reklama

For Travel 2010: již 3. ročník s bohatým Cestovatelským festivalem!

Blížící se 3. ročník veletrhu cestovního ruchu proběhne od 18. do 21. 3. 2010 v Pražském veletržním areálu Letňany. Standardní nabídka cestovních kanceláří se ve srovnání s loňskem ještě rozšíří o sortiment sportovního vybavení, potřeb pro kempování i turistiku.

Foto: For Travel, ABF

Rozroste se i nabídka rekreačních objektů vhodných pro individuální dovolenou, například o Poutní hotel Křemešník, Rezidenci Nové Hrady, Holiday Park Liščí Farma, Camping Frymburk, Camping Bucek a JAF – Lipno.

Návštěvníky jistě potěší také nabídka lázeňských, relaxačních a wellness pobytů v Léčebných lázních Jáchymov či ve Slovenských liečebných kúpelích Piešťany a Smrdáky. Mezi dalšími přihlášenými vystavovateli si zaslouží zmínku společnost CHERRY TOUR, která příznivcům karavanů poskytuje výběr kvalitního kempinkového ubytování v Chorvatsku. Cestovní kancelář AMERICA TOURS zase nabídne zájemcům pobytové i poznávací zájezdy do zemí Severní, Střední i Jižní Ameriky. A příznivci individuálních pobytů si mohou vybrat u společnosti Interhome pronájem v jednom ze 46 000 rekreačních domů a bytů v Evropě i USA. 

Dobrým tipem pro nevšední zážitek bude i návštěva expozice společnosti Hausbóty Bockl, která Vám umožní pronájem hausbótu bez nutnosti vlastnit lodní průkaz a umožní vám jedinečný zážitek z plavby po kanálech Francie, Anglie, Irska, Skotska, Německa, Itálie, Holandska, Polska, Portugalska či Belgie.

Svou výstavní premiéru budou mít vystavovatelé: Vítkovice Tours, Neckermann, Aeolus, Natour, Alpina, Datour, Redok Travel, Prosperita Travel, Czech Holidays a další, kteří návštěvníkům nabídnou nejen široký výběr z oblíbených dovolenkových destinací na Slovensku, v Itálii, Řecku, Chorvatsku, Bulharsku, Černé Hoře, Maďarsku, Španělsku, Slovinsku, Německu, Rakousku, ale dokonce i z mnoha exotických destinací.

Na veletrhu budou zastoupeny také regiony (Olomoucký kraj a Vysočina) s nabídkou letních i zimních aktivit pro celou rodinu a prezentacemi památek UNESCO, wellness programů či venkovské turistiky.

A podobně pestrý a bohatý letos bude i doprovodný program. Na vysokou oblibou předchozích cyklů přednášek, promítání a diskusí se známými cestovateli chce navázat především Cestovatelský festival, který proběhne ve víkendových dnech 20. – 21. 3. 2010. Zde vám nabízíme několik horkých tipů ze sobotního programu pořádaného portálem Cestovatel.cz a nedělního cyklu přednášek a promítání pořádaných časopisem Travel Digest.

Z doprovodného programu

Sobota:

  • Blanka Müllerová ze společnosti Orbis Link nás vezme na plavbu zaoceánskou lodí.
  • Petr Čermák, odborník na cestování vlakem, vás pozve na cestu napříč Švýcarskem slavným Ledovcovým Expresem.
  • Zuzana Churanová ze Španělské centrály cestovního ruchu zase předloží tip na zajímavou výpravu s poutníky po Svatojakubské cestě do Santiaga de Compostela.
  • Daniel Hagen bude vyprávět o lodích a vydáme se s ním na plavbu po holandských kanálech a jezerech.
  • Barbora Lišková nás pozve na toulky čarovnou Indií, na jejichž konci vystoupí orientální tanečnice.
  • Sylva Santarová ze zastoupení Kenya Tourist Boardu vás vezme k moři, do velkoměst, ale především na safari – do ráje divokých zvířat, který nemá na světě obdoby!

Neděle:

  • Tomáš Peterka (Západ USA) se pochlubí s postřehy a fotkami z cest po západní části USA.
  • Robby Kubáň (Krajní meze: Indie, Ladakh) zase zprostředkuje své poznatky z indické země Ladakh ležící v údolí řeky Indu a obklopené himálajskými vrcholky.
  • Daniel Balcar (Expedice PAPUA – Nová Guinea) s Expedicí Papua 2008 absolvoval pochod do oblasti ostrova Nová Guinea zvané Irian Jaya. Vyprávění i výstava slibují svědectví o tom, jak žijí lidé, kteří dosud nepoznali výdobytky moderní civilizace.
  • Marek Audy (Cesta na Jenisej – Rusko, Sibiř) popíše Sibiřskou tajgu jako pusté místo bez lidí a jeden z posledních svobodných kusů planety, kde vás nikdo hledat nebude.
  • Kristina Studená (Cestou k lidem – Rumunsko) představí český Banát v Rumunsku jako kouzelné místo čítající několik českých vesnic, kde naši krajané hovoří původní češtinou, dodržují tradiční zemědělství a používají původní řemesla. 
  • Josef Habrovec (potápění v Patagonii – Argentina) prostřednictvím svých fotografií zprostředkuje své zážitky z potápění v ledovém oceánu s kosatkami a tučňáky i obtížně dostupný svět pod vodní hladinou.
  • Ondřej Mužík (Žigulíkem do Mongolska) odvypráví plán tří smělých studentů s 22 let starým vozem Lada 2104. Na konci 22000 kilometrů po čtvrt roce putování výprava dorazí do Mongolska, kde proběhne předání symbolického daru místním školáčkům.
  • Jiří Kráčalík představí Mezinárodní festival outdoorových filmů spolu s ukázkami toho nejlepšího z programu festivalu.
  • Martin Loew (Irsko: nejnovější digitální dia show) na závěr festivalu předvede své unikátní záběry a zprostředkuje své zážitky ze severní poloviny Smaragdového ostrova.

 Toto vše můžete „zažít" a ještě mnohem více v rámci doprovodného programu veletrhu cestovního ruchu FOR TRAVEL. Ten je i v roce 2010 zařazen pod FOR FAMILY - soubor veletrhů pro rodinu, bydlení a volný čas, které pořádá společnost ABF.

Informace pro návštěvníky


Plánek výstaviště – pro zvětšení klikněte na obrázek.

Termín a místo konání: 18. - 21. března 2010, PVA Letňany

Otevírací doba:
10.00 – 18.00 (18. - 20. 3. 2010)
10.00 – 17.00 (21. 3. 2010)

Ceny vstupného:
základní vstupné: 120 Kč
děti do 6 let: zdarma
žáci, studenti, důchodci, ZTP: 60 Kč
vstupné při registraci po internetu: 60 Kč
rodinné (2 dospělí + 2 děti): 250 Kč
parkovné: 100 Kč

Podrobné informace najdete na: www.for-travel.cz.

Fotogalerie

For Travel, PR, 27.02.2010
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Lehokola Mám tříkolku a co dál, z dovolením 2 před 8 minutami
Trénink a zdraví Jak sportujeme před 11 minutami
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 13:13
Ukrajina 42 dnes v 11:12
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

349 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024