reklama

Máchův kraj se stane dějištěm již 18. Cyklovíkendu

Letošním ročníkem dosáhne Cyklovíkend pomyslné plnoletosti. Už sedmnáct let společně poznáváme naši krásnou vlast v sedlech bicyklů. Za tuto dobu jsme projeli mnohá místa, zažili spoustu příhod a máme vzpomínky na setkání se zajímavými lidmi.

Foto: CYKLOKNIHY

Letos vás zavedeme do kraje Karla Hynka Máchy, do lokality plné úžasných pískovcových skal, bizarních skalních útvarů, tajemných roklí a překrásných jezírek. Srazové místo leží v oblasti Dubské pahorkatiny, nazývané též Dubské Švýcarsko, přibližně 10 km od Máchova jezera.

18. CYKLOVÍKEND
se SPORT ARSENALEM a s CYKLOKNIHAMI

se koná ve dnech 17.–19. června 2016 v autokempu Adamov, který je součástí města Dubá.

Startovné: 20 Kč

Startovné zavádíme poprvé a na zkoušku. Bude vyplaceno všem účastníkům bez rozdílu pohlaví a věku při prezentaci.

Vysvětlení: Špičkoví světoví i tuzemští cyklisté pobírají za svoje účasti na velkých cyklistických závodech startovné za to, že se postaví na startovní čáru. Proč by nemohli čeští cykloturisté na jedné z významných cykloakcí, která má už osmnáctiletou tradici, profesionály napodobit? Zatím s nesrovnatelně menší částkou, která je spíše symbolická, ale v dalších letech může být vyšší.

Nově zavedené startovné nemění nic na tom, že každý účastník obdrží zdarma popis tras, upomínkový list, občerstvení (klobásu, pivo nebo limo), k dispozici bude příležitostné razítko. Vstup na večerní besedy s promítáním je také volný.

Místo konání:

Autokemp Nedamov je součástí města Dubá, které leží na hlavní silniční trase mezi Mělníkem a Českou Lípou. Nejbližší vlaková zastávka jsou Doksy, vzdálené od kempu 11 km. Samotný areál se nachází v údolí Liběchovky a jeho součástí je Černý rybník s možností koupání. V areálu jsou sprchy na žetony, kuchyňka, dětské hřiště, minigolf, stolní tenis, hřiště na volejbal a jiné hry. Podrobnosti si můžete prohlédnout na stránkách autokempu.

Prezentace:

V pátek 17. června 2016 od 17.00 do 22.00 hodin, případně v sobotu 18. června do 9.00 hodin. Příjezd do kempu dříve než v pátek je možný po dohodě se správcem.

Ubytování:

Ve vlastních stanech, případně v obytných autech. Poplatky platí každý sám při příjezdu v recepci.

  • dospělí: 40 Kč / osoba / noc
  • děti do 15 let: 20 Kč / osoba / noc
  • stan do 6 m²: 60 Kč / noc
  • stan nad 6 m²: 110 Kč / noc
  • auto – parkovné: 50 Kč / den
  • rekreační poplatek: 11 Kč / osoba / noc
  • sprchy – žeton: 20 Kč
  • psi bohužel do kempu nesmí

Nocování v chatkách:

Chatky v kempu jsou v tuto chvíli zcela vyprodané. Pokud by měl někdo zájem o nocování pod střechou, nabízíme nově ubytování v tělocvičně místní školy, která je přímo v Dubé:

  • dospělí: 100 Kč / osoba / noc
  • děti do 15 let: 80 Kč / osoba / noc
  • vlastní spacák a karimatka

Požadavky na tento druh ubytování sdělte jednomu z pořadatelů p. Malinovskému na tel.: 721 291 921. Zá­roveň nezapomeňte nahlásit svoji účast na mail: obchod@sportar­senal.cz.

Stravování:

Jídlo si účastníci zajišťují sami. V sobotu v podvečer dostanou všichni od pořadatelů zdarma opečenou klobásu a pivo, děti nealko. V areálu kempu jsou dva bufety a ve městě Dubá potraviny, dvě restaurace a cukrárna.

Trasy:

Budou účastníkům doporučeny, ale nikomu nebráníme, aby si zvolil individuální. Neorganizujeme žádný hromadný peloton, vyjíždí se po skupinkách. Místním znalcem navržené trasy zavedou účastníky do horní části CHKO Kokořínsko, kde v trochu tajemné krajině budeme hledat motivy nejznámější básně K. H. Máchy – Máj. Cestou můžete vstoupit do hradu Houska, kde za socialismu natočili své albu „Plastici“, ochutnat pivo v nově vzkříšeném pivovaru Lobeč a pohlédnout do kraje z rozhledny na Vrátenském vrchu. Na neděli si můžete nechat návštěvu hradu Bezděz a objezd Máchova jezera.

Večerní programy:

Páteční i sobotní večer vyplní přednášky cyklocestovatelů a promítání, která se dojednávají. Pravděpodobně nás navštíví i někdo z pracovníků CHKO Kokořínsko, aby nám řekl pár slov o zdejším kraji.

Další podrobnosti:

Po celou dobu srazu bude možnost zakoupit rozličné vybavení firmy Sport Arsenal za velice příznivé ceny. Počítat můžete s odbornými radami, případně s namontováním brašen na vaše kolo zkušenými pracovníky firmy. Tento víkend je také jedinou příležitostí v roce, kdy je možné zakoupit si knížky z vydavatelství Cykloknihy s 50% slevou. Podmínkou je, že svůj požadavek nahlásíte předem na email: redakce@cyklok­nihy.cz. Knihy vám připravíme, nebudeme je posílat, a v kempu vám je předáme proti zaplacení.

Poznámka:

Celý areál je rezervován jen pro náš Cyklovíkend. Přesto je nutné svoji účast nahlásit pořadatelům předem na email: obchod@sportar­senal.cz. V případě naplnění kapacity kempu bude vyhlášen STOP-stav.

Přejeme všem účastníkům plnoletého Cyklovíkendu mnoho příjemných zážitků.
 

Jiří Říha (PR), 30.05.2016
Vyzkoušejte
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
26.08.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

603 cyklistů (4 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024