reklama

5 tipů, jak přežít dovolenou u moře, když nejste plážový typ

Ne všichni dokážou celou dovolenou proležet na pláži pod slunečníkem a sem tam se ovlažit v moři. Pokud k nim patříte i vy, nezoufejte. U moře toho můžete dělat mnohem víc než se jen opalovat. Máme pro vás 5 tipů, jak si takovou dovolenou užijete naplno.

Foto: NicoElNino / Shutterstock.com

1. Objevujte město

Ocitli jste se u moře, ale půlka osádky si chce jen užívat sluníčka na pláži? Pokud patříte k té druhé polovině, která by dovolenou trávila raději aktivně, vydejte se objevovat město. Většina turistických destinací u moře toho nabízí mnohem víc k prozkoumání než jen hezké pláže a teplé moře. Projděte se městem, zkuste bloudit uličkami a jistě objevíte skrytá místa a nejrůznější poklady, které město skrývá.

2. Zkuste vodní sporty

Skvělou aktivitou jsou vodní sporty. Oblíbenou se stala jízda na paddleboardu. Je poměrně lehké naučit se princip tohoto sportu – jednoduše se postavíte na prkno a pádlujete třeba podél pobřeží. Ovšem na moři to vůbec není lehké a možná se k tomu, že se na prkně na vlnách postavíte, za celou dovolenou nedostanete. Je to ale skvělý způsob, jak trávit dny na dovolené a možná trošku vyhecovat i ostatní, aby to zkusili s vámi. Co takhle se vsadit, kdo se postaví a udrží jako první?

Kromě paddleboardingu patří k oblíbeným aktivitám také surfing. Jestliže se nacházíte v destinaci, která má pro tento sport ideální podmínky, jistě na pláži najdete půjčovnu surfů a trenéra, který vás naučí, jak správně surfovat.

3. Půjčte si auto

Pokud jste už prozkoumali město, kde jste ubytovaní, není nic jednoduššího než si půjčit auto a porozhlédnout se i po okolí. Zejména jste-li na ostrově, bude se vám auto hodit. Můžete si tak v pohodlí zajet klidně na druhou stranu ostrova, projet všechny pláže, které tam najdete, nebo si jednoduše zajet do vedlejšího města a nasát jeho atmosféru, historii a kulturu.

V oblíbených evropských přímořských destinacích si místo auta půjčte kolo. Je to skvělý způsob, jak zůstat aktivní a zároveň poznávat město v pohodlí. S kolem se totiž dostanete téměř všude, na rozdíl od auta.

4. Najděte si zajímavá místa v okolí

Kolem vašeho „kotviště" je určitě spousta zajímavých míst – chrámy, vinice, parky, zoo či například aquapark. Najděte si, co se nachází v okolí vašeho města, a vydejte se objevovat další zajímavosti. Na návštěvu těchto míst si pak vyhraďte celý den a při prohlídce nikam nespěchejte. V aquaparku si užijí malí i velcí, prohlídku vinice zase můžete spojit s ochutnávkou a skvělým jídlem. Vždy si můžete svůj den naplánovat tak, aby byl každý spokojený.

5. Nasedněte na loď

U moře, zejména pak v místech, kde je mnoho menších ostrůvků nebo třeba zajímavé členité pobřeží, se můžete poohlédnout po plavbách. Menší jachty si pronajmete klidně celé pro sebe s kapitánem či bez něj (pokud máte kapitánské zkoušky a umíte řídit loď sami). Ty větší většinou pořádají plavby pro více lidí. Co takhle si trochu dopřát a strávit den na jachtě? Obeplujete pobřeží, zastavíte se u těch nejkrásnějších pláží, dopřejete si skvělé jídlo a budete si jednoduše užívat. Nikdy není na škodu si dopřát něco extra.

- inzerce -, 29.09.2022
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Ukrajina 42 včera v 23:25
Co vás vytočilo 152 včera v 22:28
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

212 cyklistů (8 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023