reklama

Nabíjecí stanice pro elektrokola: užitečná služba nebo rozpačitý pokus?

Rychlonabíjecí stanice před budovou PRE v Praze-Strašnicích. (Jitka Vrtalová)

Oči upřené na displej, kde se kapacita baterky blíží nebezpečně nule. Snad všichni, kdo elektrokola někdy použili, znají ten bod zvratu, kdy dojde motoru energie a z lehkého přišlapávání se stane tvrdá dřina. Také proto se začínají v ulicích českých měst objevovat nenápadné sloupky – nabíjecí stanice na elektrokola. S nabíjecím kabelem v batohu jsem se na elektrokole vydala do pražských ulic, abych vyzkoušela, jak to celé funguje.

Recenze e-Brompton

Brompton osazený elektrifikační sadou (NaKole.cz)

Většina městských cyklistů a patrně i spousta dalších lidí bude znát legendární anglickou značku skládacích kol Brompton. Její výrobky – 16“ městské skládačky – jsou už řadu let proslulé nekompromisní kvalitou, kompaktními rozměry a efektním systémem skládání. Vzhledem k tomu, že konzervativní Angličané zatím nenabídli žádný model s elektrickým pohonem, rozhodl se český dovozce elektrifikovat kolo sám. Jak se mu to povedlo, to pro vás posoudili naši redakční testeři.

Přední nebo zadní pohon elektrokol - co je lepší?

Přední kolo s elektromotorem (Jiří Juřík, NaKole.cz)

Umístění elektromotoru je tématem mnoha diskusí. Motor v předním nebo zadním kole rozděluje tyto stroje na dva tábory, stejně jako jejich příznivce a odpůrce. Pojďme je navštívit a podívat se, jaké výhody a nevýhody mají obě varianty.

Elektrokolo – je lepší koupit vcelku nebo postavit s elektrifikační sadou?

 (Jiří Juřík, NaKole.cz)

Také vás občas ve skrytu duše napadne, že pomoc motorku by se na kole hodila? Máte dvě možnosti – buď koupit elektrokolo hotové, nebo přestavět své stávající jízdní kolo pomocí elektrifikační sady. Výhody i nevýhody obou shrnuje dnešní článek.

David Kraus: Oblékám raději kolo než sebe

 (Petr Vít, NaKole.cz)

Na zpěváka Davida Krause jsem narazila na cyklistickém veletrhu, kde okukoval elektrokola. K mému překvapení se ani nebránil, když jsem ho požádala o rozhovor. Jak jsem se později dozvěděla, elektrokolo se pro zpěváka, skladatele a příležitostného herce stalo pravidelným společníkem na cestách pražskými ulicemi. V přestávce mezi zkouškami v pražském divadle Archa se potom rozpovídal o tom, jak se žije v Praze s elektrokolem...

Prahou na elektrokole

 (Světlana Jasná, NaKole.cz)

Diskuse na téma jízdy na kole po naší metropoli je vždy poněkud provokativním tématem. Mnozí tvrdí, že po Praze se na kole jezdit moc nedá, především proto, že je zde plno stoupání. Jiní tady naopak jezdí, co se dá.

Elektrokola nejsou jen pro lidi s hendikepem

 (NaKole.cz)

Elektrokola zažívají popularitu, o které se jejich vynálezcům ani nezdálo. Podívali jsme se na to, ve kterých situacích jsou kola doplněná pomocným motorkem výhodná a kdo si je oblíbil nejvíce. Podívejte se s námi, jak vypadají typičtí uživatelé elektrokol.

Fotoreportáž z prvního dne veletrhu For Bikes 2012

Slavnostní otevření veletrhu For Bikes 2012. (Jan Němec)

V pátek odstartoval na výstavišti v Praze-Letňanech třetí ročník veletrhu For Bikes. Slavnostního otevření se zúčastnila také osobnost veletrhu, bývalý mistr světa v silniční cyklistice Maurizio Fondriest.

Na For Bikes se sjedou závodníci i cyklocestovatelé

Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy) (NaKole.cz)

Už za týden se na pražském výstavišti v Letňanech otevře veletrh For Bikes. Příští víkend by si měli ve svých diářích zakroužkovat hlavně cyklisté, kteří chtějí před nastávající sezónou doplnit své vybavení či otestovat nové modely kol. V pořadí třetí ročník veletrhu ale nabídne také zábavu pro děti, inspiraci na cyklodovolenou nebo možnost si zasoutěžit.

Vyšla první knížka o elektrokolech v Česku

 ()

Elektrokola, to je téma, které v současnosti doslova a do písmene hýbe cyklistickým světem, a to nejen silou elektromotorů, ale i marketingově silou trhu. Koncem minulého roku se objevila souhrnná publikace, která pomáhá se orientovat v tomto světě. Autorem je Ivo Hrubíšek a jmenuje se Elektrokola - nová dimenze cyklistiky.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 včera v 20:40
Lehokola Trhající se schwaldemaraton včera v 20:33
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:33
Lehokola Pláště na tříkolku včera v 20:29
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:51
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

308 cyklistů (6 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024