reklama

Madeira – turistika a poznání

Termín: 08.04.2022 - 18.04.2022, 11 dní
Cena od: 33 500 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Vlha

Velikonoce na ostrově "věčného jara"

Ne nadarmo se ostrovu Madeira přezdívá „ostrov věčného jara“. Tento ostrov, ležící v Atlantském oceánu, vděčí Golfskému proudu za přívětivé klima, které zde vládne po celý rok. Madeira poskytne návštěvníkům počasí bez extrémních výkyvů, příjemné teploty, barevnou a svěže vonící subtropickou vegetaci. Dále nabízí nádherné výhledy v horách, množství vodopádů, rozervané skály padající až do oceánu. Nezanedbatelné je poznání hlavního města Funchalu a skvělé madeirské gastronomie. Zavlažovací kanály – levady – v zásadě určují směr krásných turistických tras. Turistika a poznání jsou hlavním programem našeho zájezdu.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy přímým letem na Madeiru, přesun z letiště do Porto Moniz – letovisko na severozápadě ostrova, přímo u Atlantiku. Ubytování.

2. den: Z LAMACEIROS DO SOUTĚSKY RIBEIRY DA JANELA
„Vzorová levada“ na severozápadě ostrova, s krásnými výhledy na terasovitá políčka „jako na Bali“. Při zpáteční cestě se zastavíme u mohutné skály, tzv. Neptunova prstu. Chůze cca 12 km.

3. den: Z RABACALU K 25 PRAMENŮM (Levada das 25 Fontes)
Levadami k mohutnému vodopádu Risco, zpět na rozcestí a pokračujeme až do skalního amfiteátru, kde do jezírka padá „25 pramenů“. Chůze 8 – 12 km.

4. den: VEREDA DO FANAL
Trasa vavřínovým „mlžným“ lesem. Mlha, která je v této oblasti téměř jistotou, vytváří skvělé podmínky pro fotografování. Cca 11 km.

5. den: PŘESUN DO FUNCHALU (hlavní město Madeiry)
Projedeme divokým severním pobřežím přes Sao Vicente, zastavíme se na Cabo Girao – jeden z nejvyšších útesů na světě, jehož skalní stěny padají z výšky 580 m téměř kolmo do vln Atlantiku. Navštívíme rybářské městečko Camara de Lobos, kam jezdil odpočívat Winston Churchill. Při dostatku času navštívíme vyhlídku Eira do Serrado nad Curral das Freiras (Údolí jeptišek). Příjezd do Funchalu, ubytování.

6. den: PICO RUIVO (1.861 m – nejvyšší vrchol Madeiry)
Z Achada do Teixeira vystoupíme na Pico Ruivo a hřebenovkou projdeme na Pico Areiro (1.818 m). Cca 10 km chůze v horském terénu.

7. den: MONTE
Kouzelné místo nad Funchalem v 600 m nad mořem. V místním kostele jsou uloženy ostatky posledního rakouského císaře a českého krále Karla I. Ale především se zde nachází nádherná botanická zahrada Monte Palace Tropical Garden s bludištěm chodníků, můstků, kašen, vodopádků na 7 ha plochy. Je zde možné vyzkoušet jednu z nejznámějších atrakcí na Madeiře a tou je sjezd na dřevěných saních, řízených místními muži – Carreiros, příkrou cestou směrem k Funchalu.

8. den: PONTA DE SAO LOURENCO
Nejvýchodnější cíp ostrova, nejsušší místo, tzv. madeirská poušť. Nádherné výhledy na barevné sopečné útesy. Pustá krajina se zajímavou, v každém ročním období jinou květenou. Zastavíme se také na pláži Prainha – jediná přírodní písečná pláž na ostrově, s tmavým lávovým pískem. Cestou zpět zastávka u sochy Cristo Rei u Garajau. Tak jako Rio de Janeiro nebo Lisabon, tak i Madeira má svou sochu Krista nad Atlantikem. Chůze cca 8 km.

9. den: CALDERAIRAO VERDE A INFERNO
Na těchto „divokých“ levadách budeme procházet pod vodopády, tunely, vzdušnými, ale dobře zajištěnými úseky, s úžasnými vyhlídkami. Jsou to dvě levady, navazující na sebe a vracíme se stejnou cestou zpět. V kterémkoliv místě levady lze túru ukončit a vrátit se zpět. Celá trasa – chůze cca 17 km (nejdelší trasa celého pobytu).

10. den: POBŘEŽNÍ CESTA SAO JORGE
Od zajímavého kostela v Sao Jorge sejdeme na vyhlídkovou cestu nad Atlantikem, dojdeme až k místu bývalého přístavu. Přejedeme do vesnice Santana a prohlédneme si původní architekturu ostrova – barevné domky s doškovými střechami. Při zpáteční cestě se zastavíme v Ribeiro Frio (studený potok) – výletní místo v 900 m, pod horským sedlem Paso Poiso, známé chovnou stanicí pstruhů duhových. Odtud krátká vycházka na vyhlídku Balcoes (Balkóny). Chůze celkem cca 10 km.

11. den: Poslední den pobytu, nákupy dárků, transfer na letiště a odlet zpět do Prahy.

Ubytování

4x v hotelu v Porto Moniz, 6 x v hotelu ve Funchalu

Cena zahrnuje

  • letenka vč. let. tax a poplatků v max. výši 10 500 Kč
  • transfer z/na letiště
  • 10 x ubytování v hotelu ve dvoulůžkových pokojích
  • 10 x snídaně
  • zapůjčení aut na celou dobu pobytu
  • PH a parkovné
  • průvodce na trasách
  • Informační materiály
  • pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Praha

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


Detaily zájezdu
pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Portugalsko Portugalsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Elba nejen s jógou

 (CK Vlha)
13.09.2024, 10 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

371 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024