reklama

Olympijský běh na lyžích

Termín: 11.03.2020 - 15.03.2020, 5 dní
Cena od: 6 800 Kč

zimní Autobusem
Foto: CK Kudrna

Tyrolské běžecké Eldorádo Seefeld/Leutasch se zastávkou v Garmisch-Partenkirchen

Psal se rok 1976 když se v Innsbrucku rozhořel olympijský oheň. Tisíce sportovců se utkalo v bezmála 40 zimních disciplínách o ty nejcennější kovy na světě. Pro všechny běžecké disciplíny byly připraveny čerstvě vypreparované tratě v přilehlém regionu Seefeld/Leutasch. A zde bude také náš cíl. Těšit se můžete na neuvěřitelných 270 km rozmanitých terénů pro pohodové svezení i zkušené cross-country běžce, nechybí zde ani noční osvětlená trať a moderní zázemí pro výuku jízdy na běžkách. Náš nabitý program si obohatíme i vyjížďkou do sousedního Německa s návštěvou věhlasného regionu Garmisch-Partenkirchen.

Program zájezdu

1.–2. Odjezd z Brna ve středu ve večerních hodinách, nonstop jízda Německem a Rakouskem až do olympijské vesnice Leutasch, kam dorazíme v ranních hodinách. Nebudeme dlouho otálet, namažeme si bězky a vrhneme se do prvních bílých stop. Na rozehřátí se svezeme převážně na lehčích tratích, kde využijeme hlavně okruhů v části Unterleutasch. Zdatnější mohou vyrazit na obtížnější okruh Plaik či probruslit překrásnou lesní stezku Waldloipe.

3. Hned z rána se přesuneme do blízkosti olympijského stadionu v Seefeldu, perfektního výchozího bodu pro ty nejkrásnější okruhy tohoto regionu. Neměli bychom vynechat tratě pod vrcholem Schwandtkopf (1.495 m) nebo vyhlídkové náročnější stopy v části Mösern. Zkušení jezdci by určitě neměli vynechat trasy Weltcup a Wildmoos, často využívané při podnicích Světového poháru a s převýšením bezmála 120 výškových metrů.

4. Ranní etapu začneme pohodověji v údolí kolem městečka Scharnitz a zakončíme náročnějším stoupáním Triedlsäge s převýšením 120 metrů. Po obědě se přesuneme do části Buchen a do stop pod vrcholem Hohe Munde (2.592 m).

5. Poslední den přejedeme za hranice Německa a pomocí tras vedoucích kolem jezera Barmsee a dále údolím přes Aschenmoos a Kaltenbrunn se dostaneme až do světoznámého střediska Garmisch-Partenkirchen. Náročný den zakončíme prohlídkou historického centra. V pozdních odpoledních hodinách se vydáme na cestu zpět do ČR.

Ubytování a stravování

3 noci strávíme v příjemném apartmánovém domě v centru městečka Reith bei Seefeld, odkud budeme každý den vyrážet do jednotlivých částí této oblasti. Stravu si každý účastník řeší z vlastních zásob. Na večeři si pak můžete zajít do blízké restaurace. Dokupování potravin je možné v supermarketu v centru městečka.

Cena zahrnuje

dopravu minibusem, 3x ubytování v prostorných apartmánech, místní poplatky spojené s ubytováním, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x Chimpanzee pišingr.

Cena nezahrnuje

poplatky za využití běžeckých tras (orientační cena je 10 €/pobyt)

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


Detaily zájezdu
túry na běžkách Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

127 cyklistů (2 přihlášení)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023