reklama

Posilovna pod širým nebem: zábava pro celou rodinu

Zvolte Garda Trentino jako místo vaší příští dovolené a zkombinujte přírodu, sport, jezero a hory.

Foto: Ingarda Trentino

Díky jezeru, čisté vodě a zeleným horám je oblast Gardského jezera ideálním místem pro rodinnou dovolenou.

Příznivé klimatické podmínky, mírné teploty několik měsíců v roce a zejména svěží příroda s palmami, olivovníky a oleandry potěší každého. Jezero a hory v okolí Garda Trentino poskytují tisíce příležitostí zejména milovníkům sportů: stezky pro horská kola, pěší turistika, plachtění, surfování, horolezectví a další disciplíny každý rok přilákají mnoho rodin do tohoto krásného přírodního prostředí.
Fantastická posilovna pod širým nebem pro všechny milovníky vodních sportů a outdoor sportů vyhoví specialistům i začátečníkům.

Chcete vyzkoušet nové sportovní discipliny? Na Garda Trentino máte možnost. Zkušení instruktoři všech druhů sportů jsou k dispozici na celém území, doprovázejí velké i malé a učí je, jak si nejlépe prožít různé aktivity v naprostém bezpečí na jezeře i v horách.

U jezera Garda naleznete vše, po čem toužíte

Ve všech hlavních městečkách najdete obchody a půjčovny nejmodernějšího vybavení a oblečení s odborným a ochotným personálem, připraveným doporučit vám ty nejlepší materiály a dát tipy, které vám pomohou vychutnat si co nejlépe váš oblíbený sport. V městečku Arco, domově horolezectví, nabízejí obchody nejmodernější vybavení a odbornou pomoc už celá desetiletí. Torbole je to pravé místo pro svět surfu a plachtění, zatímco v Riva del Garda se koncentruje hlavní nabídka sportovních obchodů, služeb a zábavy.

Bike

Máte rádi turistiku na dvou kolech? Garda Trentino vítá děti od šesti let! Množství stezek různé obtížnosti vás zavede na místa, kde objevíte krásné přírodní prostředí a nádherné výhledy na jezero i na hory.

Území Garda Trentino je propleteno rozsáhlou sítí cyklistických stezek: podél břehu jezera, venkovskou krajinou, ovocnými sady i olivovými háji, křižují elegantní městečka Torbole, Riva del Garda a Arco. Jsou to rovinaté trasy vhodné pro rodiny s dětmi, se stánky stvořenými pro krátkou zastávku na osvěžení. Zvlášt vhodná pro malé šampiony je Dětská Tour, která spojuje Riva del Garda a Arco cyklostezkami.

Děti na kole

Pokud máte rádi šotolinu, nenechte si ujít okruh Giro della Busa a trasu Marocche. První  vás zavede z Arca do Torbole a do Naga; z bodu Marmitte dei Giganti získáte výhled do široké krajiny. Marmitte dei Giganti jsou velké ledovcové kotle, z nichž podle legendy pili obři. Zpáteční cesta vás přivede do Arca přes Prealta. Oblast Marocche nedaleko města Dro je velmi krásné místo vytvořené sesuvem půdy, které tvoří shluk skal a kamenů podobný měsíční krajině. Batoh a láhev vody a můžete vyrazit.

Bike Park Busatte vyhovuje odvážnějším cyklistům. Zábava je zaručena díky překážkové dráze přes les a strmým sjezdům, časti trialu a stezkám cross country, kilometrům stezek a single tracků pro horské kola a čtyřsetmetrové BMX trati plné skoků a parabol.

Trekking

Turisté mají na výběr z krásných stezek po okolních horách a údolích kolem míst připomínajících historické události jako byla 1. světová válka a významných přírodních jevů.
Turistické stezky jsou vhodné pro děti od čtyř do pěti let a vyžadují jen sportovní oblečení, tenisky a touhu být v kontaktu s přírodou!

Mezi nejvhodnější rodinné trasy patří Giro del Lago di Tenno, krásné tmavomodré vodní zrcadlo jezera, a trasa do malebného Canale, středověkého městečka řazeného mezi nejkrásnější obce Itálie. Zažijete návrat do minulosti, starobylé kamenné domy, úzké uličky a dřevěné trámy. Okruh po pevnostech na Monte Brione, z roku 1860, vede do pevností San Nicolo, Garda, Batteria di Mezzo a St. Alexander. Tvoří součást rakousko-uherského obranného opevnění a stanovišť na hoře Brione, dominující nad jezerem Garda.
Doporučujeme další dvě trasy klidnou krajinou, které zvládnete i s dítětem v kočárku: Castel Penede je ohromující rozhledna ve měste Nago, Laghel zase stezka klikatíci se mezi olivovými háji, kolem krásného města Arco.

Nabízíme také ferraty, zejména, ferratu Rio Sallagoni, kterou můžete pokořit za asistence odborných průvodců, na úpatí Castel Drena.

