Česko
Už jste někdo vyzkoušel přiblížení k Brdům pomocí cyklobusu z Dobřichovic???
Ne a zkouset nebudu. Vyjizdeni na vrchol je parada a tech 500m se nastoupa za chvili. Skoda prijit o takovy zazitek a vozit se jen tak zvrsku dolu mi prijde zbabele.
0
Znám partu lidí co zásadně lítají pouze z kopce dolů. Prý je to super, než se plahočit do kopce. Já k nim nepatřím, ale psali v novinách o otevření Brd a o tomto autobusu, tak jsem byl zvědavý, zda to někdo už zkusil???
0
Já také znám disciplínu cyklistiky kdy se jezdí jen dolů. DH... Ale oni si to většinou vyšlapou pěšky nebo použijí lanovku. Na těch kolech se totiž normálně moc jezdit nedá ;-)
Co se týče zoufalců, kteří se s normálními koly nechají vyvézt až nahoru a pak umí jezdit jen s kopce, tak bez komentáře... Prostě v tom nevidím žádnou logiku...
-1
S tou první částí moc nesouhlasím .. jasně, asi to není extra požitek, ale když má člověk fyzičku, tak na DH kole v pohodě na silnici do kopce ujede "turisťákovi" na silničce ... já osobně jsem měl zrovna v Brdech tuhle zkušenost, kdy jsem si v klídku frekvenčně šlapal nahoru ty serpentýny po asfaltu a nevlastní bratránek na 25kg DH bestii mě tlačil snad očima, protože tam neměl takhle lehké převody, nicméně se nezpotil zdaleka tak jako já, a když jsme vyjeli nahoru a vzali to po rovině přes kořeny, tak už jsem mu málem nestačil .... no a když došlo na sjezdy na druhé straně, tak už sem jen koukal jak mi mizí za obzorem hopsajíce pár metrů do výšky i do dálky a zároveň jsem koukal na cestu a přemýšlel, jak se nezabít :o))))
0
:o) presne, sjet kopec umi kazdy....
-1
Tady musím oponovat. Já raději jezdím do kopce. 8-) "Skopce" a ještě k tomu v terénu opravdu nemusím.8-(
0
tomu rozumím, totiž většina mých úrazů byla z kopce :-P a nějakou dobu po úrazu jsem vždy trpěla až úzkostí sjíždět, obzvlášť terén... ale na druhou stranu, v poslední době mě to baví, díky novým obzorům, které mi ukázalo moje kolo, stále víc ;-) až jsem nedávno svěřila vettemu, že mám obavy, abych nezačala inklinovat k DH ;-D
0
Vždyť Dobřichovice jsou už vlastně v Brdech. Jde jen o tu cestu nahoru na hřeben? Silničář se tam dostane pohodlně po silnici a biker (nebo i na trekingu) má k dispozici několik krásných lesních cest. Částečně bych pochopil někoho, kdo se chce dostat do Brd třeba z Prahy a cyklobus využije (a trasu Praha - Dobřichovice neujede - i když pro toho zrovna brdský hřeben není...), ale vyvézt se jen z Dobřichovic na kopec... je trochu zvláštní pojetí bikingu :-s
0
Zkoušeli jsme. Jeli jsme z Řitky do Kytína a potom na kolech někudy nahoru a přes Skalku zpět do Řitky. Nevim jestli jsme měli tenkrát štěstí, ale autobus byl skoro prázdný, asi 5 - 10 kol, ochotnej řidič s pomocníkem, který pomáhal lidem s kolama do busu a na věšák. Nám to přišlo jako docela dobrá služba rekreačním cyklistům.
Pro posměváčky :-P poznamenám, že to bylo v začátcích našeho opětovného zájmu o cyklistiku a že jsme byli šťastní (nešťastní) majitelé dvou ocelových kovadlin a 20 km byl pro nás celodenní výlet. :-)
0
On to Los Rodeos přežil!:-)))
0
Nepřátelé civilního letectví by se měli naučit řadit příspěvky a zjistit, že Los Rodeos je staré letiště a mezinárodní lety už létají na nové. o))))
0
Je dobrej, musí se nechat, je fakt dobrej. Já věděl že to zvládne. Měl mou plnou důvěru. To znamená abernathy, že je to otestovaný a my teď v klidu a pohodě můžeme letět na kanáry bez nervů. :-)))
0
A jak to vypadá, asi zase nadzvedával balík s kolem nártem, protože má dobrou náladu.:-))
0
Cha, srabi, mám nejlehčí kolo - letišní váha ukázala 11,3 kg i s krabicí a platilo to jako norma pro ostatní kola!o))) Nevíte jak se to má s letištěm LCA ? Potřebuji se prohřát,už to mám booknutý a potřebuji vědět hlavně jestli tam na cestu zpět balí kola do folií.
0
Tak tě, Kadle, nevím. Nepřipomíná ti to něco?:-)
http://www.e-flux.com/displayshow.php?file...
0
Zkus tady:
http://www.google.cz/search?hl=cs&gbv=2&...
0
Jasný, že dosažení vrcholu autobusem je pro bikera ostuda (kór z D. do Br!!) . Ale "bikers are different" jsem někde četl. A musím sdělit čerstvou zkušenost z Tenerife. Po pěti dnech vorvaní jako koně jsme jako lahůdku vzali bus nahoru. Myslel jsem jak je to originální. U normální, běžné linky 348 v Puertu v 9.15 bylo už pět bikerů - němců a dva místňáci s bikerskýma helmama. Nádherně jsme poskládali všechna kola do zavazadlového prostoru a bus nás vyvezl 2000 výškových metrů. Pak už jen pár vlnek okolo tamního brda (dalo to skoro 1tis m stoupání) a hučeli jsme si to zpátky na 0. Paráda. Doporučuji jako oddech.Popis - v posledním VELO.
0