reklama

Jižní Čechy na kole – Veselí nad Lužnicí

Termín: 31.08.2023 - 03.09.2023, 4 dny
Cena od: 5 620 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Hluboká nad Vltavou - Veselí nad Lužnicí - Bechyně - Tábor

Tato oblast patří k nejlákavějším a hojně navštěvovaným místům v Čechách. Krásná příroda, nejvýznamnější jihočeské řeky Vltava a Lužnice, velké rybníky, pohádkové hrady, zámky, historická města se svými památkami. Výchozím místem cyklistického putování je město plné renesance Veselí nad Lužnicí.

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd z Hradce Králové s dopoledním příjezdem do Hluboké nad Vltavou s jedním z našich nejhezčích zámků. Složení kol a etapa: vodní nádrž Hněvkovice - nejmladší vodní dílo na řece Vltavě, barokní zámek Hněvkoviceobec Mažice - lidová architektura, Veselí nad Lužnicí - soutok řek Lužnice a Nežárky, historické centrum, nedaleko kterého bude ubytování v hotelu.

2. den: Horusice se stejnojmenným třetím největším českým rybníkem, Týn nad Vltavou - zámek a muzeum se sbírkou vltavínů, zajímavé náměstí s radnicí a kostelem sv. Jakuba, soutok Vltavy a Lužnice, Koloděje nad Lužnicí - barokní zámek, Bechyně - slavné lázně a keramika, renesanční zámek, galerie, historická opevněná část města s gotickým františkánským klášterem. Návrat do Veselí nad Lužnicí. Možnost naložení kol v Bechyni a zkrácení etapy.

3. den: Historické město Soběslav - jedno z nejvýznamnějších měst rožmberského panství, středověké městské opevnění s radnicí a několika kostely, hrad s gotickou věží, Rožmberský dům s expozicí věnovanou tomuto rodu, centrum Soběslavských blat. Červená Lhota - vodní zámek stojící na skále a Kardašova Řečice - zámek.

4. den: Planá nad Lužnicí - dominantou města je kostel sv. Václava se slunečními hodinami, Sezimovo Ústí - Benešova letní vila, kostel Povýšení svatého Kříže, historické město založené husity Tábor - radnice, která se řadí k nejvýznamnějším památkám pozdní gotiky jihočeských měst, zdobené štíty měšťanských domů, věž Kotnov s Bechyňskou bránou (bývalý hrad), opevnění Parkán, pomník Jana Žižky. Naložení kol a odjezd zpět do Hradce Králové, kam bude příjezd v pozdních večerních hodinách.

Mírně zvlněné až kopcovité etapy po vedlejších silnicích, cyklostezkách i polních a lesních cestách.
Denní etapy: 47, 75/47, 55, 42 km

Ubytování

3x hotel ve Veselí nad Lužnicí nedaleko centra a soutoku řek Lužnice a Nežárky, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, v hotelu je možné využít wellness – vířivka, pára, sauna, relaxační zóna (vše v ceně pobytu)

Stravování

3x snídaně (formou bufetu)

Cena zahrnuje

3x ubytování, 3x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, vstup do hotelového wellness, průvodce a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Česko Česko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

173 cyklistů (0 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023