Šplhání

Zkoušeli jste někdy lezení? Lago di Garda je ideální prostředí na vyzkoušení tohoto sportu. Spolehněte se na naše instruktory a vychutnejte si vzrušení z lezení na skalní stěnu.
Naše hory nabízejí celou řadu cest různých typů a obtížnosti, vhodných pro začátečníky i specialisty. Jako vhodnější pro rodiny s dětmi doporučujeme útes Muro dell'Asino, zčásti přizpůsobený pro děti, Massi di Gaggiolo obklopený borovicemi, slavný útes Segrom, ke kterému se dostanete od města Nago, Massi di Prabi, v blízkosti centra města Arco.

Plachtění a windsurfing

Jezero Garda je považováno za ráj pro surfaře a jachtaře pro konstantní a intenzivní větry, mírné teploty a ne příliš velké vlny. Naleznete zde nejlepší podmínky pro plachtění, windsurfing, kitesurfing a potápění či Stand Up Paddle – pádlování a držení rovnováhy na surfové desce. Mnozí nadšenci do těchto sportovních aktivit přijíždějí do krásného letoviska Garda Trentino z různých částí světa. Optimální podmínky vytvářejí zejména Peler a l'Ora, dva hlavní větry na jezeře Garda, které se střídají po celý den. Peler fouká od rána do poledne a dosahuje rychlosti nad 13 m/s; druhý, příjemný vítr fouká v odpoledních hodinách.

V Torbole a Riva del Garda jsou surfové školy a plachtařské kluby uznané FIV (Italská federace plachtění) s autorizovanými školami pro plachtění. Vyberete si z mnoha různě dlouhých kurzů s vlastním programem, pořádaných v letních měsících, vhodných pro začátečníky i specialisty. Veškeré vybavení, čluny i surfy poskytují školy. I v tomto případě je bezpečnost zaručena díky efektivní záchranné službě.

Rodina u jezera

Pokud dáváte přednost klidnější činnosti, kánoe je pro vás to pravé! V tichu rána můžete doplout až k slavnému vodopádu Ponale a vychutnat si krásu okolní krajiny.
Sportovní aktivity však tímto nekončí! Prozkoumejte hlubiny největšího italského jezera: v doprovodu zkušených instruktorů objevte dno jezera se skalami, kaňony a historickými vraky, i prestrá hejna ryb.

Canyoning

Na řekách a potocích této oblasti děti a mládež mohou objevit další vzrušující aktivitu: rivertrekking, kombinaci pěší turistiky a canyoningu. Početná sdružení místních průvodců organizují výlety po vodě včetně skoků a rychlých proudů. Jedinečný zážitek kontaktu s přírodou přinese zábavu s přáteli i sportovní vyžití!
Milujete dobrodružství? Canyoning je něco pro vás. Potápění a skákání do vody, vodopády a přírodní tobogány. Naši průvodci provedou děti a mladé lidi podél potoků a řek v lesích údolí Sarca a Val di Ledro. Sportovní obuv, plavky a ručník, ale především chuť se bavit, je vše, co potřebujete ke zdolání tohoto dobrodružství!

Zábavní parky

Toužíte po zážitcích Indiana Jonese? Adrenalin na sto procent vám zvednou tibetské lávky, liány, lanovky a hry na udržení rovnováhy. Busatte Adventure alias Adventure Park nabízí vzrušující dobrodružství na akrobatických trasách a kladkách. Děti jsou jišteny postroji, karabinami a helmou, zkušený personál parku nad nimi bdí celou dobu: bezpečnost je vždy zaručena.

Pohostinství

Garda Trentino je synonymem kvality a pohostinství. Vybraná ubytování nabízejí nabídku ad hoc pro rodiny s dětmi, týdenní programy aktivit, zábavu a služby přizpůsobené potřebám dětí a rodičů. Máte na výběr z bohaté nabídky ubytovaní pro sportovce včetně úschovy horských kol a vybavení, minidílny pro drobné opravy a možnosti očistění a vysušení technického oblečení. V nabídce jsou hotely různých kategorií, kempy, apartmány a rekreační objekty. Poblíž jezera nebo ve staré části města, stíněny olivovými háji nebo s panoramatickým výhledem. Zaručeně si vyberete nejvhodnější ubytování pro vás.
Restaurace a pizzerie v celé oblasti nabízejí menu pro děti. Cukrárny a kavárny vybízejí ke sladké přestávce v odpoledních hodinách.
Jízda na kole podél jezera, zápas v minigolfu s mámou a tátou, návštěva pamětihodností z 1. světové války a ještě mnoho dalších aktivit si můžete užít s celou rodinou. Sport, dobrodružství a zábava jsou v Garda Trentino zaručeny.

Fotogalerie

Ingarda Trentino, 07.06.2014
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Co vás vytočilo 152 dnes v 08:42
Ukrajina 42 dnes v 07:47
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

315 cyklistů (8 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023