reklama

Cyklostezka Koleje z Novojičínska získala evropské ocenění pro nejlepší greenways

Cyklostezka Koleje na Novojičínsku (Lenka Malinová)

Evropská asociace zelených stezek - Greenways zastoupená v ČR Nadací Partnerství ve spolupráci s hostitelským belgickým regionem Valonsko ocenila v belgickém Namur vítěze již 7. ročníku cen pro nejlepší Evropské zelené stezky – Greenways 2015. Ocenění si odvezla i drážní stezka Koleje z Novojičínska.

Budoucnost pražské MHD a cyklistů

 (DPP)

V polovině října 2015 se uskutečnila tisková konference, kde se hovořilo o dvou tématech. Jedním bylo zlevnění jízdného v pražské MHD a jeho důsledky, druhým pak rozšíření spolupráce MHD a cyklistiky.

Tipy na MTB trasy – Jeden výlet, jeden potok, dvě výzvy

Můstek nebo brod, toto budete řešit mnohkrát. (Jiří Juřík)

Poněkud nejasný název tohoto výletu bude vysvětlen v následujícím textu, nicméně vše se děje v duchu známého rčení, že i cesta může být cíl. Výlet, na který vás za chvilku pozveme, uspokojí jak vrchaře, tak i sjezdaře. Záleží jen na tom, jak trasu projedete, to jsou ty dvě výzvy. A kde se to odehrává? Kraj Plzeňský, okres Rokycany, okolí městečka Radnice směrem k Berounce.

Test celoodpruženého kola Author Patriot Trail 1.0 – žehlička do lesa, či kolo do a z lesa

Author Patriot Trail 1.0 model 2015 (Jiří Juřík)

Tentokrát jsme se projeli na celoodpruženém kousku Author Patriot Trail 1.0. No celá řada se musí nějak jmenovat, ale proč Patriot? Pokud již Patriot, tak s vyššími ambicemi, ale k tomu se dostaneme. Vše je přeci stejně vyrobeno kdesi na východě, doplněno japonským Shimanem. Dost slovíčkaření, jde se jezdit.

Zapojte se do velké cyklistické ankety 2015

 ()

Sesedněte na chvíli ze sedel a zúčastněte se podzimní cykloankety s možností vyhrát špičkové skládací kolo, cyklistické doplňky nebo další vybavení pro vaše jízdní kola.

Tipy na MTB trasy – Jak se bajkuje v okolí Brna

Hravá pěšinka na červené značce za Soběšicemi (Jiří Juřík)

Pokud se podíváte na mapu Brna, zjistíte, že celé jeho severní okolí je pokryto zelenou barvou lesů, které koketují s CHKO Moravský kras. Těmito lesy pak vede velká řada značených turistických cest a cyklotras, a ještě více neznačených pěšinek, které mají v oblibě zdejší milovníci horské cyklistiky. Abychom zde nezabloudili, či naopak nevynechali něco zajímavého, přijali jsme pozvání na odpolední výlet od zdejšího bikera.

Tipy na MTB trasy – Výlet nejen za trubičkami

Jedna z řady pohodlných cest na trase (Jiří Juřík)

Městečko Hořice v Podkrkonoší zná většina lidí díky zdejší delikatese – hořickým trubičkám. Ovšem to bychom Hořicím křivdili, protože ve vlastním městě, ale i jeho okolí je řada jiných zajímavostí, které stojí za výlet.

Nizozemsko na kole s dětmi

Jízda na kole Nizozemskem je ráj pro cyklisty (Martin Dostál)

Do Nizozemska jsme se vydali s koly už podruhé. Někdy se nesprávně používá název Holandsko, ale tak jsou označovány jen dvě z celkových třinácti nizozemských provincií. Úplně všude se však jezdí na kole. Stojany s parkováním zdarma jsou také všudypřítomné, naopak parkoviště pro auta jsou ve městech většinou zpoplatněna. Prostě jasný vzkaz, jezděte na kolech!

Test horského kola Author Sector 27.5 – kolo jako napnutý luk

Author Sector 27.5, model 2015 (Jiří Juřík)

Na první pohled na kolo Author Sector je jasné, že se nejedná o jen tak ledajaký bike na líné vyjížďky, natož na cesty za nákupy. Je to prostě taková karbonová raketa druhé třídy.

Tipy na MTB trasy – Malá ochutnávka Vysočiny

Cestou uvidíte mnoho pěkných výhledů. (Jiří Juřík)

Již jen jméno tohoto kraje, tedy Vysočina, může být výzvou nebo varováním. Projeli jsme se zde severně od Jihlavy a stálo to za to. Do kopce, a zase do kopce a pak rychle z kopce. Prostě Vysočina…

« Předchozí 1 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 85 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:12
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 18:06
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

262 cyklistů (1 přihlášený)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024