reklama

Středomořské cyklistické trasy v alpských výškách

Jak se řekne italsky „biking“? „Trentino“, pochopitelně! Na jižní straně Alp svítí slunce častěji, pizza chutná lépe a cappuccino má perfektní mléčnou pěnu. Ale to zdaleka není vše: Každý biker tady najde ideální traily. Ať už bikerské túry, freeride či downhill – rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí profesionály i začátečníky.

Around Rif. Solander, Marmutel Tour
Around Rif. Solander, Marmutel Tour
Foto: Archivio Foto APT Val di Sole - M. Mondini

Mezi Dolomity a křišťálově čistými jezery najde každý biker naplnění svých snů

Pokud se zeptáte zapřisáhlých bikerů na jejich představu o perfektní dovolené, řeknou prostě: Kolo, jídlo, spánek. K tomuhle jednoduchému dennímu programu nabízí Trentino ještě něco navíc. Ne nadarmo je tento region mezi bikerskými fajnšmekry považován za zvláštní lahůdku: Od Dolomit až k jezeru Garda totiž nabízí rozmanité trasy, chutné místní produkty a prvotřídní ubytování. A nezáleží na tom, zda treking, cross country, freeride či downhill, rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí všechny bikery. Od náročných horských tras přes složité tratě až po lehké rekreační trasy, pro každého se tady najde to pravé. Hodně zábavy na túře! 

Lago di Garda
Archivio Foto Trentino Sviluppo – R. Kiaulehn

Trentino: perfektní místo pro horské cyklisty

Dorazíte na vrchol, osušíte pot z čela a zůstanete chvíli stát. Svítí slunce a výhled je prostě úchvatný. To je přesně to pravé, jak vypnout a relaxovat. Pak přijde čas vyšvihnout se zpátky do sedla a vychutnat si sjezd po super trailu. Z kopce dolů se „prodriblujete" mezi kořeny a kamením. Rychlost se postará o adrenalin až do posledního metru. A pak přijde zasloužená přestávka na horské chatě, kde si můžete vychutnat talíř lahodné pasty a studené pivo. Chce to jen trochu odvahy a chuť objevovat nové cesty – víc nepotřebujete k tomu, abyste prožili nezapomenutelný den na horském kole.

Enduro Trail Beartrail
Archivio Foto Paganella Bike

Celá oblast Trentino se svými cestami po lesích a na úpatí Dolomit nabízí vše, po čem touží srdce příznivců horských kol.

Výběr těch nejlepších tras pro enduro: Po „Medvědí stezce" na Paganella můžete, pokud použijete lanovku, nechat za sebou více než 4000 metrů výškového rozdílu a z vrcholu si vychutnat výhled na jezera Garda a Molveno.
V oblasti Garda Trentino se nachází Naranch Trail, nejlehčí z enduro tratí v okolí. Za kulinářským zážitkem se zastavíte v Maso Naranch.
V Brentonico, jen několik málo kilometrů od Rovereta, začíná a končí trasa vedoucí až k Monte Altissimo. Odtud si můžete vychutnat jeden z nejkrásnějších pohledů na jezero Garda.
Na pozadí nádherné kulisy Dolomit oblasti Brenta byste měli určitě vyzkoušet trasu Giro delle Marmotte nedaleko Madonna di Campiglio a Monte Peller Trail ve Val di Non.
V Dolomitech, ve Val di Fassa se vyplatí túra po trase Super Enduro, kde šlapete do pedálů s výhledem na pásmo Sella a naproti němu po trase Valsorda Trailu, který nabízí bikerské štěstí dlouhé celých 40 km. 

Objevte více o vaší příští dovolené v Trentinu.

Fotogalerie

Around Rif. Solander, Marmutel Tour Dolomiti di Brenta, Marmutel Tour Around Rif. Graffer, Marmutel Tour Around Rif. Altissimo, Brentonico-Altissimo Around Rif. Altissimo, Brentonico-Altissimo Rif. Altissimo, Brentonico-Altissimo Enduro Trail Beartrail, Paganella Enduro Trail Beartrail, Paganella Around Cima Tognola, Val Sorda Calaita Lake, Val Sorda Around Valle del Vanoi, Val Sorda Around Valle del Vanoi, Malga Fossernica di dentro, Val Sorda Valsorda Around Latemar "Lunch with a view": Passo Feudo, Latemar Soraga Lake - Moena, Latemar View over Lake Garda Riding in Val di Fassa Lunch in rifugio View over Lake Garda Enduro in Garda Trentino Trentino Sunset in Cima Paganella Around Cima Paganella
- inzerce -, 31.05.2017
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II před 10 minutami
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část dnes v 07:35
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 06:55
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část včera v 22:37
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 19:48
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 12:52
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

204 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024