reklama
Země: Rakousko Rakousko, Švýcarsko Švýcarsko, Francie Francie, Itálie Itálie

Ubytování v Alpách

Ahoj, prosím o informace (zkušenosti) s ubytováním v apartmánech (pensionech) v Alpách(F,CH,I,A). V létě se tam chystám se silničním kolem. Díky.
P.S. Ubytování v kempech mám již vyzkoušené ze zájezdů s CK.

[ Zpět ]
Datum: 25.02.2006
Autor: Neregistrovaný uživatel (Honza)
  • Re: Ubytování v Alpách

Už jsem to tady několikrát podával. Takto: pokud jde o A a It (sever) mám ty nejlepší zkušenosti.
    apartement - cca 17 EUR na os, možnost vaření, nejvýhodnější, možnost i ubytovat se v apt. v kempu.
    zimmer frei - cca od 18 nahoru, se snídaní
    hotel - běžně od 38 s večeří a snídaní
    horská chata - Alpenverein za 17, jinak cena i jako hotel

V Rakousku a italském Sudtirol je dost konkurence a funguje to. na jih od Bolzana občas problém -v zapadlejších vesnicích mají jen hotely po 40, ale zase se člověk nají a to pořádně.
    Že se ubytuješ je prakticky 100 % spoleh. Přece jen na kole má člověk velký radius.

[ Zpět ]
    Datum: 26.02.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (mirek)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Díky za odpověď. Poprosil bych ještě o upřesnění těch cen. Díval jsem se na webu a nejlevnější ubytování bylo za 25EUR/os/noc (ceny pro rok 2005) pro termíny v červenci a srpnu. Jestli jsem to pochopil správně tak podle tvých zkušeností není třeba mít zajištěno ubytování již měsíc dopředu? Patí to i pro červenec a srpen a ubytování jenom na 2 až 3 noci? Můj plán je dojet autem do nějaké vybrané oblasti a v info centru si zjistit volné ubytovací kapacity. Na daném místě pobýt 2 až 3 dny a přesunout se autem zase o kus dál.

[ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ty ceny, které jsem uvedl jsem běžně "realizoval" v minulém roce. Přibližně stejné byly i dřív a nemyslím, že by se měnily nějak dramaticky.
        Jinak to záleží na tom jak chceš cestovat. Já tam jezdím z místa na místo na MTB, žádnou noc nespím 2x na jednom místě. Někdy to trošku ubytovateli vadí a dělá cavyky, ale hodně penzionů už na to přišlo a naopak si dělají reklamu - vítáme Vás i na jednu noc. Jezdí tak tisíce lidí a už jsou tam na to ubytovatelé zvyklí. O zajištění ubytování se nestarám, kam přijedu tam se vyspím. Nejradši beru ty apartementy, kvůli tomu, že si člověk sám ráno udělá snídani a sviští to dál. Důležité je vždycky večer zaplatit, aby ses ráno nezdržoval čekáním. Někdy, když vím, že třeba chci přespat na horské chatě a dál už nic není tak mám připraveno telefonní číslo a tak před večerem tam zavolám, jestli tam jsou. K autu se pak vrátím i po týdnu, dvou v nějaké kombinaci vlak - cyklostezka.

[ Zpět ]

Ahoj Mirku , můžeš mi třeba na email poslat trasu jakou jsi jel , popř kontakty na nějaké penziony ?
          Chystám se jet do Rakouska , tak jen abych nebloudil.
          Díky Tomáš

[ Zpět ]
          Datum: 27.02.2006
          Autor: HOLZBY-ML

Jo ještě ten červenec, srpen. To se v A a v Sudtiroll řídí prázdninami v Bavorsku a Itáli. . Podle mých zkušeností je úplně v pohodě první červencový týden. Určitě tak něco po 15 srpnu začíná obsazenost taky klesat. Mezi 15 a 20 srpnem jsou ještě tuším nějaké svátky v Itálii a pak je to o.k. V Sudtiroll bývá trochu narváno, ale hlavu bych si s tím moc nedělal. Jinak pokud chceš jezdit hvězdicovitě tak to určitě můžeš udělat tak jak píšeš.

[ Zpět ]

Díky moc za informace.

[ Zpět ]
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Lechtalské Alpy na kole

(CK Mamut tour)
18.06.2025, 5 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Bretaň na kole

(CK Mamut tour)
20.06.2025, 10 dní
22 500 Kč
cyklistický Autobusem

Korsika na kole

(CK Frčíme)
25.06.2025, 10 dní
22 900 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....
13.06.2025
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice
20.05.2025
Ahoj, jsem 76letý maďarský cyklista. Rád bych zdolal určitá menší stoupání v Česku během 2-3 dnů počínaje 22. a 23…

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne
17.05.2025
Hledám aktivní, sportovně (pochopitelně) založenou partnerku na kolo (silniční i MTB, ideálně z Prahy do kopců …
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

140 cyklistů (2 přihlášení)

Z Brna na Lago di Garda a kousek zpět

Po loňském úspěchu s cestou do Říma přemýšlíme s Radkem kam dál. Padají divoké návrhy ("Zbláznil jsi se? Tam…
Monolema | 10.06.2025

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025