reklama

Odrážedla – jednoduše geniální vynález

Není to tak dávno, co výuka jízdy na kole vyžadovala od rodičů notnou dávku trpělivosti. Dnes se děti díky geniálně jednoduchému vynálezu, jakým odrážedla bezesporu jsou, naučí jezdit na kole téměř sami. Odrážedla však nejsou jen pouhou pomůckou pro výuku jízdy na kole, ale svébytným dopravním a zábavním prostředkem pro děti od 2 let.

Foto: Yedoo

Děti si kola bez pedálů zamilovaly

Co je odrážedlo?

kolo bez pedálů, na němž se dítě pohybuje tak, že zatímco sedí, odráží se nohama od země podobně jako při chůzi.

Znají to všechny maminky: Ani krátká vycházka za nákupem se často neobejde bez pláče či kňourání. Děti chtějí poponést, protože je chůze začne nudit nebo je bolí nožičky. Ale s odrážedly, které jim notně zrychlí krok, bez námahy zdolají i větší vzdálenosti. A navíc je to baví. Aniž by si všimly, naučí se držet rovnováhu, orientovat v prostoru, odhadovat vzdálenosti, posílí svaly a rozvinou hrubou motoriku. To vše zábavnou formou bez přemlouvání a tlaku.

Odrážedla Yedoo

Odrážedel na trhu přibývá, jejich vývojem a výrobou se zabývá i česká značka koloběžek, odrážedel a dětských kol Yedoo (čti Jedů). Ta má v nabídce hned několik těchto strojů. Všechna mají kovovou konstrukci, kvalitní nafukovací pneumatiky o velikosti 12 palců a originální design. Širokou nabídku doplňuje limitovaná řada v designu oblíbeného českého komiksu ČTYŘLÍSTEK. Odrážedla české značky Yedoo si oblíbily děti nejen doma ale i ve světě. Ty se dnes vyvážejí již do více než 30 zemí.

Dětská odrážedla
Foto: Yedoo

Yedoo Too Too C – nejlehčí odrážedlo na trhu

Vlajkovou lodí Yedoo je odrážedlo Yedoo Too Too C (čti Jedů Tů Tů), které bezesporu patří mezi nejlehčí odrážedla na trhu. Jako jedno z mála má hliníková řídítka a další odlehčené komponenty. To potěší nejen malé caparty, kterým se bude s odrážedlem snadněji manipulovat, ale především maminky, jež stroje svým ratolestem často poponášejí.

Bezpečná jízda s dorazy na řídítkách

Odrážedlo Yedoo Too Too C je vybaveno integrovanými bezpečnostními dorazy proti přetočení řídítek. Ty jsou na rozdíl od běžného způsobu uchycení integrovaná přímo v ložiskovém hlavovém složení, takže se děti ani jejich rodiče nemusí bát, že si děti při jízdě poraní prsty. K jízdnímu komfortu přispívají i kvalitní madla s rozšířenými konci a pohodlně tvarované sedlo. Zadní V-brzda zvyšuje bezpečnost malých závodníků.

Sedlo a řídítka odrážedla jsou nastavitelná. Výšku řídítek můžete uzpůsobit výšce dítěte, a to od 51 do 56 cm, výšku sedla pak od 35 do 47 cm. Hravě si ho osedlají děti od 2 let, které měří alespoň 90 cm.  Yedoo Too Too C váží 3,8 kg a na e-shopu yedoo.cz ho pořídíte za 1590 Kč. Vybírat můžete ze šesti barevných provedení.

Jízda na odrážedle Yedoo
Foto: Yedoo

I odrážedla se dají vytunit

Odrážedla Yedoo se dají vytunit podobně jako kola. Za příplatek výrobce nabízí speciální pneumatiky značky pneumatik Schwalbe Kid Plus s extra bezpečnou protiprůrazovou vrstvou a speciální povrchovou úpravou, která nenechává černé stopy na podlaze. V designu Yedoo jsou dostání také cyklo-láhve ze zdravotně nezávadného plastu (ZDRAVÁ LÁHEV®), praktické držáky na láhve, závodnické blikačky, houkačky, pastové nebo drátěné košíky či reflexní vesty a helmy.

Celohliníkové odrážedlo s dvojitou zadní vidlicí

Z vývojové dílny Yedoo, která nedávno představila novou kolekci koloběžek pro velké, se brzy na trh dostane i zbrusu nové odrážedlo s celohliníkovým rámem a dalšími odlehčenými komponenty Yedoo Too Too D (Alu). Nový stroj bude vážit asi jenom 3,4 kg a bude se moct pochlubit i dalšími vychytávkami jako jsou zadní dvojitá vidlice, která umožní snížit výšku sedla na pouhých 30 cm od země, což zvýší dobu uživatelnosti odrážedla. Důmyslně vymyšlená konstrukce zadní části zase zaručí optimální vzdálenost řídítek od sedla i při změně nastavení výšky sedla či nové gripy, které odolají četným nárazům, když děti v zaujetí hry upustí svůj stroj na tvrdý povrch.

 

Odrážedlo Yedoo Too Too C

Yedoo Too Too C – odrážedlo s brzdou má ložiskové hlavové složení s dorazy proti přetočení řídítek, hliníková řídítka a menší anatomicky tvarované sedlo (váha 3,8 kg,  na internetových obchodech ji pořídíte za 1490 Kč. V kamenných odchodech, kde je v ceně i montáž a první servisní ho koupíte za 1790 Kč)

 

Odrážedlo Yedoo Too Too B

Yedoo Too Too B – odrážedlo s brzdou má plastové hlavové složení, ocelová řídítka, větší velikost sedla, nemá dorazy proti přetočení řídítek a váží 3,9 kg (na internetových obchodech ho pořídíte za 1490 Kč, v kamenných obchodech, kde je v ceně i montáž a první servisní prohlídka ho koupíte za 1590 Kč).

 

Odrážedlo Myšpulín

Odrážedla Fifinka, Pinďa, Myšpulín a Bobík z limitované řady Čtyřlístek – mají stejné vybavení jako Yedoo Too Too B. Jeho cena na internetových obchodech činí 1590 Kč.

Bezpečnost především

Odrážedla Yedoo splňují vysoké bezpečnostní normy a získaly certifikáty kvality a bezpečnosti od předních českých i mezi­národních zkušebních ústavů (Strojírenský zkušební ústav, s.p., TZÚS Praha, s.p. – odštěpný závod ZÚLP České Budějovice, TÜV SÜD Czech s.r.o.).

Yedoo kromě odrážedel nabízí také koloběžky pro děti a dospělé. Na ty se podívejte, nejenom v případě, že svým dětem na odrážedlech nebudete stačit :-).

Veškeré informace najdete na www.yedoo.cz

O Yedoo

  • Yedoo je původní česká značka koloběžek, odrážedel a dětských kol originálního designu a kvalitního provedení.
  • Značka Yedoo patří ryze české společnosti Intrea-Piko s.r.o, která se vývoji a produkci koloběžek věnuje od již roku 1998 a pod značkou Yedoo je vyrábí od roku 2009. Dnes se koloběžky a odrážedla Yedoo prodávají již ve více než 35 zemích světa.

Fotogalerie

Odrážedlo Yedoo Too Too C Odrážedlo Yedoo Too Too B Odrážedlo Myšpulín
Vendula Kosíková (PR), 28.04.2014
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

564 cyklistů (5 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024