reklama

Jordánsko na kole

Termín: 06.10.2023 - 13.10.2023, 8 dní
Cena od: 45 990 Kč

cyklistický Letecky
Foto: Golden travel&tours

Cestujeme ve skupině max. 20 osob, která bude ještě rozdělena na místě dle výkonnosti účastníků a doprovázena průvodcem. S ohledem na to, že absolvujete jízdu řadou terénů – od silnice přes horskou oblast až po jízdu pouštním pískem, jsme zapůjčení kvalitního odpovídajícího kola zajistili na místě. Pokud si chcete vzít vlastní kolo, zajistíme jeho přepravu.

Denní program je sestaven tak, aby cyklotrasa byla dalším zážitkem z poznávané oblasti.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy odlet s 1 přestupem do Ammanu (kabinové zavazadlo 8 kg, odbavené 20 kg) nebo přímý let z Prahy do Aqaby (dle zvoleného termínu). Po přistání na moderním letišti vyřízení vstupních formalit transfer do centra, ubytování, večeře.

2. den: Po snídani odjezd  k pouštním hradům a ruinám starobylého města na severní hranici Um Qais, s prohlídkou archeologického naleziště.

Převzetí cyklovybavení, trasa 35 km s převýšením 392 m, stoupání 12,7 %, klesání 15,6 % (po silnici).

Na trase zastávka s Bait al Baraka (vesnické centrum s ukázkami řemesel a tradičního života), Yarmuk river, vyhlídka na Palestinu a Galilejské moře. Návrat do Ammanu busem, večeře.

3. den: Po snídani se vydáme na prohlídku  Ammanu – bez kola absolvujeme okružní jízdu městem se zastávkou na vyhlídce Citadel a v Down Town u římského divadla trhu. Dále se vydáme  do města mozaik – Madaba. Madaba byla významným centrem starověkého období a se nachází na důležité Královské obchodní cestě. Je známá svými zachovalými mozaikovými podlahami z byzantského období. Navštívíme zde řecký pravoslavný kostel sv. Jiří. Z Madaby se vydáme  na horu Nebo, kde podle Bible zemřel starozákonní Mojžíš  a z vyhlídky 800 m n.m. se nám otevře úchvatné panorama Mrtvého moře, města Jericho, údolí Jordánu a s trochou štěstí i uvidíte i Jeruzalém.

Na Mt. Nebo převzetí cyklovybavení, trasa 36 km  panoramatickým údolím přes tradiční vesnice až k Mrtvému moři (po silnici, převýšení 315 m, klesání 17,9 % o 1312 m) Dojezd k hotelu u Mrtvého moře, které je nejníže položeným místem planety, ubytování, večeře.

4. den: Po snídani  čas na Relax u Mrtvého moře. U hotelu převzetí cyklo vybavení, trasa 28 km do Wadi Mujib (s mírným stoupáním a klesání o 5 %). Trasa vede kolem Mrtvého moře s řadou úchvatných výhledů na pobřeží se solnými krystaly. Po dojezdu do Wadi Mujib pěší túra soutěskou Wadi Mujib s canyoningem (cca 3 hodiny, střední náročnost), ubytování v Dana, na okraji přírodní rezervace, večeře.

5. den: Po snídani převzetí cyklovybavení, trasa na kole 72 km  přírodní rezervací Dana, krajinou dubových lesů, s vyhlídkami na pouštní krajinu, panorama Wadi Araba, horský hrad Shobak, Malá Petra. Trasa je vhodná pro zdatné cyklisty, terény jsou kombinované. Pokud se na cyklotrasu necítíte, bude možné dojet do Malé Petry autobusem. Ubytování Wadi Musa ,Petra, večeře.

6. den: Po snídani následuje den BEZ CYKLOPROGRAMU, který je plný objevování velkolepého, tajemného růžového města – Petra. Na okraji Arabské pouště byla Petra třpytivým pokladem říše krále Aretase IV. Mistři vodní technologie, Nabateici, uprostřed pouště vybudovali impozantní tunelové stavby a vodní komory. Divadlo po vzoru řecko-římských prototypů mělo místo pro 4 000 publikum. Dnes jsou palácové hrobky Petry se 42 metrů vysokou helénskou chrámovou fasádou v klášteře El-Deir působivými příklady kultury Středního východu. V pozdním odpoledni budeme následovat po prohlídce v Petře do údolí Wadi Rum, které je považováno za jednu z nejromantičtějších a nejmalebnějších oblastí Arabské pouště. Připravte se na velkou lahodnou večeři místních specialit – zarb, pití čaje a na párty v pouštním táboře, kde zůstaneme přes noc. Následuje noc v absolutním tichu pod tisíci jasných hvězd jedním z nejsilnějších zážitků vaší cesty. Hvězdy ukazovaly cestovatelům od pradávna směr a pokud budeme chtít, vypravte se s námi v pozdních nočních hodinách na  astronomickou show s pozorováním oblohy výkonnými teleskopy. Ubytování pouštní kemp – standard stany (klimatizace, koupelna, odpovídá hotelovému standardu), bublinový stan za příplatek.

7. den: Po snídani převzetí cyklovybavení a zážitková jízda jedinečnou  pouštní krajinou, trasa 57 km (kombinace terénů, stoupání 7,9 %, klesání 12,7 %). Start cca 10 km od vesnice Wadi Rum a dojezd do Aqaby na břehu Rudého moře. Ubytování, večeře.

8. den: Snídaně, volné dopoledne, transfer na letiště, ve 16:45 odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Budapest – Amman  a  Aqaba – Praha,  zavazadla 8 a 20 kg
  • jordánské viza
  • služby místní a českého průvodce
  • 8x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji s polopenzí formou bufetu  4* hotely
  • Transfery
  • Cyklobalíček
  • vstupy na uvedený program
  • český průvodce

Cykloprogram v ceně zahrnuje:

  • Detailní mapu s popisem tras a náročnosti
  • Profesionální místní cykloprůvodce
  • Asistenční službu pro případ úraz či  nehody
  • Půjčení kola Scott/Sub Cross 30 včetně servisu během celé trasy
  • Doprovodné vozidlo
  • Svačinu a vodu během cyklotrasy

Nástupní místa

Praha

Golden travel&tours
Cestovní kancelář:
Golden travel&tours
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

cyklistický Letecky
Navštívené země:
Jordánsko Jordánsko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

375 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024