reklama

Trojský most ze sedla kola

Po obou stranách mostu vede piktogramový koridor. (Jiří Juřík)

Tak jim i nám konečně otevřeli Trojský most. Myšleno jim motoristům, MHD a nám ostatním bezmotorovým. Takřka týden po té slávě jsem se tam byl na kole projet, abych poznal, nakolik je tato kontroverzní stavba přínosná pro cyklisty. Tedy alespoň z mého pohledu odbornější veřejnosti.

Na Mistrovství ČR a SR skládacích kol Brompton padl nový rekord

 (Radek Brunecký)

V pořadí již 4. ročník Mistrovství ČR a SR Brompton potvrdil i navzdory podmračenému počasí svoji pevnou pozici v kalendáři akcí na jižní Moravě. Mezi účastníky nechyběli ani závodníci z Maďarska, Itálie či Kanady. Padl i nový rekord ve skládání kola.

Greenways v ČR – Greenway Jizera

 ()

Řeka 164 km dlouhá, pramenící v Polsku, německy Iser či „po polski“ Izera, je řekou, která dala jméno Jizerským horám. Vlévá se do Labe v Lázních Toušeň mezi Brandýsem nad Labem a Čelákovicemi a díky cyklotrase Greenway Jizera se můžete vydat malebnou krajinou, která její tok doprovází.

Tipy na MTB trasy – Výlet pro všechny druhy bikerů

Pro začínající bikery je u základny připravena speciální cvičná dráha. (Jiří Juřík)

Poslední tip na výlet na horském kole, v tomto letošním seriálu, bude poněkud netradiční, protože spíše půjde o upozornění na poněkud zapomenuté až zastrčené končiny, které však nabízí opravdu široké možnosti vyžití pro všechny druhy cyklistů. Takže na tuto cestu se můžete vydat třeba s celou rodinou, přítelkyní či partou tvrdých bikerů. Každý si tu najde svoje.

Greenways v ČR – Cyklostezka Bečva

 ()

Cyklostezka Bečva byla veřejnosti zpřístupněna v roce 2010 a od té doby si (nejen) u cyklistů vydobyla velkou popularitu. Celkem čítá tři úseky: vsetínskou, rožnovskou a Bečvu. Na 160 km, od pramenů Bečvy až po soutok s Moravou tak máte možnost poznávat pamětihodnosti, přírodní krásy, lidové tradice i místní speciality Valašska, Moravské brány a posléze i Hané.

Pražské cyklozvonění tentokrát zamíří do centrálního parku Prahy 13

 (cyklozvoneni.cz)

Tradiční akce Pražské cyklozvonění se bude konat už poosmé. Z několika míst v Praze i blízkém okolí vyrazí v sobotu 13. září 2014 cyklistické pelotony, které budou směřovat k vodní nádrži na pomezí Prokopského údolí, do centrálního parku Prahy 13.

Tipy na MTB trasy – Jak se jezdí po neexistující dálnici aneb Trans Chřiby a ještě dále

Rozhledna nad obcí Modrá (Jiří Juřík)

Poměrně nenápadná vrchovina ve Zlínském kraji působí na svém místě poněkud nepatřičně. Na jedné straně, na té severní je nížina úrodné Hané, na straně druhé, jižní pak rovina okolo řeky Moravy. Mezi tím takřka neobydlený lesnatý masiv s podivným jménem Chřiby. Docela výzva na další výlet na horském kole s Authorem.

Greenways v ČR – Moravské vinařské stezky

 ()

Kraj jižní Morava je dobře znám milovníkům vína, mezi kterými si vydobyl velkou prestiž. Zdejší vinařské oblasti mohou všichni sportovně založení příznivci nápoje králů poznávat prostřednictvím unikátní sítě cyklotras – Moravských vinařských stezek.

Test horského kola Author Epoque 1.0 27 – halama nejen do lesa

Author epoque 1.0, řádný stroj na 27,5 palcových kolech (Jiří Juřík)

První pohled na testované Author Epoque 1.0 kolo nás od ryze horských kol posunul spíše ke kolům na sjezd či freeride. Silné trubky rámu, čtyřčepové pružení, široké pláště s rozměrem 2,25 a průměrem 27,5 palců. Vše je ještě podtrženo masivními sváry a nelakovaným rámem, který zachovává původní stříbrnou barvu duralových trubek. Prostě na první pohled pěkný kousek, který vysloveně láká do těžkého terénu. Ostatně Epoque je deklarován jako stroj kategorie Enduro.

Tipy na MTB trasy – Hory se špatnou pověstí

Cesta po bezlesém vrcholku Krušných hor (Jiří Juřík)

Špatnou pověst lze získat velmi snadno, ale zbavit se jí, může být běh na velmi dlouhou dráhu. Přesně toto pravidlo se týká jedněch našich pohraničních hor. Nejprve zde byly Sudety, pak na jejich jedné straně bydleli dederóní (tedy východní Němci), na druhé pak ropák bahnomilný, který si liboval ve zdevastované krajině povrchových dolů a nedalekých chemiček. Lesy na hřebenech těchto hor pak úspěšně likvidovaly kyselé deště a kůrovec. Snad každý už ví, o jakém území se bavíme. Samozřejmě jde o Krušné hory.

« Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 85 Další »
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 10 minutami
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 11:24
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 10:30
Co vás vytočilo 152 dnes v 10:15
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 dnes v 10:11
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

226 cyklistů (15 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023