reklama

Jak jsem doma vyřešil ukládání kol

Foto: Autor

Nejsem si jistý, zda sem tohle téma úplně patří, ale pro mě to v posledních týdnech bylo celkem aktuální, tak jsem se rozhodl o tom něco napsat. Třeba to někomu poradí, pomůže a třeba se i já dozvím něco novýho od vás :-)

Měl jsem klasický problém – nechtěl jsem, aby kola překážela, ale zároveň jsem chtěl, aby byla po ruce. Nejlíp v nějakém suchém a zabezpečeném prostoru. V naší domácnosti máme v současné době celkem 4 kola (2 velká, 2 dětská) a ty už nějaké to místo zaberou. Máme menší rodinný domek, ve kterém moc místa nazbyt není. Už brzo by ale měla být dokončena stavba nové garáže, která celý problém vyřeší. Garáž je přeci ideální na uskladnění kol :-)

My jsme až doteď kola skladovali buď venku v pergole za domem nebo uvnitř pod schody, ale ani jedna varianta není ideální. V pergole nejsou kola příliš v bezpečí, navíc jsou vystavena různým venkovním podmínkám. Když jsme nebyli delší čas doma, museli jsme je dávat stejně dovnitř. Já jsem navíc paranoidní, takže už když jsme šli s manželkou do práce a děti byly ve školce, měl jsem nepříjemný pocit, že o kola můžeme přijít. Skladování kol pod schody bylo zase dost nepraktické, protože s nimi je potřeba projít přes obývací pokoj, což hlavně za blátivého počasí nejde :-D Ne vždy je čas (hlavně v cyklo sezóně) pořádně kola omýt.

Při plánování garáže jsem myslel právě i na naše kola. Děti rostou a brzy bude potřeba vyměnit arzenál, takže větší kola = ještě více prostoru. Místo na garáž ale bylo dost omezené, takže nešlo moc rozšiřovat. Kdyby to šlo, postavíme garáž asi o něco širší, než by bylo pro jedno auto potřeba, ale teď musíme pracovat s tím, co máme. Na kola jsme pořídili klasické držáky (háky), které se připevňují na stěnu a kola se na ně zavěsí. Dětská kola jsou lehčí, takže můžou viset až u stropu. Z důvodu omezeného prostoru jsme museli zvolit rolovací garážová vrata, která se nenavíjejí pod strop jako sekční a nezabírají tak v garáži žádné užitečné místo u stropu (tady je dobře popsáno, jaký je tam rozdíl s těmi sekčními, které jsou v dnešní době běžnější). Tak máme v garáži prostor pro auto i pro všechna čtyři kola.

Dřív jsme bydleli v bytě a tam bylo skladování kol (tenkrát jenom dvou) skoro noční múra :-D  Sklep moc bezpečný nebyl (několik sousedů o kolo přišlo), balkón byl malý, takže zbývala ještě tradiční kolárna a kočárkárna. Jenže tam nikdo pořádné kolo (s hodnotou v desetitisících korun) nenechá, je to snad ještě horší než sklep. Umíte si teda asi představit, jak jsem za garáž rád.

Klidně se se mnou podělte, jak skladujete kola (i mimo sezónu) vy ;-)

Fotogalerie

01.05.2018 vložil/a: StanaPavlicek
karma článku: 3.32
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Město na kole - co mě štve a z čeho mám radost

Ze života
Pocházím z menšího města a většinu roku jezdím na kole do práce a z práce. Je to cca 13 kilometrů jedním směrem, takže tak akorát pro ranní…
23.03.2018
StanaPavlicek
(3.95)

Moje příprava na novou cyklo sezónu

Technika
Tak to vypadá, že zima konečně končí, začíná jaro a s ním přichází nová cyklistická sezóna. Těšíte se jako já? A máte už své kolo…
13.03.2018
StanaPavlicek
(3.64)

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

214 cyklistů (8 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023