reklama

Na jižní Moravě se otevřou nové stezky, o víkendu po nich vyrazí stovky cyklistů

Historické jádro Mikulova láká k zastavení na oběd nebo jen na procházku. (DSO Mikulovsko)

Tento víkend se na jižní Moravě chystá slavnostní otevření nových cyklostezek Mikulov-Nový Přerov a také úseku Tišnov-Štěpánovice. O dva týdny později potom pelotony cyklistů vyrazí na otevření sezóny na cyklostezce Brno-Vídeň. Vytáhněte také kola a přijeďte se podívat na kopec Galagenberg s téměř dvěma sty vinařskými sklípky, vyzkoušejte opravenou signálku na Greenway Praha-Vídeň nebo si tento víkend můžete zajet do Moravského krasu.

Nouzové opravy v terénu (5.) – Poškození ráfku a výpletu kola

 ()

Zlomení drátu ve výpletu kola na cestě nepříjemně překvapí, při drsnějším zacházení v terénu se může poškodit i ráfek. Kdy ráfek končí svoji životnost a jak vyměnit prasklý drát ve výpletu? Jak poznat, že opotřebení od používání ráfkových brzd je kritické, poradí další díl Bike školy.

Na kole po Česku – tipy na nejkrásnější cyklovýlety

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Svoje soukromé tipy na cyklovýlet nebo dovolenou nám poslali cyklokoordinátoři z celé ČR. NaKole.cz hledalo NEJ pro cyklovýlety po Česku. Podívejte se, kam stojí za to vyrazit na víkend na kolo.

Nouzové opravy v terénu (4.) – Opravy a seřízení brzd – kotoučové brzdy

Oprava a seřízení kotoučové brzdy ()

V minulém díle seriálu Bike školy jsme se naučili, jak správně seřizovat ráfkové brzdy. Jak je to ale s brzdami kotoučovými? Jak správně pečovat o kotouče nebo jak postupovat při výměně brzdových destiček? Oříškem může někdy být i správné vystředění kotouče.

Fotoreportáž z prvního dne veletrhu For Bikes 2012

Slavnostní otevření veletrhu For Bikes 2012. (Jan Němec)

V pátek odstartoval na výstavišti v Praze-Letňanech třetí ročník veletrhu For Bikes. Slavnostního otevření se zúčastnila také osobnost veletrhu, bývalý mistr světa v silniční cyklistice Maurizio Fondriest.

V soutěži o česká NEJ hrajeme o jízdní kolo nebo víkendový pobyt

 ()

Jízdní kolo, víkend v zařízeních se značkou Cyklisté vítáni, cyklobrašny nebo cyklistické dresy mohou vyhrát účastníci nové soutěže, která dnes startuje NaKole.cz. Odměny jsou určené pro autory nejlepších příspěvků, o vítězi budou po celou letní sezónu hlasovat sami návštěvníci NaKole.cz.

Nouzové opravy v terénu (3.) – Opravy a seřízení brzd – ráfkové brzdy

Oprava a seřízení ráfkové brzdy ()

Správné seřízení ráfkových brzd dokáže někdy pěkně potrápit. Výsledkem může být nepříjemné pískání, vibrace a dokonce i prodřený plášť. Jak správně seřídit brzdové špalky, lanko a čelisti?

Na For Bikes se sjedou závodníci i cyklocestovatelé

Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy) (NaKole.cz)

Už za týden se na pražském výstavišti v Letňanech otevře veletrh For Bikes. Příští víkend by si měli ve svých diářích zakroužkovat hlavně cyklisté, kteří chtějí před nastávající sezónou doplnit své vybavení či otestovat nové modely kol. V pořadí třetí ročník veletrhu ale nabídne také zábavu pro děti, inspiraci na cyklodovolenou nebo možnost si zasoutěžit.

Nouzové opravy v terénu (2.) – Opravy pohonného systému aneb není řetěz jako řetěz

Oprava pohonného systému ()

Druhé pokračování Bike školy se týká mechanismu, který celé kolo dává do pohybu – tedy starosti o řetěz. Pokud nevíte, co znamená nýtovačka, jak se pere řetěz či co si počít se zamrzlým řetězem, právě pro vás je určený tento článek.

Rezervace jízdních kol ve vlacích - užitečná služba nebo komplikace?

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

V listopadu loňského roku oznámily České dráhy novinky pro sezónu 2012. NaKole.cz jsme zaznamenali především dotazy, které se týkaly kol ve vlacích a jejich rezervací. Od Petra Šťáhlavského, tiskového mluvčího Českých drah, dorazilo na naši adresu obsáhlé vysvětlení. Z něho jasně vyplývá, že situace s rezervacemi není vůbec jednoduchá - liší se ceny i lhůty, do kdy je možné rezervaci provést.  I když ve většině případů se s kolem do vlaku nějak dostanete, u některých spojů je stále rezervace povinná. Cestujete-li s kolem, vyplatí se zjistit si podmínky předem...

« Předchozí 1 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II před 6 minutami
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 03:56
Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

343 cyklistů (2 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024