reklama

Brněnská cyklojízda ke Dni bez aut, a co dál?

Z brněnského Dne bez aut 2006 (Bicybo)

230 bicyklistů, monocyklistů, lehokolistů, bruslařů, koloběžek, vozíčků a všech ostatních vehiklů, která pohání člověk, vyrazilo do ulic Brna na jedenáctou cyklojízdu ke Dni bez aut.

Hamburk a cyklisté? Skvělé soužití

Hamburský přístav (Jakub Kašpar)

Strávil jsem pár dní v polovině září v Hamburku. Pravda, byl jsem tam zcela opěšalý, přesto jsem valnou část doby, kdy jsem se pohyboval po ulicích tohoto severoněmeckého hanzovního města věnoval sledování toho, jak se tu mají cyklisté. Svých pár postřehů společně s fotografiemi teď rád dávám všanc všem čtenářům NaKole.cz.

Slavnostní cyklojízdy Prahou se zúčastnilo 1200 cyklistů

Najděte 1200 rozdílů :-) (Jan Regal)

Velká slavnostní cyklojízda zakončila týdenní program Zažít město jinak. Z náměstí Jiřího z Poděbrad v pátek v podvečer vyrazilo do ulic 1200 příznivců městské cyklistiky, aby podpořili myšlenku světového Dne bez aut a upozornili na nevyhovující podmínky pro cyklisty v Praze.

Cyklisto, pozor značka!

 (NaKole.cz)

Už skoro dva měsíce plní stránky novin komentáře nového silničního zákona. Přestože některé jeho paragrafy vedou v praxi k absurdním situacím, naše silnice jsou teď o něco klidnější. Navíc, většina z nás byla přinucena zalistovat stránkami vyhlášky a osvěžit si pravidla silničního provozu. Které značky jsou určeny převážně cyklistům?

Ulice Prahy opět na chvíli patřily cyklistům

Cyklojízda 17.8.2006 (Jakub Kašpar)

Minulý čtvrtek, tak jako už několik let každý třetí čtvrtek v měsíci, opět patřil pravidelné Cyklojízdě za práva a bezpečnost cyklistů. Na náměstí Jiřího z Poděbrad se sešlo před šestou hodinou večer kolem šesti desítek kolařů, kteří se po vzájemné domluvě na trase vydali na cestu.

Neoficiální cyklomapa Prahy

 ()

„Praha je pro kolo průjezdná – pokud víme kudy.“ To je motto neoficiální pražské cyklomapy, která se snaží vybrat cyklistům nejvhodnější průjezdy Prahou. Tedy trasy pokud možno bezpečné, ale přitom rychlé, aby Pražané mohli své kolo používat jako běžný prostředek pro své cesty po městě.

Netradiční stojany na kola

 (NaKole.cz)

Stojany jsou různé, objevili jsme i pár netradičních. Lepší je stojan dřevěný, nežli nohy kožený.

Brémy a cyklisté

Logo městských cyklostezek vychází z pohádky bratří Grimmů. U nás je příběh známý pod názvem Zvířátka a Petrovští. (Archiv)

Brémy, nejmenší spolková země Německa, má několik symbolů. Především jsou to pohádkové postavičky z příběhů bratří Grimmů, fotbalový klub Werder Bremen, nebo pivovar Haake Beck. Mezi symboly Brém ale rozhodně patří také jízdní kolo.

Pražská cyklojízda měla rekordní účast

Z pražské cyklojízdy 20.4.2006 (Jan Wünsch)

Více než 350 účastníků jarní jízdy vyjádřilo své přání, aby se Praha změnila z města aut na město vstřícné vůči cyklistům a chodcům. Cílem cyklojízdy bylo upozornit na nedostatečný rozvoj infrastruktury pro cyklisty a chodce v centrální části města.

V Praze byli spatřeni andělé

Strážní andělé v pražských ulicích (Václav Vrtal)

Mnoho lidí mělo tento čtvrtek zvláštní zážitek – na některých pražských křižovatkách a u rušných silnic bylo možné spatřit anděly. Svědkové potvrdili, že anděly viděli jezdit na kole, přecházet přes silnici nebo posedávat na okrajích cest.

« Předchozí 1 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme před 7 minutami
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 11:12
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 09:57
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

350 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024