reklama

Ubytování a služby u jezera Lago di Garda

Rozhodujete se, kam na letošní dovolenou na kole? Jistě jste už slyšeli o jezeře Lago di Garda, které je největším jezerem Itálie. Původem ledovcové jezero se rozkládá na úpatí italských Dolomit. Ze severu ho obklopují krásné hory vysoké až 2000 metrů n. m. a z jihu se otevírá k Pádské nížině.

Zejména jeho severní trentinská část nabízí příznivcům kol úžasné a rozmanité terény a profily.

Náročné stoupaní do horských sedel, single traily, drsné stezky v husté zeleni přírody, či dlouhé technické sjezdy můžete zdolat v sedle mountain biku. Garda Trentino nabízí také méně náročné mtb a cyklotrasy k horským jezerům a vrcholům i poklidné šlapání do pedálů po asfaltových cyklostezkách. Nejlepší podmínky a nekonečné možnosti se nabízejí pro bikery i pro rekreační cyklisty, dokonce i pro ryzí silničkáře.

Při stoupání na kole a pomalém nabírání nadmořské výšky olivovníky, vinice, oleandry a rozmarýn vystřídají lípy, jedle a buky. Je to díky tomu, že v rovině Gardského jezera vládne středomořské mikroklima a dobře se tam daří rostlinstvu charakteristickému právě pro Středomoří.

Přírodní scenérie, panoramatické výhledy, středomořská atmosféra, dobré jídlo i kvalitní víno dodávají této oblasti jedinečné kouzlo. Každý, kdo se rozhodne pro místní trasy, si zdejší okolí jistě zamiluje.

Stále více českých turistů tráví na Lago di Garda dovolenou. Bohatá nabídka ubytování na pestré úrovni cen činí z jezera a jeho okolí stále oblíbenější destinaci.

Výchozím bodem bikerů jsou především městečka na břehu jezera: Riva del Garda, Torbole a Arco ležící na řece Sarca. Najdete zde hotely všech kategorií od čtyřhvězdičkových až po levné malé slušné hotely, i apartmány pro ty, kdo mají rádi klid a pohodu vlastního bydlení. Dáváte-li přednost volnosti kempu, Lago di Garda vás jistě nezklame.

Pro lepší orientaci v široké nabídce ubytovacích zařízení pro sportovce či aktivní turisty vyhledejte takzvané zařízení „outdoor friendly“. Najdete tam fialovým kamínkem s vyobrazením bicyklu označené hotely pro milovníky dvou kol, takzvaná ubytovací zařízení Bike Friendly Lago di Garda.

Jsou to specializované hotely, agroturismy, apartmány i kempy v těsné blízkosti tras pro horská kola a cyklostezek. Kromě úložného prostoru pro horské kola a malých dílen nabízejí možnost vyprání a vysušení technického sportovního oblečení. Jsou vybaveny internetovým koutkem i informačním materiálem (časopisy a příručky mtb, technické mapy a programy). Snídaně je rozšířena o vitamínový bufet pro sportovce. Na požádaní vám připraví oběd nebo svačinu s sebou.

Zaměstnanci hotelů a podobných zařízení jsou školeni ve sportu a rádi vám odpoví na všechny vaše otázky a uspokojí vaše požadavky.

Ulice kromě hotelů, restaurací a barů lemují desítky sportovních obchodů pro bikery, opravovny i půjčovny bicyklů či městských a horských kol, a to od Torbole až po Rivu.

Ani zdaleka nejde o obyčejné cyklistické obchody. V Garda Trentine si opravdu vzali za své sen mnoha milovníků silniční i horské cyklistiky a vytvořili opravdové profesionální bike shopy. Představují jakýsi styčný bod pro všechny cyklisty a bikery, kteří si zvolili jako cíl své dovolené trasy a stezky severní části trentinského Lago di Garda.

Kromě prodeje různých druhů bicyklů vám poradí a pomůže vysoce kvalifikovaný personál. Ve sportovních obchodech si můžete zakoupit také náhradní součástky, díly a příslušenství.

Technická pomoc a užitečné informace o trasách v této oblasti od domácích bikerů jsou k nezaplacení. V půjčovně kol, kde mají k dispozici od city biků přes silniční až po freeride kola, si jistě vyberete. Freerideři a downhilleři si můžou půjčit ochranné pomůcky a helmy.

Důležitou součastí prodejen jsou především specializované dílny s avantgardním technickým vybavením na opravu jakéhokoliv typu kola. O vaše kolo sa postarají s kompetencí a profesionalitou.

Část prodejen je věnována oblečení pro všední i nedělní jízdu na kole až po technické na specifické využití. Nechybí také závodní oblečení.

Dalo by se říci, že v těchto obchodech se skrývá malinký cyklosvět a stojí už jen za podívanou.

Cyklistické obchody Carpentari Bike Shop a GardaOnBike Tours dokonce organizují výlety v doprovodu průvodců kolem jezera Lago di Garda na horských kolech. Na jednodenní výlety o různé obtížnosti dohlížejí zkušení průvodci a instruktoři.

Na půvabné vrcholy s drsnými stezkami a dlouhými technickými sjezdy vás vezmou Shuttle Bike Service nebo Torbole Pro Shuttle Tour.

V případě zájmu o mírnější výstup se můžete dát vyvézt autobusem do určitých bodů. Ale pozor, kola je možné převážet jen v meziměstských linkách, a to nanejvýš dvě kola v zavazadlovém prostoru autobusu. Lodě kromě rychlolodí také převážejí kola. Lanovka v Malcesine, kterou se dostanete až na Monte Baldo, umožňuje převoz jen na některých linkách.

Trentinská pohostinnost spolu s komfortem moderních ubytovacích zařízení a službami, které objevíte v oblasti Garda Trentino u Gardského jezera, zaručují všem turistům rychlé splnění všech přání. Doufáme, že i toho vašeho.

Fotogalerie

Ingarda Trentino, 27.05.2013
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Ukrajina 42 včera v 23:25
Co vás vytočilo 152 včera v 22:28
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

166 cyklistů (3 přihlášení)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023