reklama

Jsme přehnaně opatrní?

Kolega Pro-Pa včera vyslovil myšlenku:
"Mění se svět, nebo jsme zbytečně opatrní a naše děti pro samou péči nesamostatní?"

Myslím si, že je to správná otázka do cyklodiskuse.

Mě už se to netýká, děti jsou dospělé, byl jsem možná přehnaně opatrný, a děcko vyrostlo v samostatného jedince, a to, že si "neumí udělat vajíčka" beru jen jako pózu a pohodlnost, protože když jsme s madam pryč týden, nezahyne, a naopak, z peněz co dostalo na jídlo si našetří na nějaké úplně zbytečné tričko (teda podle mě).

Debata začala v tom, že kolega Hraboš se domnívá, že desetiletá děcka by měla jezdit do školy na kole, a já jsem po mnoha vláknech úplně někomu jinému řekl, že když děcku bylo deset let, provázeli jsme ho ze školy do školy já, madam, nebo někdo z prarodičů. Ne proto, že bychom se báli, že se na křižovatce nerozhlédne, ale báli jsme se zlých lidí.

Nebál bych se dcerku pustit na kole samotnou, protože by netrefila, nebo snad jí spadl řetěz. Bál jsem se proto, že na malé blonďaté desetileté holčičky čeká spousta hajzlů. Statistiticky mnohem víc, než je šance že vyhrajete ve Sportce.

Možná jsem byl přehnaně úzkostlivý, jak jste na tom Vy?

[ Zpět ]
Datum: 12.03.2012
Autor: Jindra8526
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    http://www.novinky.cz/domaci/261655-dobra...
    Jak ovšem zde vidíš, je v tutej ´kotlině´ pocitově bezpečno ...
    8-(

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Přečetl jsem si to již v noci, ale neměl jsem odvahu reagovat, ovšem zaťal jsi drápek do mé mysli....
    Mohu - li Tě požádat (a ber to jako radu) - zamkni toto vlákno. Nemůže totiž dojít k nějaké objektivní diskuzi, každý na to bude mít svůj názor a bude jej považovat vždy za ten správný. Nikdo nebude popisovat své špatné zkušenosti, poněvadž by připouštěl vlastní selhání.
    Z toho, že i poukazuješ na reakce pro-pa a Medůzy, lze odvodit, že máš jinou představu o důvěře ve vlastního potomka a je to důkaz, že bychom se začali hrabat ve vyloženě intimních rodinných vztazích (a to je mně osobně velmi cizí).
    Jenom abych neplácal obecně a zmínil vlastní názor (vím velmi dobře, jak jsem byl vychováván, jak jsem vychoval dnes dospělé děti a vnoučata - a vše byl extrém) - lepší, než položit si otázku o přehnané opatrnosti, je mít neustále na mysli to, jak připravit ty naše odlitky do života a ten se s nimi mazlit nebude.
    Dám Ti osobní nepříjemný dotaz - zmiňuješ - li se o své dceři, vím, že je nepřírodní blondýna, ve čtyři ráno stepuješ (a stresuješ se starostí o ni), abys ji dopravil (stojí ona o to v očích svých kamarádek?) po její zábavě do zázemí, které jsi ji vybudoval Ty. A poněvadž se tím "obnažuješ", proč se nezmíníš o tom, kolik jazyků umí, na jaké nástroje hraje, v kterých sportech vyniká...etc... a hlavně - kolik vydělává (ony ty radovánky něco stojí)?? O financích se zmiňovat je nemravné, ale je to jedna z položek, která Ti jednoznačně ukazuje "dítě automaticky něco požaduje a automaticky očekává, že přání bude splněno". Dítě pořád něco chce a záleží na tom, jakou míru "štědrosti" si připustíme.
    Závěrem - všude (při výchově potomků, v práci, při výuce) kladu důraz na dvě věci, které by měly být vyjádřením vztahu - důvěra a respekt.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: jinec
    Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      Ty už jsi to opravdu převedl na jinou kolej.
      Otázka byla zda jsme dnes přehnaně opatrní. Původně jsem si myslel, že se budeme bavit obecně o opatrnosti. Vlastní a té do které nás nutí stát či jiné subjekty - nařízení policie, jestli jsou vozíky bezpečné, jestli každý cyklista přílbu, jestli na každou varnou konvici je nutný nápis že se vařící vodou můžeme opařit...Nakonec to bylo o dětech.
      Takže podle mně to dost záleží na lokalitě. Jiné to bude ve velkých městech a tam, kde je větší výskyt problémových individuí oproti malým městům, kde se všichni znají. Taky je důležité, kolik neštěstí se tam stává. Myslím si ale že se obava o děti zvýšila. Od dob mého dětství rozhodně. Nevím jestli přibylo deviantů, ale v každém případě se díky zprávám v jakémkoliv médiu, o těchto případech dozvídáme mnohem víc, než dříve.
      Taky množství aut přibylo několikanásobně. Takže i nebezpečí pro děti na silnicích je větší. Do určitého věku je třeba dítě chránit. Je na každém rodiči, jakou intenzitu považuje za vhodnou. Pak už je třeba dát dítěti určitou volnost a věřit, že to co jsme do něj vtloukli(někdy doslova) dopadlo na úrodnou půdu. Zasahovat by se mělo ve vážných případech. Někdy to samozřejmě může být pozdě, ale takový už je život.
      Kdysi dávno bylo dítě spotřební materiál. Narodilo se 10 dětí, 5 jich umřelo - smůla, ale pořád jich ještě 5 zbylo. To není cynismus, to byla realita. Dnes, kdy jsou dvě děti téměř maximum a polovina dětí se rodí s problémy, stal se z nich pomalu kult. A to taky podle mně není to nejlepší. Každý normální rodič miluje své děti a raději by zemřel sám, než by je viděl trpět či umírat. Ale chránit je s opičí láskou je zrovna tak špatné jako je nechat citově či fyzicky strádat. Ani v jednom případě dítě nebude šťastné.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: Zden42
      Hodnocení: +11 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    No my jsme malé děti do školy nikdy moc nedoprovázeli, nevycházelo by to časově, navíc to máme skoro na dohled. Myslím, že alespoň tady je to ještě stále víc na samotných dětech, pracuje se převážně od šesti, děti chodí do školy samy a od druhého stupně i dojíždějí, velmi často na kolech. Od otevření hranic jsem začal mít větší strach, několikasetkrát se zvýšil automobilový provoz a s ním i výskyt hajzlů. Jo bojíme se, ale často s tím nic nemůžeme udělat. Pravda někdy se raději projdeme těch 23 km do Rumburka, abychom slečnu vyzvedli večer po škole.
    Kdo se bojí, sere v síni. Stejně člověk nemůže mít to dítě pod dohledem 24/7. :( :(
    Nakonec, ťuk, ťuk, zatím k jediné agresi vůči některému z našich dětí došlo loni na podzim v pražské tramvaji. Naštěstí ty grázlíci rychle pochopili, že by nemuseli dopadnout dobře a zdrhli.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: petrp
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Tohle je věc, kterou si řeší a musí vyřešit každý za sebe. Souhlasím s Jincem, že je to intimní záležitost a každý bude logicky hájit své pozice.
    Strach o děti máme všichni. A kupodivu každý z nás má strach z něčeho jiného. Někdy se bojíme oprávněně, ale dost často je strach iracionální.
    Malé dítě se v jisté chvíli začne bát tmy, ačkoliv se devět měsíců vyvýjelo bez světla. Ano, naučí se koukat a vidět, a tma ho najednou zaskočí a vystraší.
    Myslím, že v tomto jsme jako ty malé děti. Nezbývá, jež si své strachy prožít nebo s nimi bojovat a snažit se v jisté a vhodné chvíli přestat své strachy přenášet na své děti. Kdy a jak to u koho nastane, na to asi neexistuje žádný recept.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: Lanna
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      Souhlas s tebou i s jincem. Je to osobní věc každého, kdo vychovává své děti. Hranici pocitu "bezpečnosti" máme každý jinde.

