reklama

Bretaň na kole

Termín: 16.06.2023 - 25.06.2023, 10 dní
Cena od: 20 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Bretaň - Vannes - Auray - Carnac - Quiberon - Locmariaquer - Port Navalo - Plonéour-Lanvern - Pointe du Raz - Quimper - Locronan - Saint-Malo - Cap Frehel - Fort la Latte - Dinard - Mont Saint - Michel - Pointe du Grouin...

Trasy vedou zpravidla po méně frekventovaných komunikacích. Plánované etapy je obvykle možné s pomocí autobusu zkrátit či naopak prodloužit. Zájezd je vhodný pro všechny typy kol a výkonnostní skupiny cyklistů.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 19.00 hod. Noční přejezd.

2. den: Příjezd do BRETANĚ, kraje s nezapomenutelnými pohledy na rozeklané útesy a nekonečnou hladinu oceánu. Mystické oblasti opředené tajemstvím keltských menhirů a křesťanských kalvárii. V časných odpoledních hodinách ubytování ve starobylém VANNES, městě s křivolakými uličkami, které proslavili především Dumasovy Tři mušketýři. Zdejší biskupství totiž bylo údajným sídlem Aramise. Odpočinek na pokoji nebo projížďka na kole do centra a zpět. Nocleh.

3. den: Z nedalekého městečka AURAY žijícího především z lovu ústřic výlet na kole do světoznámého CARNACU, magického místa s unikátním seskupením megalitických památek, které nemá jinde obdoby (více než 3 000 menhirů). Obdivovat budete moci mimo jiné 1 km dlouhý a 100 m široký pás menhirů Le Ménec, stejně jako další menhiry Kermario či Kerlescan. Panoramatická jízda poloostrovem QUIBERON, který je označován za jedno z nejkrásnějších a nejfotogeničtějších míst celé Bretaně. Zastávka na západním pobřeží tvořeném divokými útesy COTE SAUVAGE. Odpočinek na některé z úchvatných pláží. (celkem cca 50 km). Návrat autokarem na ubytování.

4. den: Přesun busem do LOCMARIAQUERU s významným komplexem neolitických památek. Cca 25 min. přejezd lodičkou i s koly do PORTO NAVALO. Cyklistika po úzkých asfaltových silničkách ospalými vesničkami oblasti MORBIHANSKÉHO ZÁLIVU do Saint-Armel, v jehož blízkosti se nacházejí rozlehlá solná pole. Cestou možnost koupání. Krátkým přívozem do osady Montsarrac a odtud přes centrum Vannes až do hotelu (celkem cca 50 km). Nocleh.

5. den: Z městečka PLONÉOUR-LANVERN pohodová cykloturistika typickou venkovskou krajinou s bílými domečky rozesetými mezi zelenými loukami a políčky. Možnost relaxace na některé z mnoha liduprázdných pláží. Cílem etapy je nejzápadnější výběžek Francie - mys POINTE DU RAZ, který byl až do objevení Ameriky považován za "konec světa". Jedná se o nádherné útesy vypínající se téměř 80 m vysoko nad rozbouřenou hladinou moře (cca 55 km). Přejezd autokarem na ubytování do Quimperu.

6. den: Od hotelu v sedle bicyklu přes malebné centrum QUIMPERU s monumentální katedrálou Saint Corentin do atraktivního rybářského městečka DOUARNENEZ. Osvěžení v některé z místních restaurací nebo odpočinek na pláži. Pokračování do pitoreskní kamenné vesnice LOCRONAN, která posloužila jako kulisa mnohých slavných filmů francouzské kinematografie (cca 45 km). Přejezd autobusem na ubytování do SAINT-MALO, hradbami obehnaného přístavního města s bohatou korzárskou minulostí a nezaměnitelnou atmosférou.

7. den: Ráno busem k jedné z nejkrásnějších vyhlídek Bretaně - mysu CAP FREHEL s majestátným majákem, ale především obrovskými strmými útesy z červených, šedých a černých pískovců. Průjezd podél hradu FORT LA LATTE, známé turistické atrakce zbudované na úzkém ostrohu v zátoce Fresnay. Pokračování okouzlující oblastí tzv. Smaragdového pobřeží přes mondénní lázeňské letovisko DINARD s přímořskou promenádou a luxusními hotely v secesním stylu až do hotelu (cca 60 km). Nocleh. Alternativně odpočinkový den bez kol na mysu Cap Frehel (procházky/koupání).

8. den: Autokarem k opevněnému klášteru MONT SAINT MICHEL (UNESCO) ležícímu na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin na hranici Bretaně a Normandie. Cykloturistika podél moře přes rybářský přístav CANCALE proslulý delikatesními ústřicemi a škeblemi. Zastávka na skalnatém "prstu" POINTE DU GROUIN s dech beroucí vyhlídkou. Individuální dojezd do hotelu (celkem cca 75 km).

9. den: Závěrečný výlet na kolech od hotelu podél ústí řeky Rance do historického DINANU s hrázděnými domky a dochovanými hradbami zahrnujícími 4 brány a 14 strážních věží (cca 40 km). Variantně dopolední individuální volno v Saint-Malo bez kol. Noční přejezd.

10. den: Příjezd do Prahy v cca 11 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 7x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 7x snídani
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Kolmo kolem Bretaně

 (CK Kudrna)
17.07.2024, 12 dní
19 800 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

244 cyklistů (4 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024