reklama

Toskánsko a Elba na kole

Termín: 05.07.2024 - 14.07.2024, 10 dní
Cena od: 19 600 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Frčíme

Nejkrásnější místa Toskánska s návštěvou Elby na pohodu

Toskánská paráda. Čekají nás úžasné místa na pobřeží i v horách. Navštívíme Florencii, Pisu, Sienu i Volterru. Vychutnáme si jeden den na Elbě. Ubytování v mobilních domech s bazénem nedaleko krásné pláže s bílým karibským pískem.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách z nástupních míst na Moravě.

2. den: Ranní příjezd na pahorkatinu mezi Bolognou a Florencií. Etapa kolem přehrady Lago di Bilancino do San Pietro di Sieve. Od horské přehrady Lago di Bilancino pojedeme horskou nezpevněnou silničkou a dále přes pahorkatinu po vedlejších silničkách do hlavního města Toskánska - Florencie. Prohlídka centra města a památek (katedrála Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio, Galerie Uffizi, četné kostely a náměstí (UNESCO). Podél řeky Arno se posuneme do cíle dnešní etapy k obchodu v Lasta a Signa (nákup možný). Naložení kol a přesun do kempu na pobřeží. Večeře (65 km, 7 hod.)

3. den: Snídaně. Využijeme naložených kol v cyklovleku a přesuneme se autobusem k jednomu z nejhezčích měst Toskánska - Volterra. Prohlédneme si historické centrum s typickou architekturou (katedrála, Baptisterium, římské divadlo, kostely, uličky). Přes malebnou zvlněnou krajinu sjedeme na pobřeží a krásným piniovým lesem s četnými osamocenými plážemi (koupání i bez plavek možné) se vrátíme do kempu (70 km, 6 hod).

4. den: Snídaně. Okružní etapa z kempu do typických Toskánských městeček v horách Riparbella, Castellina Marittima, Pomaia s možností výjezdu na Monte Vaso (635 m). Návštěva neuvěřitelného budhistického kláštera Lama Tzong KhapaZpět podél pobřeží přes letovisko Rosignano Solvay na karibskou pláž s bílým pískem. Večeře. (55 km, 6 hod.). Etapu lze prodloužit přes Orciano Pisano, Gabbro až do letoviska Quercianella (+25 km, +1 hod)

5. den: Snídaně formou balíčku. Brzy ráno přejezd autobusem do Piombino. Trajektem s koly přejedeme na Elbu. Prohlédneme si severní a západní část ostrova. Čeká nás výjezd na vrchol Monte Perone (630 m). Cestou si prohlédneme horské městečka Marciana a Poggio. Vykoupeme se v letovisku Marina di Campo. Alternativně méně náročný okruh z Portoferraio do Portoferraio. Možnosti představí průvodce. Autobusem z Piombino do kempu. Počítáme s individuální večeří na Elbě v některé z restaurací (není v ceně). (60 km, 6 hodin)

6. den: Snídaně. Krátký přejezd autobusem do národního parku Monterufoli-Caselli. Zájemci si mohou vyjet krátký a prudký výjezd do opevněného městečka Sassa s výhledem na okolní krajinu. Ostatní pokračují do Canneto, Monteverdi Marittimo, případně Sassetta. Podél pobřeží se vrátíme do kempu. Večeře. (70 km, 6 hod.)

7. den: Odpočinkový den u moře. Koupání, vodní sporty, možnost krátkého výletu na karibské pláže s bílým pískem, které jsou nedaleko našeho kempu.

8. den: Přejezd autobusem do další perly Toskánska - Sienna. Prohlídka náměstí El Campo ve tvaru lastury, Palazzo Pubblico, výhledy z věže Torre del Mangia, nádherná katedrála. Etapa z Civitella Marittima na poloostrov Punta Ala s průzračným mořem, plážemi a hradem Castello, přes vesničku Tirli (prudké stoupání) obklopenou kaštanovými lesy a středomořskou vegetací. Sjezd a zakončení etapy na poloostrově Punta Ala. Naložení kol, autobusem přes Piombino do kempu. Večeře. (65 km, 5 hodin)

9. den: Snídaně. Vyklizení apartmánů, poslední možnost okoupat se v bazénu nebo u moře. Naložení kol a busem přejezd do perly Toskánska - Pisa. Prohlídka náměstí Zázraků s Šikmou věží (možná rezervace výstupu na věž). Odjezd přes Rakousko zpět do České republiky.

10. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Ubytování

Ubytování je zajištěno v příjemném kempu s bazénem, restaurací, obchodem a hřištěm nedaleko písečné pláže. Bydlet budeme v mobilních domech Livorno pro 6 osob - tři oddělené ložnice pro 2 osoby.

Cena zahrnuje

  • dopravu tam a zpět, včetně podpory v rámci programu
  • 2x trajekt na Elbu a zpět pro Tebe a Tvé kolo
  • 7x ubytování v kempu v mobilním domku pro 6 osob
  • 6x polopenzi z naší polní kuchyně
  • povlečení, spotřeby energie, pobytovou taxu a závěrečný úklid mobilního domku
  • využití venkovního bazénu
  • čas a energii na vytvoření fotoknihy ze zájezdu
  • práci průvodce a organizátora zájezdu
  • materiály, mapky a další služby cestovní kanceláře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

Nástupní místa

Nabízíme nástupní místa po celé Moravě, od Ostravy až po Brno (některá za příplatek).

CK Frčíme
Cestovní kancelář:
CK Frčíme
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

250 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024