reklama

Projížďkou na kole můžete pomoci dětem s leukémií

Na kole dětem Ladovým krajem je jednou ze série jízd pod záštitou projektu Na kole dětem. S myšlenkou uspořádat charitativní jízdu v Ladově kraji přišla hejtmanka Středočeského kraje a mnichovická občanka Petra Pecková.

Foto: nakoledetem.cz

Start a cíl je tedy v Mnichovicích, sraz je na parkovišti areálu TJ Mnichovice u Sportovní ulice v neděli 28. srpna mezi 9:00 až 10:00.

Do pelotonu se však můžete zařadit i kdekoliv na trase. V čele pojede na vysokém kole desetinásobný mistr světa v jízdě na tomto stroji Josef Zimovčák. On sám je zároveň zakladatelem nadačního fondu Na kole dětem, který již onkologicky nemocným dětem pomáhá několik let.

Není důležité, kolik let vám je ani kolik toho ujedete

Nejedná se o závod, zúčastnit se mohou všichni. Bez ohledu na věk a fyzickou kondici se můžete aspoň na pár metrů stát součástí pelotonu. Připojit i odpojit se lze kdekoliv na trase. Pojede se rychlostí cca 15 km/h v doprovodu Policie ČR, doprovodných automobilů a motocyklů. Na trase na vás čekají i zastávky s občerstvovacími stanicemi.

Kudy vede trasa?

Jede se z Mnichovic do Všestar přes Otice do Jažlovic, Voděrádek a Říčan. Pokračuje se do Babic, Hradešína, do Doubku, Masojed a Štíhlic kolem rozhledny Skalka na Vyžlovku. Další směr vede na Jevany, do Kostelních Střimelic, Ondřejova, Hrusic, na Božkov a zpět do Mnichovic.

Jak pomůžete dětem s leukémií?

Za akcí stojí také Jakub Kachlík, kterému v roce 2016 onemocněl leukémií pětiletý syn. Vnímal, že léčba je náročná a chtěl pomoci dalším dětem, které toto neštěstí postihne. I proto nyní můžete podpořit děti v jejich léčbě a pomoci jim vrátit se zpět do normálního života.

Peníze míří přímo do Motolské nemocnice

Startovné je dobrovolné a platí se do zapečetěné pokladničky veřejné nadační sbírky při zastávkách v hostitelských městech. Do kasičky může přispět každý. Lze také poslat příspěvek na účet veřejné sbírky, č. ú.: 107–484410267/0100 nebo si koupit některý z nadačních předmětů na stánku. Všechny peníze, které se vyberou na této i dalších akcích, putují přímo do Motolské nemocnice.

Důležité – Parkování na startu/v cíli

Parkoviště TJ Mnichovice u sportovní ulice má omezenou kapacitu, je možné využít P+R u vlakového nádraží, parkoviště u trafiky nebo omezeně na náměstí (vše v mapě). Svou účast potvrzujte na mail: [email protected] nebo sms na číslo 606 044 272, stačí napsat: „Potvrzuji účast na akci Na kole dětem Ladovým krajem.", a počet osob. Potvrzení účasti není povinné.

Podrobnější instrukce a pokyny

Více pak na www.nakoledetem­.cz a na www.laduv-kraj.cz.

Děkujeme, že pomáháte pohybem!

Na kole dětem, 15.08.2022
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 před 13 minutami
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 dnes v 09:45
NEcyklo Co vás vytočilo 152 dnes v 08:42
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

177 cyklistů (11 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023