonec to bylo uplne bez problemu - ve srovnani s Prahou cyklisticky raj. Jel jsem natezko, prespal pred mestem, rano sjel do centra, cele si ho projezdil a prochodil, a vecer uz jsem byl zase mimo civilizaci. Naprosto v pohode. Ale bylo to na konci cervna, svetlo od 4.00 do 22.00 :-))
    Krajina kolem dalnice L-M ? Ta asi tezko nekoho uchvati. Staci to ale brat po vedlejsich tazich a jeste lepe farmarskych okrskach. Pojedes to mozna o den dyl nez kdybys jel po hlavni, ale zase na druho stranu – krajina prijemna, provoz snesitelny. Mizerne pocasi – co to je? Pres den kolem +10C, pravdepodobne zatazeno, mozna trochu zaprsi. Lepsi nez se brodit v prosolene brecce. Noclehy zadarmo, jidlo do 1GBP/den.
    A spani na divoko? Je pravda ze v Anglii prilis moc te volne prirody neni, vsude same farmy, vsechno private a oplocene. Spolehat na to, ze tu clovek kazdy vecer vzdycky natrefi na nejaky ten pratelsky lesik jako kdekoli jinde v Evrope dost dobre nejde. Lesy tu sice taky maji (hlavne Wales a Skotsko), ale ty jsou taky dost casto soukrome a tudiz ohrazene. Staci ale nahlednout do podrobných map (maji je v kazdem knize nebo turist informacich) a tam si prihodne lesiky vytipovat – jsou vyznaceny jak ty soukrome, tak verejne. Druhou moznosti je zajit do knihovny na internet (zrarma) a na podrobne mapy GB mrknout tam (www.sustrans.org.uk). Pak je to se spanim na divoko po cele GB naprosto v pohode. V nejhorsim se da nechat zasit i u nejake public pathway nebo bridleway mezi farmami, nebo i primo na okraji nejake te farmy.
    Zadny problem.
    Co stoji trajekt Oostende do Ramsgate netusim, ale Calais-Dover jsem v r.2005 kupoval za 8 Eur. Abych nezapomel - jezdi se tu nalevo:))

    [ Zpět ]
    Datum: 19.01.2007
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Londyn -> Manchester

           

      Nazdar:-)
      Jen tak pro zajimavost. Nasli jsme letenku Invernes-Londyn za 10penci:-) Plus teda poplatky:-)
      Do Menchestru lita primo tusim i nase CSA, ale to vyjde draho.

      [ Zpět ]
      Datum: 19.01.2007
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Londyn -> Manchester

             

        No jo, no – ja ten listek na ledadlo kupoval jen 3,5 mesice dopredu, tak to bylo trochu drazsi:-((

        [ Zpět ]
        Datum: 20.01.2007
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

686 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024