reklama

Mallorca – odpočinek a cyklistika

Termín: 06.09.2020 - 13.09.2020, 8 dní
Cena od: 32 990 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Nomád

Ostrov Mallorca nabízí vše pro ideální aktivní dovolenou, spojující odpočinek s cyklistikou a poznáváním. S podporou minibusu je možné ho objevovat ze sedla kola a objevit jeho historické i přírodní krásy: hrady, starobylá města, poutní místa a kostely, i cesty obklopené pomerančovníky a olivovníky a úchvatné pláže, jedny z nejkrásnějších na světě…

Program zájezdu

1. den: Praha – Mallorca. Odlet letadlem z Prahy, přílet na Mallorcu, přesun na místo ubytování.

2. den: Serra de Tramuntana. Minibusem na sever do pohoří Serra de Tramuntana (UNESCO) a na kole od Královského kartuziánského kláštera ve Valldemosse přes Palmanyolu a Bunyolu a přes sedla Coll de Hono a Orient pod vrchol Puig d'Alaró. Pěšky k úchvatné zřícenině majestátného hradu Alaró z 10. století.

3.-4. den: Puig de Randa, Cap Blanc, Cala Pi. Na kole rovinou kolem vrcholu Puig de Randa kolem prehistorického naleziště Son Verí de Dalt a dále do Llucmajor se středověkým kostelem a klášterem Sant Bonaventura. Romantický klášter na špičce hory Randa s výhledem na ostrov. Další den odpočinek v Aquaparku v El Arenal, nebo na kole podél pobřeží na mys Cap Blanc s majákem a k obranné věži v malebném Cala Pi. Kolem romantických výhledů z kamenných útesů k jedné z nejpopulárnějších pláží Mallorcy. Archeologické naleziště osídlení z doby bronzové Capocorp Vell.

5. den: Pollenca, Alcúdia. Minibusem do Pollenca, prohlídka starého města. Na kole na vyhlídku z útesu Mirador de Mal Pas a podél pobřeží a krásných písečných pláží na poloostrov Alcúdia s nejkrásnější pláží ostrova. Prohlídka historické Alcúdie. Variantně delší trasou na nejsevernější mys Cap de Formentor se strmými útesy a úžasnou vyhlídkou na moře.

6. den: Sant Salvador, Dračí jeskyně. Minibusem k vyhlídce Santuari de Sant Salvador s poutním kostelem a sochou Krista. Na kole k zřícenině hradu Castell de Santueri s pozůstatky zdí a strážních věží. Dále k moři a podél pobřeží, pláží, vyhlídek a jeskyní k unikátním Dračím jeskyním s obrovitým jeskynním jezerem s křišťálově čistou vodou u Portocristo.

7. den: Manacor – Arta. Minibusem do města Manacor s proslulou manufakturou na výrobu umělých perel. Na kole po Greenways cyklotrase podél pomerančovníků a olivovníků do historického města Arta s pevností s mohutnými zdmi a devíti věžemi. Na kole k jeskyním Coves d'Arta.

8. den: Palma de Mallorca – Praha. Minibusem do hlavního města ostrova, krátká prohlídka města. Odlet domů.

Cena zahrnuje

Doprava. Ubytování a polopenze. Půjčení kola na ostrově. Český průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Doprava: Letecká na Mallorcu a zpět včetně tax a poplatků. Vlastní kolo do letadla za příplatek 1500 Kč. Po ostrově nájemní (mikrobus s přívěsem na kola). Ubytování: 7x hotel s bazénem - ve 2-lůžkových pokojích s vlastní koupelnou a TV. 1-lůžkový pokoj za příplatek. Strava: 7x polopenze.

Nástupní místa

Praha, (odlet Bratislava se slevou)

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Menorca na kole

 (CK Extrem Tour)
15.05.2024, 8 dní
19 880 Kč 15 880 Kč
cyklistický Letecky

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole

 (CK Vlha)
06.09.2024, 10 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
06.09.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem

Elba: Ostrovním rájem na horském kole MTB

 (CK Bondo)
06.09.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

322 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024