Francie
Strasbourg
Všechno jelo jako po drátkách.
Tedy až na moje kolo.
Ale popořadě, vlak Norimberk - Karlsruhe poloprázdný, Intercity v první třídě, se slevou pro starce, neber to. Z Karlsruhe do Offenburgu to bylo malinko drsnější, protože se nás ve vagoně sešlo 5 kol, tak pořadník na ukládání těch ořů podle toho, kdo kdy vystupuje. Ale nakonec jsme to vymysleli a vysedání proběhlo bez problémů. A Offenburg - Strasbourg - z konečné na konečnou, tam není co řešit.
A tam jsem přišel na problém, který mě docela vynervoval. Moje skvělé kolo s elektrickým řazením přestalo přehazovat. Tedy přehazovalo jen směrem k těžším převodům, zpátky už ne.
Obě baterie jsem dobil doma, tak jsem se docela zapotil. Jen Chuck Norris by těch 600 kiláků zvládnul na to nejprťavější kolečko vzadu.
Tak Google, raď.
Vysvětlení prosté. Ono kromě baterií v přehazovačkách, které se musí pravidelně dobíjet, jsou ještě knoflíkové v brzdových pákách. No a ta v levé to má za sebou a ta v pravé zdechne co nevidět. Tak zítra je koupím a vyměním a na rok zase pokoj.
To je tak, když si strejc zvyklý na řazení pod rámem pořídí elektrické vychytávky.
Ještě ten Strasbourg
https://photos.app.goo.gl/fSLuW31b9Nn7qEJW6