reklama
Země: Portugalsko Portugalsko

Lisabon - Azory - Bristol 1/2025

V lednu jsem si zaletěl ještě na jeden výlet, a to Vídeň - Lisabon - Azory (ostrov Sao Miguel) - Porto - Bristol - Praha

https://www.rajce.idnes.cz/marin7/album/2025-1...

Lisabon - ten se dá navštívit mnohokrát, opět jsem viděl spoustu krásných míst ve městě i za řekou. S velkou dávkou štěstí jsem našel místo pro přenocování poblíž ufona na fotce.

Azory - v zimě se nedá počítat s ničím jiným, než pořádným deštěm a ještě pořádnějším větrem. Tak jsem před tím špatným počasím kličkoval napříč celým ostrovem a docela úspěšně

Bristol - krásné přístavní město, které má styl

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 04.02.2025
Autor: Marin7
  • Re: Lisabon - Azory - Bristol 1/2025

Tý jo, Ty už nevíš, co by. Jo jo, některý místa jsou nádherný, některý tak trochu míň, ale fotky děláš hezký, jen tak dál. A koukám, že máš víc času, než důchodci.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.02.2025
    Autor: Pepíček
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Díky, že mi to vždycky pochválíš. :-)
      Chápu, že to ostatní moc nezajímá, ale je už to taková tradice.

A času mám opravdu dost. Posledních pár měsíců mám zkrácený úvazek, takže měsíčně nejméně týden volna navíc. Ale i když jsem měl normální úvazek, času bylo dost stejně. Myslím, že většina lidí má dost času.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.02.2025
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Většina lidí tvého věku je ženatých a opečovává potomky. Následuje období, kdy sice potomci už péči nepotřebují, ale lidé jsou tak zapřaženi v práci, že sotva stíhají a také na tvůj způsob cestování už dávno zpohodlněli. Následuje období péče o rodiče a pak už rychle péče o sebe samé.
        Jen málo komu se podaří na začátku důchodu uskutečnit pár cest, dokud zdraví ještě slouží a času je dostatek.
        Jsi unikát a važ si toho. Všichni ti tak trochu závidíme.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 05.02.2025
        Autor: Brahma
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Tohle je jistě platné životní schéma ale když tak pozoruji svoje okolí, tak na ně moc neplatí.

Co tak vidím, tak konkrétní lidé mají času dost, jenom se jim nechce. Kolega v práci mi třeba řekl: "Já bych někdy jel s tebou, ale musím se starat o rodinu." Jenomže ta péče o rodinu v jeho případě znamená přijít z práce a jít do hospody.

Jiný kolega by taky rád někam vycestoval, ale pak si uvědomil, že by ho čekala noc ve křoví a taky ho to hned přešlo.

Což teda nechápu, protože právě ta volnost je pro mě nejlepší.

Kamarádkám nabízím normální ubytování. Je to sice nuda, ale obětuju se. Tak že by teda se mnou někam zaletěly, ale až bude teplo a musí to letět v pátek z Ostravy a v neděli se vracet. :-)

Vlastně ve svém okolí nevím o nikom, kdo by neměl čas.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 06.02.2025
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

No jo, musíme si přiznat, většina z nás jsme pohodlní.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Tak času máme všichni stejně - 24 hodin denně.
            A samozřejmě je to pak na preferencích každého, jak s ním naloží.
            Jo, tvé cesty obdivuji, občas trochu - v dobrém! - snad i závidím, ale co se dá dělat; ty děti, vnoučata, práci, která mi výdělky umožní nějak udržovat dům, mám v těch preferencích výš, přiznávám.
            Ale fotky si vždy s nadšením prohlížím. Máš úžasné cíle a taky úžasné oko na focení.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Autor: Ifča
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Pěkné

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: perk
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Šmarjá, já ještě nemám prohlédnutá všechna alba z loňska a ty už máš vyvěšené další cesty.
    Já si snad budu muset vzít den volna, abych si to všechno v klidu prohlédla :o)))

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.02.2025
    Autor: radka
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

A to jsem ještě jednou nohou na Maltě a druhou na Sicilii. :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.02.2025
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Seznamka

Hledám: spolucestujícího /pani na okružní cestu ..

06.02.2025
Ahoj Cikliste! Hledám spolucestujícího /pani na okružní cestu s půjčovnou auta v Maroku od 12. dubna do 3. května…

Hledám: jednotlivce,páry,skupiny

15.01.2025
Pro společné vyjížďky na kole,v zimním období pěšky po Česku i zahraničí. Nejlépe důchodci,kteří mají dost času -…

Hledám: Parťáky, parťačky, čím víc tím líp

10.01.2025
Pro výlety i cestování na kole i bez kola. Víc lidí = víc zábavy, nápadů, možností. Sólojízda je trochu nuda.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

284 cyklistů (16 přihlášených)

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025

Napříč Českem aneb tak trochu jiná dovolená

V sobotu dopoledne přijíždíme s mou drahou ženou do Vyššího Brodu - do známého města na jižním okraji Šumavy.…
JohnyB | 27.12.2024