reklama

Odstartoval veletrh FOR BIKES 2013

V pátek 5. dubna v 10:00 začal čtvrtý ročník jarního cyklistického veletrhu FOR BIKES, který naleznete na pražském výstavišti v Letňanech. Na co se můžete těšit, vám představí malá pozvánka na tuto akci, kterou můžete navštívit následující sobotu a neděli, vždy od 10 do 18 hodin.

Kola, kam se podíváš.
Kola, kam se podíváš.
Foto: Jiří Juřík

Světoznámé a osvědčené značky

Oproti podzimnímu veletrhu Bike Brno se v Praze opět setkáte se starými známými značkami Scott, Cannondale, Trek, ale i s českou legendou RB. A samozřejmě s desítkami dalších známých i méně známých značek a firem. Oproti loňskému ročníku se počet zúčastněných firem zvýšil o 30 %, letos se můžete těšit celkem na 166 vystavovatelů.

Projedou se velcí i malí

Odpružená vidlice Cannondale Lefty
Cannondale přivezl svoji originální vidlici Lefty.

Součástí veletrhu je i několik testovacích drah. Samozřejmostí je již tradiční testovací dráha na elektrokola. Na druhé kryté trati si můžete vyzkoušet jízdu na běžném kole, ale na nejrůznějších površích.
Dvě speciální dráhy, jedna terénní v podobě dřevěných lávek a překážek, druhá jako dopravní hřiště, jsou pak připraveny pro nejmenší cyklisty. Samozřejmostí je zapůjčení kola a přilby.

Trendy, směřování, tendence

Veletrh FOR BIKES opět potvrdil dlouhodobé trendy, které se týkají především vývoje a prodeje elektrokol, ale také návratu kol skládacích. Jinak veletrh nabízí nejširší spektrum strojů a příslušenství, včetně závodních speciálů. Poněkud ubylo nejlevnějších kol, vystavovatelé se spíše zaměřili na střední a vyšší třídu, tedy na kola, která se nejvíce prodávají.

Nečekaně hodně prostoru je věnováno segmentu dětských kol a jejich příslušenství (což jen dotvrzují zmiňované dvě dětské dráhy).

Doprovodný program

ministr Leoš Heger
Úvodní slovo tiskové konference přednesl ministr Leoš Heger.

Veletrh zahájila tisková konference, která představila novinky pro cyklisty na dálkových trasách. Úvodního slova se ujal ministr zdravotnictví, který se vyznal ze svého vztahu k jízdnímu kolu. Účastníci panelu představili některé nové úseky na dálkových trasách i úpravy cykloturistického značení, které bude nově zahrnovat i modro-žluté značky transevropských cyklistických tras EuroVelo. Více podrobností najdete na adrese www.ceskojede.cz.

Další doprovodné akce, které vás o víkendu čekají, jsou již plně v neoficiálním a sportovním duchu. Jedná se například o závody festek (fixek) na miniaturním oválu, na závody ve four crossu, trialu atd. atd. Pro tyto disciplíny jsou v halách připraveny celkem čtyři speciální dráhy.

Na veletrh zdarma

Regulérní vstupné na veletrh FOR BIKES je 150 Kč, děti do 12 let mají vstup zdarma. Ovšem pozor, pokud přijedete na kole, máte vstup na veletrh zcela zdarma.

Více informací naleznete na stránkách: www.forbikes.cz

Fotogalerie

Kola, kam se podíváš. Úvodní slovo tiskové konference přednesl ministr Leoš Heger. Značka RB v plné parádě Značka Snake předvedla jedenáctikolečko. Cannondale přivezl svoji originální vidlici Lefty. Klasika pro každodenní městský provoz Elektrokola jsou na vzestupu. Netradiční přestavba na elektrokolo Vyzkoušet elektrokolo neodolala ani tato dáma. Skládačky jsou opět v kurzu Netradičně pojatá skládačka Strida. Velký prostor dostaly bezpečnostní doplňky, zvláště pro děti Festky (fixky) jezdily po oválu opravdu rychle. Na dráhu se vydal i Michal Prokop. Na veletrhu si užijí i opravdoví začátečníci. Dráha pro nejmenší cyklisty
Redakce NaKole.cz, 05.04.2013
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme před 5 minutami
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 11:12
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 09:57
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

336 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024