reklama

Středomořské Slovinsko a Kras s výjezdy do Chorvatska a Itálie

Termín: 23.09.2022 - 29.09.2022, 7 dní
Cena od: 9 160 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Pojeďte strávit vaši aktivní dovolenou do krásné oblasti jihozápadního Slovinska. Poznáte krasovou krajinu a hlavně přímořskou oblast s krásnými městečky s pravou středomořskou atmosférou. Etapy povedou i do Chorvatska na Istrijský poloostrov a autokarem navštívíte významný italský přístav Terst s krásným historickým jádrem a nedalekým zámkem Miramare.

Místem pobytu bude hotel, který se nachází přímo na slovinském pobřeží v Portoroži. Možnost koupání nejen v moři, ale také v krytých bazénech s vyhřívanou mořskou vodou. Zájezd je vhodný i pro účastníky bez kol.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách, noční přejezd Rakouska. Ráno příjezd do Slovinska. Program začne prohlídkou jednoho z nejkrásnějších jeskynních systémů ve Slovinsku - Škocjanské jeskyně (jedinečné krasové útvary, vodopády, vápencové jeskyně, UNESCO). Odtud na kolech slovinským Krasem postupným klesáním až do přímořské oblasti Slovinska. Ubytování v letovisku Portorož („přístav růží", sídlo Středomořské univerzity, kostel sv. Bernardina).

3. den: Cykloetapa: park Forma Viva s množstvím soch a krásným výhledem na záliv. Přejezd do Chorvatska, vesnička Momjan se zříceninou hradu, Buje - istrijské městečko na pahorku s překrásnou vyhlídkou na úrodná pole, olivové háje a vinohrady, kterými je tento kraj známý. V historickém jádru, díky stoletým svazkům s Římem a Benátkami, se nachází katedrála, šlechtický palác, zvonice, pozůstatky tvrze a obranných věží. Návrat zpět do Portorože.

4. den: Autokarový výlet do Itálie. Nádherný zámek císařovny Sissi Miramare, který je postaven na skalním výběžku nad mořem a nabízí neopakovatelný výhled na celé pobřeží. Terst - významný jadranský přístav už v dobách starodávného Řecka, prohlídka města - hrad a Dóm s překrásnými benátskými mozaikami vysoko nad přístavem. Odpoledne koupání, relaxace, individuálně cyklovyjížďka.

5. den: Cyklostezkou Parenzana po bývalé železnici do nejstaršího slovinského města a významného přístavu Koper se zachovalým historickým centrem - palác, katedrála a rotunda. Součástí stezky je i 550 m dlouhý tunel Valeta. Návrat podél pobřeží přes hezké městečko Izola do starobylého rybářského Piranu - malebný přístav s atmosférou italských Benátek a bohatou historií, městské hradby, kostel sv. Jiří na vyvýšenině nad městem, velké kruhové náměstí.

6. - 7. den: Sečovlje saliny - oblast získávání soli z mořské vody, největší ve Slovinsku, přejezd slovinsko-chorvatských hranic. Umag - zbytky městských hradeb, úzké uličky a kostel sv. Rocha, Novigrad - romantické pobřežní městečko na vápencovém poloostrově, městské hradby s cimbuřím a dvěma branami. Naložení kol a návrat do ČR, kam bude příjezd v ranních hodinách.

Cyklistické etapy vedou většinou po asfaltových a šotolinových cyklostezkách a vedlejších silnicích. Terén je mírně zvlněný až kopcovitý. Denní etapy: 55, 48, 0, 42, 40 km

Ubytování

4x 3* hotel Vile park v Portoroži, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím. V ceně vstup do Mořského vodního parku Termaris – vnitřní bazény s vyhřívanou mořskou vodou, nachází se ve vedlejším hotelu. Koupání je možné i v moři. 1lůžkový pokoj za příplatek (omezený počet).

Stravování

4x polopenze (snídaně a večeře formou bohatého bufetu)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, vstup do bazénů, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko
Itálie Itálie
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

364 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024