reklama

Zažijte Chorvatsko jinak – na lodi a na kole po ostrovech Dalmácie!

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Co byste řekli na aktivní dovolenou na kole a zároveň relax na lodi s poznáváním přístavů? Máme pro Vás dobrý tip na nezapomenutelnou dovolenou.

Foto: AGM Travel

V posledních letech touha po aktivní dovolené stoupá. Lidé už se nechtějí na dovolené jenom „válet“. Jste jedním z nich? V tom případě se Vám bude určitě líbit tzv.: „cyklojachta“. Jedná se o kombinaci plavby lodí a cyklovýletů po chorvatských ostrovech.    

Jak to přesně probíhá?

Loď se stane na týden Vaším domovem, ale nemusíte se bát, kajuty jsou na lodní poměry vcelku prostorné. Snídaně a večeře se servíruje v lodním salónu, je zde i bar, kde si můžete objednat čepované pivo či jiné alko/nealko. Na lodi se o Vás postará chorvatská posádka (umí česky). Každé ráno po snídani průvodce podrobně vysvětlí cyklotrasy, možnosti občerstvení a další zajímavosti na trase. Každý dostane papírovou mapku, kam si vyznačí svou trasu. K dispozici je i elektronická mapka. Pak se vyráží na kolo.

Chorvatské ostrovy

Co když nemám kolo?

Kdo kolo nemá, nebo se mu v ten den na kolo nechce, zůstává na lodi, relaxuje na horní palubě v lehátku a užívá si výhledy z lodě během plavby. Loď postupně během dne zastaví na několika místech, kde je možnost si prohlédnout přístav, vykoupat se a loď pokračuje dále. V podvečer loď zakotví v přístavu a všichni se společně sejdou na lodi na večeři a následuje volný program – procházka po přístavu nebo posezení na zadní palubě, někdy i v doprovodu zpěvu a tance.

Jak vypadají kajuty?

Kajuty jsou 2lůžkové (manželská postel, nebo postele do L) a pro rodiny jsou k dispozici dvě 3lůžkové kajuty (manželská postel a palanda). Každá kajuta má vlastní příslušenství, tj. koupelnu s WC a také klimatizaci.

A co doprava?

Doprava je zajištěna autobusem s vlekem na kola. Pro větší pohodlí je možné si doobjednat sedadlo navíc. Kolo je bezpečně uloženo ve vleku a o jeho naložení/vyložení se starají řidiči. Autobus Vás dopraví z ČR přímo do místa nalodění/vylodění v Chorvatsku.

Chorvatské ostrovy na kole

Jaká jsou plavební trasy?

V nabídce jsou různé trasy od severu po jih Dalmácie (spodní část Chorvatska). Vyplouvá se nedaleko Splitu. Každá z plavebních tras je něčím zajímavá. Střídají se rušná místa s malými přístavy, kde je možné v poklidu posedět u sklenky vína a užít si západ slunce. Během dne na kole prozkoumáte vnitrozemí ostrova, zastavíte se v konobě na oběd, dáte si pljeskavici nebo rybu a pokračujete dále.

Kdy se pluje?

Termíny plaveb jsou od dubna do října. Můžete zažít jaro v Chorvatsku s minimem turistů, kdy na kolo není horko, nebo si prodloužit léto a vyjet do Chorvatska na přelomu září a října, kdy už pomalu končí sezóna a vládne příjemná atmosféra.  

Kde se dovím podrobnosti?

Pokud Vás tento typ dovolené zaujal, seznam zájezdů 2024 najdete na: www.agmtravel­.cz/zajezdy. O tento typ dovolené je velký zájem, proto zbývají na letošní sezónu poslední volná místa. Zájezdy se začínají prodávat vždy v říjnu na další léto, ihned po doplutí poslední lodě. Pokud tedy nenajdete Vámi preferovaný termín na letošní rok, sledujte stránky www.agmtravel.cz v říjnu a zarezervujte si kajutu na příští rok.

Na lodi je spokojen jak biker, tak turista, vegetarián i gastroturista :) Nenechte si ujít příležitost, jak poznat Chorvatsko jinak!

Chorvatsko na kole

Fotogalerie

- inzerce -, 29.03.2024
Vyzkoušejte
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
21 450 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
21 990 Kč
 (CK Vlha)

Řecké ostrovy na lodi s kolem

Řecko
11.05.2024 - 8 dní
plavba na lodi
Letecky
38 900 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
22 450 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
23 450 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II před 6 minutami
Cestování na kole Směr Provence na e-kole před 7 minutami
Vyjížďky, srazy, akce Slovenský lehozraz dnes v 18:51
Cestování na kole Karel znovu na cestě dnes v 17:23
Vyjížďky, srazy, akce Postřižinský cyklootvirák dnes v 16:04
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 15:24
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

369 cyklistů (18 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024