      Navíc jsem toho názoru, že ikdybych se rozkrájela, nedokážu své děti ochránit před všemi nebezpečenstvy světa a do určité míry je dobré, aby děti poznaly, že život není jen radostné hopkání, ale je nutno se vyrovnat s mnohými nástrahami. Čímž teda nemyslím, aby sledovaly zprávy na Nově...

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      A moc se omlouvám za hrubku a sypu polel na svojí hlavu:-))

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: Lanna
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    No, mohu konstatovat, že jsou dnes obecně lidé více "opatrní" než byli. Aspoň mě to tak připadá.
    Ale víc než opatrní mi přijde že ve vztahu k dětem jde dnes spíše o něco jiného. Děti jsou nevychovávané, rozmazlené a líné. Než by jely autobusem do školy, přiveze je maminka autem až před vrátka, protože přece nejsou socky. O hadrech se hádají už ve školce. S neteří by se ve školce nikdo nekamarádil, kdyby neměla na tričku Kittinku, byla by prostě okamžitě vyloučena z her protože je out.
    Spíš než o přehnané strachy mám prostě pocit, že jde o rozmazlenost a to, že na děti nemá nikdo čas a v podstatě je nevychovává a mají téměř všechno o co si řeknou, aniž by s eo to musely nějak zasloužit. To považuju za patologické.
    Jasně, že se nejedná o všechny děti a všechny rodiče, to ani náhodou, jen je tehle prostě čím dál víc a pocitově to na mě působí, že jich je už většina.

    Co se opravdové opatrnosti týče, tak ta je dnes asi také větší (souhlas se Zdendou) ale težko říct, jak bych se choval já. Myslím, že je třeba najít nějaký kompromis mezi opatrností a vedením k samostatnosti a zodpovědnosti za svůj život, což je rozhodně velmi těžké. Osobně si nedovedu představit, že by mne rodiče v deseti letech vodili do školy. propadal bych se hanbou a smála by se mi celá škola a tehdy bych ten posměch neustál. Chodil jsem do školy sám a ještě vodil svého o 2 roky mladšího brášku do školky, která byla vedle. Ale jsme ze vsi, nepřecházel jsme státovku a nechodil přes kupříkladu Žižkov. Tam by asi to chování bylo jiné...

