reklama
Země: Francie Francie

Převoz kola ve Francii vlakem

Ahoj,
máte zkušenost jak snadné/nesnadné a finančně nákladné je převoz kola v rámci Francie vlakem? či zda umožňují převoz dálkové autobusy? Jsou nutné rezervace?
Děkuji za informaci

[ Zpět ]
Datum: 12.04.2013
Autor: janka-lbc
  • Re: prevoz kola ve Francii vlakem

V rámci Francie jsme rezervaci nepotřebovali.
    Kolo jsme platili hned při nákupu jízdenky.
    Příměstské vlaky jsou stejné jako u nás - nízkoodlažní. Takže pohoda a bezproblémová přeprava.
    V osobním vlaku (z Paříže na sever) to bylo trošku horší - nebyl nákladní vůz jako u nás, jen jedno kupé bylo bez sedaček a tam se odkládala kola. Bohužel nástup byl standardním nástupem pro cestující (po schůdcích a úzké dveře vagónu), což bylo trošku náročnější. Ale ve dvou se to zvládlo v pohodě.

[ Zpět ]
    Autor: radka
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: prevoz kola ve Francii vlakem

Train + bicycle:

On the Grandes Lignes (Long Distance), bicycles are carried free of charge if the train has a bicycle zone or a luggage car (tandems are accepted) or if the bicycle can be dis-assembled and stored in a bag.

A reservation fee of 10 € may have to paid for some TGV (high speed train) that have a specific zone for this purpose that can contain up to 4 bicycles (tandems are not accepted).

Zkopíroval jsem to z portálu SNCF.
    Regionální vlaky bývají většinou nízkopodlažní jednotky, Intercités a noční spoje mají starší vagony s přístupem, jak píše Radka.

[ Zpět ]
    Autor: Karel-ch
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny

Poutnický deník

Jiří Bouda
Tři velké cesty po Evropě na kole
OD SVATÉHO MATĚJE V PRAZE KE SVATÉMU JAKUBU V SANTIAGU DE COMPOSTELA (2003) CESTA ZPÁTKY - Z LISABONU DO PRAHY (2006) JAK JSEM…
249 Kč

Kolem světa na kole

Françoise a Claude Hervéovi
Čtrnáctiletá odysea v sedlech bicyklů aneb ani narození dcery nepřerušilo cestu.
Delší dobu vyprodaná kniha, která zaznamenala díky sympatickým Francouzům velký úspěch, se dočkala druhého vydání. Je rozšířené, má …
279 Kč
Tip na letošní dovolenou

Bretaň na kole

(CK Mamut tour)
16.06.2023, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Francouzská riviéra na kole

(CK Mamut tour)
22.09.2023, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Najde se tu nějaká aktivně sportující parťačka?

Hledám: Najde se tu nějaká aktivně sportující parťačka?
včera
Od jara do podzimu silniční kolo z Prahy 4 do kopců jižním směrem (možno i MTB, ale silnici preferuji), běhání,…

Hledám: cykloparťačku

24.03.2023
Ahoj, jsem z Prahy 8 a hledám kamarádku na kolo. jezdím na crossovým kole na pohodu, pauzy na svačinky, pivko atd…

Hledám: Cyklistku na Kudy chodil Karel IV

19.03.2023
Přidá se nějaká cyklistka na letošní ročník akce Kudy chodil Karel IV na jednu z cyklotras se startem v Radotíně?…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

203 cyklistů (0 přihlášených)

Norsko 2022 – S děravou botou Hardangerviddou

Náhorní plošina Hardangervidda není pouze norská, nýbrž s největší určitostí i evropská nejrozsáhlejší horská…
šíp | včera

Bikepacking španělsky 5.část: Andalusie – Přes Sierru Nevadu do Granady

Z pouště se přesouváme ke stoupákům Sierry Nevady. Čeká nás nejvýše položená cyklostezka Evropy bez…
Kristina | 02.01.2023

Jak jsem jel okolo Čech

Závod Okolo republiky je další z cyklistických ultra-šíleností, do které jsem se po letošním Toulání pustil.…
JohnyB | 23.10.2022