reklama
Země: Česko Česko, Německo Německo, Španělsko Španělsko, Francie Francie

Santiago de Compostela

Cesta do Santiago de Compostela začíná v Čechách v Českém Krumlově. Existují pro ni mapové podklady, nebo je její značení dostačující pro jízdu na kole?

[ Zpět ]
Datum: 23.02.2008
Autor: AV
  • Re: Santiago d C.

Cesta do Santiago de Compostela (alespoň ta značená) v Čechách 100% nezačíná :-)

[ Zpět ]
    Autor: Tracy
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

http://www.novinky.cz/clanek/133379-cesky...
      Opravdu?

[ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Snad zeptat se přímo aktéra. Snad by se dal vystopovat v jeho bydlišti - Jeseníku. Nebo u Brontosaura...

V kuloárech se probírají ty absurdně vysoké výdaje. Za 134 dnů prej utratil 100 000 kaček, teda 750 / den. Tohle zvládnout bylo mnohem náročnější, než tu trasu ujít pěšky.

[ Zpět ]
        Datum: 24.02.2008
        Autor: Howgh

To víš, néni každý P.Knebl, co vyrážel s míň penězi než se vracel dom!
          8-)

[ Zpět ]

ale kurnik - tohle je opačný extrém proti Kneblovi..vlastně Knebl je docela představitelný, ale 750 / den -- to teda představitelný není . A nemusím být zrovna skromný asket.

[ Zpět ]

Utratil? Já mám taký dojem, že ho ta cesta vyšla na tich 100000,-.
              134 dnů = 4,5 měsíce, kdy nevydělával (bratru ňákých 20 kolíků, nebo kolik jako zastupitel bere), 4,5 * 20 = 90 koliků. A zbytek do 100 utratil. Ovšem i tak je to jen má spekulace, "dělám účet bez hostinského".
              B-)

[ Zpět ]
              Datum: 27.02.2008
              Autor: pavka

Když už tu padlo jméno Knebl.
            Od roku 2002 co jsem od něj koupil v Brně i s věnováním jeho slavnou knihu Putování pro nic za nic jsem o něm neslyšel.
            Zajímalo by mne zda ještě někam vyráží či mu to stačilo.
            Dle vzhledu tělesné schránky jež jsem se docela lekl asi né.

http://www.protibet.org/gallery.php?akce...

[ Zpět ]
            Datum: 25.02.2008
            Autor: Neregistrovaný uživatel (Milann)

zdravím tě honzo v.jinak tady celkem fajný odkaz http://www.anezka-tyn.cz/index.php?lid=CZ&...

[ Zpět ]
    Autor: Neregistrovaný uživatel (becher ([email protected]))

zdaar Bechere. Rád tě tu vidím. Jináč 9.4. diákuju zas v Bojkovicích. - Budem probírat atraktivity Rumunska.

[ Zpět ]

Mnoo... Myslím si, že na každé poutní cestě je rozhodující cíl a všechny začínají tam, kde to kdo nastoupí.

[ Zpět ]
    Autor: Ildi
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Máš pravdu. Proč ale nevyužít vyzkoušených (značených) cest vedoucích k cíli?

[ Zpět ]

Ahoj, já ji šla po Španělsku pěšky.
        Značená(tak aby se podle ní nechalo orientovat) je z Francie, jinak u nás dojdeš většinou do nějakého městečka, kde na místní vyobrazené mapě je symbol. Takže to nepůjde. Určitě ale existuje seznam městeček, kudy prochází.Zkus se poptal přes církev- biskupství a tak, mimochodem, když se ti povede sehnatz od nich doporučení, tak máš spaní po celou dobu zajištěné a ještě zadarmo

[ Zpět ]
        Datum: 09.03.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Klarkas)

Hola...minulý rok jsem cestu absolvoval z domu na kole.Přes Santiago až na mys Finnistera. Zabralo mi to přes měsíc, ale stálo to za to. Klidně se ozvi na mail a já ti předám vše co vím.Měj se krásně

[ Zpět ]
    Autor: Neregistrovaný uživatel (topdub ([email protected]))

jo ještě mail:-) [email protected]

[ Zpět ]
      Autor: Neregistrovaný uživatel (topdub ([email protected]))

já to jel z domu na kole tam i zpět v r.94. Nikoliv nejkratší cestou. Pěknej Zážitek. Viz příslušnou stať v knížce "Vandry s Bejkem"

[ Zpět ]
      Datum: 10.03.2008

http://www.volny.cz/compostela/compostela...
    ... ta cesta mi pořád nedá spát ...

[ Zpět ]
    Datum: 01.05.2008

...a kde je problém ?

(má ty www to pěkně udělaný)

[ Zpět ]
      Datum: 01.05.2008

...mně taky ne. Problém je v tom,že nevíme,jak se nejlíp dostat se dvěma koly na francouzskou cestu, do Lurd nebo tam někam. Autem nevydržím tak dlouho řídit... a pak zpátky. Počítáme s koncem dubna tak 16 - 18 dní,abychom stihli taky koukat okolo.

[ Zpět ]
      Datum: 24.01.2010
      Autor: dapi

...a to nejdůleřitější jsem zapomněla - nevíte někdo o možnosti dopravy, spoludopravy se spoluúčastí, nebo nemáte zkušenost s vlakem (je tam hodně přestupů a obávám se, abychom na místo nedovezli místo kol plečku) Děkuji za jakoukoliv informaci.

[ Zpět ]
        Datum: 24.01.2010
        Autor: dapi
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Lechtalské Alpy na kole

(CK Mamut tour)
18.06.2025, 5 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Bretaň na kole

(CK Mamut tour)
20.06.2025, 10 dní
22 500 Kč
cyklistický Autobusem

Korsika na kole

(CK Frčíme)
25.06.2025, 10 dní
22 900 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....
13.06.2025
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice
20.05.2025
Ahoj, jsem 76letý maďarský cyklista. Rád bych zdolal určitá menší stoupání v Česku během 2-3 dnů počínaje 22. a 23…

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne
17.05.2025
Hledám aktivní, sportovně (pochopitelně) založenou partnerku na kolo (silniční i MTB, ideálně z Prahy do kopců …
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

146 cyklistů (2 přihlášení)

Z Brna na Lago di Garda a kousek zpět

Po loňském úspěchu s cestou do Říma přemýšlíme s Radkem kam dál. Padají divoké návrhy ("Zbláznil jsi se? Tam…
Monolema | 10.06.2025

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025