reklama
Země: Švýcarsko Švýcarsko, Francie Francie

Z Marseille zpět do Brna

Dobrý den, pokud někdo máte zkušenosti z cesty Marseille - Bern - Innská cyklostezka - Šumava, můžete mi poslat své postřehy? Třeba, jestli je to příjemnější v tomto či opačném směru, jestli např. do Marseille vlakem, jestli to jsou opravdu cyklostezky, nebo divoký provoz jako např. na Sardinii? Předem moc děkuji, Petr

[ Zpět ]
Datum: 05.01.2011
  • Re: Z Marseille zpět do Brna

Raději bych volil variantu od nás a zpět vlakem, protože kdybys až do Marseille nedojel, můžeš skončit kdykoliv předem po cestě. S cyklostezkami ve Francii moc nepočítej, ale určitě najdeš plno vedlejších silniček. Hlavně nejezdi v srpnu, to mají Francouzi dovolenou a provoz je všude. Nejlepší je jaro (květen, červen), není horko a je klid. Doporučuju projet kaňon řeky Verdon po jižní straně.

[ Zpět ]
    Datum: 06.01.2011
    Autor: Karel-ch
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Z Marseille zpět do Brna

Též mě zaujala tvoje zmínka o Sardinii. Byli jsme tam s manželkou r. 2004 a zjistili následující: na ostrově, a totéž platí i o jižní Itálii, je potřeba jezdit po hlavních silnicích vyznačených na mapě červeně a značkou SS 123 (nějaké číslo silnice). Ve většině případů se jedná o staré původní středověké cesty, které se v horách hodně kroutí, aby měly mírné stoupání a dnes po nich málokdo jezdí. Italové si totiž s rozvojem automobilismu vystavěli rovnější cesty s pořádnými kopci, a ty jsou na mapách značeny jako vedlejší (žlutě). A na nich je právě ten provoz.

[ Zpět ]
    Datum: 06.01.2011
    Autor: Karel-ch
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  •      

Příspěvek byl smazán administrátorem serveru NaKole.cz.

Datum: 22.10.2011
    Autor: ASI
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Provence na kole

(CK Mamut tour)
24.05.2025, 8 dní
16 500 Kč
cyklistický Autobusem

Bretaň na kole

(CK Mamut tour)
06.06.2025, 10 dní
22 500 Kč
cyklistický Autobusem

Bretaň na kole

(CK Mamut tour)
20.06.2025, 10 dní
22 500 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Parťačka na kolo

včera
Ahoj, hledám parťačku na jarní cyklovyjížďky Praha a okolí, na pohodu, nejde o kilometry, ale o to užít si jízdu.

Hledám: Věřím, že ještě potkám lásku.

25.04.2025
Život je náhoda a musí se mu jít naproti… a tak tu jsem a říkám si, že třeba zrovna tady bude moje druhá polovina…

Hledám: Jsem jaká jsem.

25.04.2025
Já bez závazků, hledám parťáka pro život, který už je na tom také podobně. Pouze vážně, ale s nadhledem a…
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

345 cyklistů (11 přihlášených)

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025

Slunce, smích a první letošní kilometry po Vltavské cyklostezce

Začátek dubna nám letos nadělil opravdu krásné počasí - modrá obloha, lehký vánek a příjemných 17 stupňů.…
Mirila | 21.04.2025