reklama

Na kole po Edinburghu a okolí

Edinburghský hrad (CK Mundo)

Hlavní město Skotska je světoznámou metropolí, která je slavná hlavně díky své historické architektuře a hektické festivalové sezoně. Co ale město nabízí návštěvníkům, kteří se sem vydají se svým bicyklem nebo uvažují si zde kolo půjčit.

Na kole po Novém Zélandu – Severní ostrov

Na kole po Novém Zélandu (Petr Mlčkovský)

V následujících příspěvcích se vám pokusím přiblížit některé ze svých zážitků a cestovatelských zkušeností. Je možné, že některé z vás příspěvky zaujmou nebo inspirují do té míry, že se rozhodnete například dočasně opustit pracovní proces a vyrazit na vaši cestu ať již na kole či jakkoliv jinak. Mnozí z vás na Novém Zélandu byli a mohou mít na spoustu věcí odlišný názor, což je jen dobře, protože jsme každý jiný. Převážná většina textu představuje mé subjektivní vnímání daných situací.

Čeští handbikeři na trase Brémy – Gibraltar

 (Radomír Krupa)

V roce 2013 se pětici nadšených hendikepovaných cyklistů – handbikerů podařil doslova husarský kousek, když za 19 dní štafetovým způsobem zdolali vzdálenost 3200 km spojující německé město Brémy a Gibraltar, nejjižnější místo Evropy.

Cesta za východem slunce – Japonsko

 (Jan Žďánský)

Osmihodinová noční plavba z jihokorejského Busanu na sever japonského ostrova Kjúšú utekla jako mrknutím oka. Tedy pokud budeme brát za mrknutí zavření očí při usnutí a následné otevření při probuzení. Jsem zde. Cílová stanice. Japonsko. Před pěti měsíci jsem vyrazil z České republiky, na horském kole ověšeném brašnami, na dlouhou cestu do Japonska. Všichni tvrdili, že je to blbost. Ale… jsem zde.

Z Děčína do Chebu přes dvě moře a tři království

Na cestě z Děčína do Chebu (NaKole.cz)

Možností, jak se dostat na kole z Děčína do Chebu je téměř nekonečné množství. Asi nejznámější a nejkratší spojnicí je Krušnohorská magistrála. Můžete to ale také vzít přes moře nebo cestou navštívit třeba i království. Nevěříte?

Český tým na solárních tříkolkách překročil hranice Kazachstánu

 (Czech Solar Team)

V neděli 16. 6. 2013 odstartoval z francouzského Chambéry závod solárních kol vedoucí do kazašské Astany. Jede se expedičním charakterem bez jakýchkoliv podpůrných aut a účastní se jej zhruba třicítka účastníků ve dvaceti týmech.

Cyklo „hopsání“ po skotských ostrovech – Vnitřní Hebridy

Na ostrově Mull (Josef Vaníček)

Před mnoha milióny let se skotská pevnina odtrhla od Ameriky a sopečná činnost v oblasti zlomu vytvořila stovky větších i menších ostrovů. To je zjednodušená verze vzniku Vnitřních Hebrid, které se na rozdíl od těch Vnějších nacházejí relativně blízko západnímu pobřeží Skotska. Jejich izolovanost od pevniny je pouze zdánlivá.

Na solárních kolech z Francie do Kazachstánu

Solární tříkolky českého týmu (Azub Bike)

V neděli 16. června odstartoval ve francouzském městě Chámbery závod solárních kol, jehož cíl je v kazašském hlavním městě Astana. Jediným účastníkem závodu z České republiky je Czech Solar Team ve složení Honza Galla a Karel Šebela, který se rozhodl ujet více než 7300 km dlouhý závod na ležatých tříkolkách se solárním pohonem.

Šnečí rychlostí kolem světa

Jaroslav Král na startu své cesty kolem světa (Jiří Říha, Cykloknihy)

I s vážnou srdeční vadou je možné objet na kole svět. Možná na to budete potřebovat o něco víc času, ale pokud budete mít dostatek odvahy a vůle, určitě to dokážete – to si alespoň myslí plzeňský dálkový cyklista Jaroslav Král, přezdívaný přáteli Šnek.

Předehra k cestě do Asie aneb příprava na nepředvídatelné

Tandem Thorn Adventure (Slow Motion Spin)

Server NaKole.cz se stal partnerem projektu Slow Motion Spin – dvojice Čechů žijících momentálně v Manchesteru, kteří se chystají, jak sami říkají „v pomalém tempu“, na cestu z Velké Británie přes Českou republiku až do Jihovýchodní Asie a zpět na tandemu. V následujících měsících budeme na našich stránkách jejich putování sledovat.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 12 Další »
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 před minutou
NEcyklo Co vás vytočilo 152 dnes v 08:42
Ukrajina 42 dnes v 07:47
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

165 cyklistů (7 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023