reklama

Malbork, Gdaňsk, Národní parky – cyklistika u Baltu

Termín: 04.08.2020 - 09.08.2020, 6 dní
Cena od: 10 290 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Starobylá města a gotické hrady severu Polska. Nepoznané pobřeží Baltského moře, pláže s jemným bílým pískem, přívětivá atmosféra národních parků a moderních i historických měst Trojměstí, útulné kavárničky a parky nedaleké Bydhoště. Nabízíme příjemný pobyt a „písečnou cyklistiku“ u našich polských sousedů!

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár nad Sázavou - Malbork. Autobusem přes celé Polsko až ke Gdaňskému zálivu v Baltském moři. Rozsáhlý obranný křižácký gotický hrad Malbork (UNESCO), dominující stejnojmennému městu je největší gotickou stavbou z cihel na světě. Na kole městem Malbork a podél řeky Nogat.

3. den: Helská kosa. Na kole Helskou písečnou kosou až na její konec do města Hel s promenádou a dunami a zpět kolem přístavů a rybářských domků, pozůstatků obrany poloostrova, lesů, dun a pláží s jemným bílým pískem, zvoucích ke koupání.

4. den: Slowinski národní park (UNESCO), jezera Lebsko a Sarbsko. Vzácný ekosystém národního parku, pohyblivé duny (zvané Lebská Sahara), lesy a jezera, kde se mísí sladká a slaná voda. Skanzen Slovinské vsi ve vesnici Kluki a na kole podél jezera Lebsko do městečka Leba a podél moře do výchozího bodu k dunám Rabka. Unikátní písečné duny až 40 m vysoké mezi jezerem Lebsko a Baltským mořem. Dále lze jet na kole podél jezera Sarbsko.

5. den: Gdaňsk, Sopoty, Gdyně, Bydhošť. Na kole Trojměstím podél pobřeží mezi historickým městem Gdaňsk, lázeňským letoviskem Sopoty a významným přístavem Gdyní. Prohlídka historické perly Polska - města Gdaňsk - restaurovaného do středověké podoby. Vzpomínky na svobodu a Solidaritu, slavná zvonkohra, Neptunova fontána, Královská cesta, vyhlídka z věže Mariánského kostela na město, středověký orloj. Nejdelší dřevěné molo Evropy v lázeňských a festivalových Sopotech. Přístavní Gdyně: cílové místo vyhlídkových plaveb zálivem - Jižní molo, oceánografické muzeum, přístupný torpédoborec, ruské kolo s vyhlídkou na město. Autobusem do starobylého města Bydhoště.

6. den: Bydhošť - Žďár nad Sázavou. Dopolední prohlídka pohádkového, historického města Bydhošť. Středověké gotické a renesanční kostely, muzeum v souboru budov tří sýpek, rozsáhlý městský park, kavárny a měšťanské domy, park na Mlýnském ostrově, proslulá socha Lučištnice. Případně na kole dále okruh parkem na sever, nebo okruh směrem na východ do Fordon. Autobusem Polskem zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol, 4x polopenze, 4x ubytování v 2* hotelu ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Praha, Hradec Králové, Náchod

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Polsko Polsko

Podobné zájezdy

Mazurská jezera na kole

 (CK Cyklotur)
05.08.2024, 7 dní
11 440 Kč
cyklistický Autobusem

Kouzelná Mazurská jezera na kola

 (CK Hoška Tour)
24.08.2024, 8 dní
11 250 Kč
cyklistický Autobusem

Podél Baltu na kole

 (CK Cyklotur)
30.08.2024, 7 dní
11 920 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

263 cyklistů (18 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024