reklama

Podél řeky Tauber na kole

Termín: 08.05.2019 - 11.05.2019, 4 dny
Cena od: 8 000 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Z romantického Rothenburgu na soutok s Mohanem

Naše putování zahájíme v bývalém říšském městě Rothenburg, které si zachovalo svůj historický vzhled po staletí. A ve kterém si sami sobě kladete otázku - ocitli jsme se uprostřed filmových kulis anebo je to realita? Stojí za to strávit čas mezi křivolakými uličkami, obdiovat vrcholnou gotiku a rozhodně také ochutnat lahodná a vyhlášená francká vína. A nejenom ochutnat - suvenýr v podobě typické břichaté lahve by vám rozhodně chybět neměl. Stezka nám na 4 cyklistické dny nabídne malebných 140 km podél řeky, mezi vinicemi a meandry a rovněž historií, což je kilometráž, kterou na počátku sezóny většina z nás přesně potřebuje.

Program zájezdu

1. den: Ze středověkého Rothenburgu vyrazíme po značené stezce údolím řeky Tauber, kolem středověkých hradů, kostelíků, ospalými vesničkami a rovněž mezi vinnými sklípky. Ve městečku Creglingen nevynecháme poutní kostel s oltářem Panny Marie, jedno z nejslavnějších řezbářských děl velikána evropské pozdní gotiky Tilmana Riemenschneidera. Úvodní etapa směrem na Tauberrettersheim nabídne ideálních cca 35 km.

2. den: Stezka nás povede dále kolem řeky Tauber. Městečko Werksheim nabídne jeden z nevýznamnějších a nejkrásnějších renesančních zámků s nádherně upraveným zámeckým parkem a oranžérií. Zelený lázeňský Bad Mergentheim zase lázeňský park, Muzeum řádu německých rytířů a zoopark před branami města. A samozřejmě stejně, jako mnohá okolní místa, i slunečné svahy se zrajícími hrozny Sylvánského zeleného i unikátního těžkého Tauberschwarzu, odrůdy červeného vína, která je pěstována právě jen v okolí Bad Mergentheim. Etapa směrem na Tauberbischofsheim cca 40 km.

3. den: Blížíme se do finále, co se řeky Tauber týká. Přes půvabná místa Niklashausen, Gamburg, Bronnbach budeme kopírovat přibývající meandry řeky, projíždět klidné lesní úseky a nakonec doputujeme do perly na soutoku Tauberu a Mohanu, historického Wertheimu, nejsevernějšího města spolkové země Baden-Württemberg. Nepřehlédnutelná je jedna z největších kamenných hradních ruin Německa - Burg Wertheim, historické náměstí, Strážní věž, Městská brána, Andělská kašna, Modrý dům, Mariánská kaple. Tyto i ostatní památky středověkého rezidenčního města budeme mít možnost prozkoumat během našeho posledního večera. A drobná motivace - ano nemýlíte se, hovoříme o tomtéž městečku Wertheim, ve kterém končíme náš jiný zájezd kolem řeky Mohan. Kdo tedy nestihl obdivovat město v minulém roce, má další příležitost. Luxusních cca 30 km na kole s dostatkem času na vínko a pohodu.

4. den: Správně tipujete, že vyměníme břehy tabuerské za mohanské. A na samotný závěr nakoukneme i do spolkové země Porýní-Falc, víkendový výlet za vinicemi a půvabným krajem řek Tauber a Mohan zakončíme v městečku Bürgstein (Miltenberg). Ve městě vína dobře známém především svým červeným a také spoustou malých taveren a vináren. Závěrečných cca 35 km ideálně zakončí naši pouť a příjenně nás unaví před cestou domů.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3 noci vždy na jiném místě po trase (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, vícelůžkový na vyžádání, jednolůžkový na vyžádání a za příplatek viz níže), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Šumava na kole

 (CK Frčíme)
17.05.2024, 3 dny
5 900 Kč
cyklistický Autobusem

Lechtalské Alpy

 (CK Mamut tour)
26.06.2024, 5 dní
12 300 Kč
cyklistický Autobusem

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

 (CK Mamut tour)
02.07.2024, 6 dní
17 800 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorské zrušené železnice na kole

 (CK Hoška Tour)
04.07.2024, 5 dní
8 350 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

362 cyklistů (13 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024