reklama

I při cestách na kole oceníte úrazové pojištění

Slunečné počasí přímo vybízí k tomu, abyste vytáhli kolo, oprášili ho, zkontrolovali, na hlavu nasadili helmu a vyrazili na projížďku. Ať už vaše cesty povedou silnicí, loukou, lesem, úzkými cestičkami nebo vyrazíte za hranice naší vlasti, určitě se vám bude hodit i pojištění.

Cyklista potřebuje nejen bezpečnou výbavu, ale i pojištění

Taková projížďka na kole je báječný relax. Kdy jindy vám vítr cuchá vlasy a vy nemusíte myslet na nic jiného než na to, kam a kde máte odbočit? Kouzlu cyklistiky podlehly stovky až tisíce lidí, obzvlášť v minulých letech, kdy možnost cestovat a hýbat se byla omezená. Nepotřebujete ani žádné speciální vybavení, vystačíte si s kolem, cyklistickou přilbou a vhodným oblečením.

Je to ale opravdu všechno, co takový cyklista potřebuje? Rozhodně NE! K výbavě cyklisty patří i pojištění. Řada cyklistů si sice myslí, že škody, které mohou způsobit jsou zanedbatelné, takže pojištění považují za zbytečnost, opak je ale pravdou.

Takový úraz na kole nejen pěkně bolí, ale taky se často podepíše na vaší finanční situaci. Podobně tomu je i ve chvíli, kdy způsobíte třeba nehodu. Ano, i cyklisté ji mohou způsobit, náhrada škody pak může šplhat i do výše milionů. Ruku na srdce, kdo z nás je má doma pod polštářem?

Pojištění odpovědnosti je základ

Možná se vám to nezdá, ale i cyklistovi se může pod kolo připlést chodec, i cyklista tak může způsobit někomu jinému újmu. A to i v případě, že se snažíte jezdit opatrně a pomalu. Škody se mohou vyšplhat do závratných výšin, když nebudete pojištění, budete je nuceni uhradit z vlastní kapsy.

Úrazové pojištění se také hodí

I obyčejný pád z kola v Čechách může mát katastrofální důsledky. Stačí špatně najet na větev nebo nějakou nerovnost, nouze není ani o překážky, které prostě přehlédnete. Dlouhodobá pracovní neschopnost a léčení vás nejen zaskočí, ale taky přijdete o nějaké ty peníze. A kdo za vás bude platit účty?

Na co se úrazové pojištění vztahuje?

Pojistit se můžete pro případ:

  • Hospitalizace v důsledku úrazu
  • Nezbytného léčení, kdy po celou dobu budete za každý den léčení úrazu pobírat smluvenou částku.
  • Trvalé následky v důsledku úrazu
  • Smrt následkem úrazu

Víte, že i v případě úrazového pojištění existují výluky z pojištění, tedy situace, kdy pojišťovna plnění pokrátí nebo zcela odmítne? Nejčastěji jde o požití alkoholu nebo jiné omamné látky, škody a úrazy způsobené úmyslně, úrazy vzniklé při provozování rizikových sportů a činností, během provozování profesionální sportovní činnosti nebo při službě v rámci speciálních útvarů v ozbrojených složkách.

Vyrážíte do zahraničí? Zvažte i cestovní pojištění!

Chcete na kole vyrazit i za hranice? Pak si před cestou nezapomeňte sjednat cestovní pojištění. I v zahraničí se totiž může cokoli stát, jeho součástí je i pojištění léčebných výloh a asistenční služby.

Náš tip na závěr: Stejně jako u každého pojištění si i u toho úrazového a cestovního pohlídejte výši pojistných limitů. 

- inzerce -, 07.07.2022
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 dnes v 20:40
Lehokola Trhající se schwaldemaraton dnes v 20:33
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 20:33
Lehokola Pláště na tříkolku dnes v 20:29
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 19:51
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 18:21
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

398 cyklistů (10 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024