reklama

Chiemské jezero na kole

Termín: 04.07.2019 - 08.07.2019, 5 dní
Cena od: 9 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Bavorské moře a okolí v sedle kol

Osvědčenou akci u „Bavorského moře" nelze vynechat, tentokráte v modelu čtyřdenního prodlouženého víkendu. Tři noclehy na jednom místě, cestování bez nočního přejezdu, terény pro nenáročné cyklisty i alternativy pro vrchaře, osvědčené trasy, vodní svět Prienavera pro případ špatného počasí na dosah. Co více si přát? Oblast Chiemského jezera se svými 4 ostrovy, přírodní rezervací i malebnými městečky, dobré pivo, výlet do podhůří Alp kolem řeky Tiroler Ache, to vše v balení 4 dnů zájezdu a zároveň 4 dnů na kole! Perličkou je, že jezero postupně díky nánosům štěrku a písku pomalu zaniká, tudíž neváhejte tuto oblast poznat osobně a včas.

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu se vydáme z městečka Aschau do Übersee (kde budeme ubytování po celou dobu pobytu, odpadá tedy stěhování) na kratší úvodní etapu. V Aschau nás čeká možnost nechat se vyvézt lanovkou do sedla pod impozantní skalní kulisu hory Kampenwand (1.669 m) - https://www.kampenwand.de, odkud se naskýtá nekonečný výhled nejenom na „Bavorské moře“ Chiemsee, prohlédnout si zámek Hohenaschau www.aschau.de/schloss-hohenaschau či v některé z hospůdek ochutnat pivo vařené v místním pivovaru. Na zpáteční cestě bychom jistě neměli vynechat přírodní rezervaci u jezera Bärnsee. Etapa cca 20 km většinou po oddělených vyasfaltovaných cyklostezkách.

2. den: Čeká nás parádní okruh kolem jezera, který nabízí pohodových 60 km s naprosto rovinatým profilem po asfaltu či kvalitní šotolině a nudu rozhodně nečekejte! Pohledy na jezero i alpský hřeben se stále mění, pojedeme otevřenou krajinou i lesem, po stezkách i lesních cestách. Důkladně si prohlédneme i samotný Prien, jeho lázeňskou část s přístavem, místní úzkokolejkou, vodním světem Prienavera.

3. den: Tentokráte se vydáme na jih od jezera. Pronikneme na kole do bavorských Alp a došlapeme až na dohled rakouské hranice. Nebude to však žádná tvrdá dřina v kopcích, neboť absolvujeme příjemně značený okruh v údolí říčky Tiroler Ache. Délku etapy si po konzultaci s průvodcem můžete upravit podle libosti, stejně tak i profil – od rovinatého až po možné výšlapy v horském terénu. Projíždět budeme i kolem místního sportovního letiště, kde lze - při příznivém počasí - využít nabídky komerčního ukázkového letu sportovním letadlem. Etapa cca 30-40 km.

4. den: Volnější den, který doporučujeme využít k výletu do Prien a návštěvě ostrova Herreninsel, kde Ludvík II. Bavorský nechal vystavět své okázalé „bavorské Versailles" s parkem a fontánami - www.herrenchiemsee.de/deutsch/n_schloss a také druhého ostrova Fraueninsel s klášterem Frauenwört - www.chiemsee-schifffahrt.de. A také koupání a lenošení. Etapa do Prien a zpět cca 30-35 km resp. dle vlastní volby.

5. den: I poslední cirka čtyřicetikilometrová etapa bude svým charakterem jiná než předchozí. Čeká nás přejezd k menšímu jezeru Simsee. Projedeme se zvlněnou krajinou bavorského předhůří po značené cyklostezce mezi lesy, loukami a pastvinami, selskými usedlostmi, krajinou s panoramatem Alp kolem dokola. Putování zakončíme ve městečku Stephanskirchen. Nakládka, cesta domů, večerní příjezd do ČR. Pondělním příjezdem se vyhneme největšímu provozu po státních svátcích.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3 noci na jednom místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 4 noci na jednom místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Šumava na kole

 (CK Frčíme)
17.05.2024, 3 dny
5 900 Kč
cyklistický Autobusem

Lechtalské Alpy

 (CK Mamut tour)
26.06.2024, 5 dní
12 300 Kč
cyklistický Autobusem

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

 (CK Mamut tour)
02.07.2024, 6 dní
17 800 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorské zrušené železnice na kole

 (CK Hoška Tour)
04.07.2024, 5 dní
8 350 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

253 cyklistů (18 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024