Chorvatsko
Letenky za pár korun, tak proč se trochu neohřát v Chorvatsku?
Jsou tam i zajímavá místa.
https://www.rajce.idnes.cz/marin7/album/2025-10...
Jako vždy, pochvala. Ty si ale umíš vybírat a procestovávat. Trochu mi u toho chybí byť jen malý komentář, jak jsi se tam přemisťoval a tak. Ale i tak dík za fotky.
0
Děkuji.
To přemisťování bylo úplně obyčejné. Chodil jsem pěšky, abych něco viděl a výjimečně se svezl busem nebo lodí.
Zajímavé na Chorvatsku je to, že tam jdou přísně po divokém přespávání v přírodě. Prý pokuta od 400e výše a trestní stíhání.
Je jim jedno, jestli mam stan nebo spim bez stanu, dokonce ani v autě se nesmí. Takže jsem se ukrýval opravdu důkladně.
Ale jdu tak několik hodin mimo trasu, pořád nějaké baráky az nakonec aspoň nějaké pusté misto. To jsem si aspoň myslel. Na každém druhém stromu cedule se zakazem kempování.
Nejhorší misto bylo u Nin, u solných jezer. Tam jsem musel zalézt do nějaké bažiny s rákosem. Vypadalo to tam jak v hororu.
0
Ještě bych si dovolil otevřít téma divočáků. Jak často se s nima v noci potkáte a jestli byl někdy problem.
Za mnou občas v noci přijdou, naposled ve Španělsku na Costa Brava. Letos jsem tam byl asi 6x, ale fotky nedělám, protože se jenom válím u moře. Na večer ale zalizam do křoví. A zrovna před měsícem jsem se pěkně vybalil v takovém nízkém lesíku a přišel pořádný divočák. Chrochtal a moral se kolem mě asi dva metry. Svitil jsem na něho mobilem a nadaval mu, ale on si mě naprosto nevšímal. Asi po minutě zalezl dál do lesa. Tak jsem si říkal, je pryč, zůstanu tady. Ale za další minutu už přišli dva. Opět blízko, motali se kolem mě a nebyla s nima řeč. Tak jsem se presunul k civilizaci.
0