reklama

Kvarnerské ostrovy na kole (Cres, Krk a Lošinj)

Termín: 14.05.2019 - 21.05.2019, 8 dní
Cena od: 16 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Eurocykl Herdegen

Neporušená příroda, kde se doplňuje blankytně modrá voda moře se zelení lesů a lesoparků. Najdete zde krajinu porostlou bujnou středomořskou vegetací i úzké uličky středověkých měst. To jsou Kvarnerské ostrovy Cres, Krk a Lošinj, nabízející příjemné prostředí pro zajímavé výlety na kole, pláže ke koupání v moři a také restaurace s venkovními zahrádkami, kde se příjemně a pohodlně sedí. Atmosféru doplňuje všudypřítomná vůně rostlin charakteristická pro Středomoří. Za zmínku stojí i geografická poloha ostrovů, protože několikrát během výletů na kole překročíme 45. rovnoběžku, odkud je to stejně daleko k rovníku i k severnímu pólu. Kvarnerské ostrovy nabízejí odpočinek v příjemném prostředí i zajímavé výlety na kole pro cykloturisty.

Program zájezdu

1. den: odjezd z Ostravy (cca v 3:30) nebo Plzně (cca v 1:15) v nočních hodinách. Brno v ranních hodinách. Průjezd nástupními místy. Přes den cesta do Chorvatska. Trajekt na ostrov Cres. Večer dojezd autobusem na ubytování na ostrově Cres. Večeře.

2. - 7. den: výlety na kole s podporou autobusu na ostrovech Cres, Krk a Lošinj. Na Cresu navštívíme rázovité vesničky Lubenice - typickou horskou vesnici s překrásným výhledem na moře, Beli přilepené na temeno kopce a také Valun ležící přímo na břehu moře. Ve všech vesničkách lze posedět v místních restauracích, užít si středomořskou atmosféru a pochutnat si na místní kuchyni. Za návštěvu stojí historické centrum města Cres, kde moře ohraničuje jednu stranu ulic a náměstí a vše láká k posezení v místních venkovních restauracích a pozorování připlouvajících jachet. Ve vnitrozemí ostrova spatříme v údolí schované Vranské jezero, viditelné jen z mála míst. Na skalnatém ostrově Krk, největším chorvatském ostrově, poznáme historické městečko Vrbnik s mohutným kostelem Panny Marie s renezanční zvonicí. Projdeme se městem Krk s románskou katedrálou, kde se za hradbami ukrývají úzké uličky s jednou údajně nejužší na světě. Na ostrově Lošinj, který je s Cresem spojený mostem, poznáme lesy obklopené letovisko Malý Lošinj, vyhledávané již Habsburky. Zavítáme také do malebného městečka Veli Lošinj s barevnými domy, ukrytého v zátoce. Pohled hlavně v odpoledním slunci připomíná divadelní kulisu. Ubytování na ostrově Cres v hotelu u moře na stejném místě. Polopenze.

8. den: snídaně. Odjezd do ČR. Trajekt na ostrov Krk. Přes den cesta z Chorvatska do ČR. Příjezd do ČR ve večerních hodinách, návrat do Ostravy nebo do Plzně v pozdních večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v hotelu s výhodnou polohou přímo u moře ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením
  • 7x chorvatská polopenze v hotelové restauraci. Snídaně formou švédských stolů. Večeře 3 chody, částečně formou švédských stolů s hlavním chodem servírovaným.
  • Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola
  • Trajekty mezi ostrovy Krk a Cres
  • Připravený denní program výletů po trasách 25–50 km.
  • Vedoucího zájezdu a informační materiály
  • Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK

Nástupní místa

Plzeň, Praha, Brno

Eurocykl Herdegen
Cestovní kancelář:
Eurocykl Herdegen
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

341 cyklistů (17 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024