reklama

Toskánskem na kole

Termín: 22.05.2018 - 28.05.2018, 7 dní
Cena od: 8 850 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Rozmanitá krajina venkova

Putování venkovským Toskánskem po málo frekventovaných silnicích zvlněným až kopcovitým terénem. Kopců se účastníci nemusí bát, protože vždy lze trasu krátit. Účastníky čekají i dlouhé sjezdy k mořskému pobřeží. Ubytování je zajištěno na jednom místě v pěkném kempu na okraji Sieny.

Program zájezdu

1.den: odjezd v odpoledních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun do Itálie.

2. den: cyklotrasa Radda in Chianti – Vagliagli – Santa Margherita La Sultera – Ponte a Bozzone – Siena. Celkem 40 km, 620 m stoupání, 770 m klesání. Po nočním přejezdu do Itálie vás čeká kratší etapa nejslavnější vinařskou oblastí Toskánska —Chianti. Projíždět budete typickou zvlněnou krajinou oblasti. Čeká vás mnoho malebných vesniček a na vršcích kopců uvidíte mnoho středověkých hradů. Mezi místy na trase, kterým stojí za to věnovat více pozornosti, jsou RADDA (vinařské město a sídlo společnosti Lega del Chianti) a PANZANO, z nějž jsou úchvatné rozhledy do okolní krajiny. Cílem vaší etapy bude SIENA, jedno z hlavních center oblasti a místo vašeho ubytování.

3. den: cyklotrasa San Quirico d’ Orcia – Buonconvento – Monteroni d’Arbid – Siena. Celkem 60 km, 670 m stoupání, 710 m klesání, možnost krácení trasy. Trasa je vedena oblastí jižně od Sieny, krajem starých etruských měst a malých zemědělských obcí. Celá oblast nese jménoCRETE a je snad nejčastěji zobrazovanou toskánskou krajinou na plátnech a fotografiích. Navštívíte kompletně restaurované městečko SAN QUIRICO D’ORCIA a městečko vínaMONTALCINO, v němž se vyrábí světoznámé bíle víno BRUNELLO. Za prohlídku stojí pevnostní město BUONCONVENTO. Možnost prohlídky historického jádra města SIENA.

4. den: cyklotrasa Volterra – La Bachettona Montecatini val Di Cecina – Strada Proviniciale 18 dei Quadri Comuni – Bibbona – Marina di Bibbona – Marina di Cecina. Celkem 60 km, 550 m stoupání, 1050 m klesání, možnost krácení trasy. Začátek etapy je ve městě VOLTERRA, které leží na příkrém svahu, jehož historie sahá až do dob Etrusků. Budete projíždět malými osadami, zemědělskou krajinou a piniovými háji. Závěrečná část s možností koupání a relaxace bude patřit projížďce po COSTA neboli RIVIERA DEGLI ETRUSCH. Tento název v sobě skrývá odpočinkové místo s dlouhými plážemi, jemným pískem a piniovými lesy. Městečka na pobřeží jsou klidná. V závěrečné části etapy budete projíždět na pobřeží přírodním parkem RISERVA NATURALE DI CECINA.

5. den: cyklotrasa Scansano — Magliano in Toscana — Orbetello Laguna di Ponte — Monte Argetario. Celkem 60 km, 540 m stoupání, 1030 m klesání, možnost krácení trasy. Další den cyklistického putování je věnován méně navštěvované oblasti jihozápadní části Toskánska. Hlavním městem oblasti je GROSSETO. Přírodní dominantou je nejvyšší hora ToskánskaMONTE AMIATA 1738 m. Typické jsou pro zdejší oblast porosty macchií. Jsou zde četné pozůstatky sídlišť z dob Etrusků. Čekají na vás malebná městečka SCANSANO aMAGLIARO a dojedete na mořské pobřeží. Na závěr budete mít možnost koupání nebo přes tři hráze navštívit ostrov olivových hájů MONTE ARGENTARIO, jehož část je přírodní rezervací.

6. den: cyklotrasa Siena – Monteriggioni – Stroje Colle di Val d’ Elsa Bibbiano – San Gimignano. Celkem 48 km, 530 m stoupání, 540 m klesání. Závěrečná etapa bude podobně jako úvodní patřit malebné vinařské oblasti Chianti. Začátek je v Sieně. Prvním významným místem na trase je romantické městečko MONTERIGGIONI se zachovalými středověkými hradbami. COLLE DI VAL D’ELSA je městem, v němž se každoročně vyrobí 15 % křišťálového skla na světě. Zlatým hřebem etapy je SAN GIMIGNANO, kterému se díky množství památek přezdívá „Manhattan Toskánska”. Jedná se o jedno z nejzachovalejších toskánských měst. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

7. den: návrat v poledních hodinách.

Ubytování

Siena, mobilní domy v kempu včetně kuchyňky a sociálního zařízení, dvoulůžkové ložnice.

Stravování

možnost vaření. Možnost objednání sterilovaných jídel v CK

Cena zahrnuje

přeprava, 4x ubytování a průvodce

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

303 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024