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      Strach z toho, že bude dítě vyloučeno z kolektivu, protože nemá stejné tričko (penál, mobil, atd.) je přesně příklad iracionálního strachu ze sociálního vyloučení.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: Lanna
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        Bohužel ono to často z toho iracionálna přecházi do reálu. A zdá se mi, že čím menší kolektiv, tím víc hrozí, že lišící se dítě zůstane samo proti ostatním.
        Je hezké to dítě správně vychovávat, jak píše o kus níže Joe, ale pak prostě přijde do kolektivu a musí to tam těch X hodin vydržet bez opory rodiny.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: petrp
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Jasně, je to težké, ale není to neřešitelné.

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Lanna
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        to není iracionální strach. To je fakt, který se stal mé neteři, bratránkově dceři atd.
        Emička se ve čtyřech letech vrátila ze školy s pláčem, že si s ní nechtěli hrát, protože nemá Kittinku.

        Souhlasím s tím, že je to iracionální a totálně zhovadilé. Já podobné nesmysly v pohodě ustojím, ale čtyřleté citlivé dítě ne a bude to vnímat prostě jinak.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Ctyrlete dite se ma dovedet, ze to jsou hloupe deti, protoze je uplne jedno, co ma na tricku, a ze je nesmysl chtit neco, co nepotrebuji, jen proto, ze to maji ostatni. Nehodlam vychovavat cleny stada.

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: lucierut
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Je otázka, zda autorita rodiče přežije tlak (syndrom "stáda") dětského kolektivu. Mnohdy je pak následkem krutá šikana.
            8-(

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Burajda
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              Bude to asi těžké oponovat pedagogovi, ale v rámci diskuze to zkusím. Začalo to zmínkou o čtyřleté holčičce (absence trička) a může to údajně vyústit v krutou šikanu. Předem přiznávám, že stojím za názorem Lucie (nevychovávat dítě k stádnosti a jsme opět u odpovědnosti rodičů).
              Tak tedy - do kolika let je nutno dítěti povolovat "splynutí" s kolektivem, aby to nebyla šikana? To znamená, že moje dítě musí být také obézní (jako většina), musí být tupé (a nesmí být výjimkou ve vzdělanosti), musí vyhulovat a chlastat s ostatními? A nezadělávám si tímto přístupem na to, že s těžkým srdcem koupím dítěti mobil za 5 tisíc a ono mi přijde remcat, "někteří" jej mají za tisíců patnáct? Vím, že to hrotím, ale je nutno zdůrazňovat dítěti, že jsou jiné přednosti, v kterých třeba ještě nemá jasno. Opět se odvolávám na odpovědnost rodičů. Přiznám se, že mi bude milejší, když mě potomci budou 20 let považovat za Heroda (a bude mě to i bolet), ale dalších šedesát let si
              budou žít spokojeně (a těch šedesát šťastných let budou opět mimo nějaký primitivní "kolektiv). Kdy je "dítě" schopno racionálně uvažovat? Je mi milejší, když mi potomek v třiceti popř. čtyřiceti letech řekne "chvílemi jsem Tě nenáviděl, ale vychoval jsi mě k spokojenému a šťastnému životu", než abych se nechal obměkčovat momentálními populárními opatřeními, dítěti ustupoval a nepřipravoval jej pro tvrdou realitu. Tento argument je těžko vyvratitelný, poněvadž mám poměrně staré děti a hodně dospělá vnoučata a vím, kam to v profesním i osobním životě dotáhly. A pokud to někdo bude považovat za "chlubení", podotýkám - já jsem na to hrdý.
              A tady se vracím k tomu, proč jsem se vůbec ozval Jindrovi (teď jsem, Jindro, adresný) hned po založení tohoto tématu a reagoval tak, jak jsem reagoval. Zmiňuje se o vzájemné důvěře, ale odůvodňuje svoje ježdění tím, že všichni chlastají a že by si dcera mohla sednout k někomu nezodpovědnému do auta. Důvěra a respekt (opakuji se, vím) spočívá v tom, že dceři řeknu, že do toho auta nesedne a ona mě poslechne. Konec diskuze.
              A když jsem v tom, tak se ještě připojím k názoru Jurimíra. Mám tím na mysli stud (já osobně jsem se vždy styděl), že je o mě přehnaně pečováno a že se o sebe nedovedu postarat.

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: jinec
              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                bod.

                dítě bude vždy chtít částečně splynout. Na to aby šel člověk sám za sebe je potřeba sakra velká dávka sebedůvěry a silné osobnosti.
                Vždyť i drtivá většina dospělých má touhu se připojit k nějakému stádu, k nějaké skupině, zapadnout do nějakého kolektivu.

                Já jsme za výchovu našich vděčný.
                Na druhou stranu to, že jsem neměl spoustu věcí jako jiní a byl tím někdy jakoby vylučován či vysmíván, zašel jsme zase v rámci frajeřiny a obstání v kolektivu kdysi o dost dál než většina. CO nikdo neudělal, já klidně. Takže je to obrovsky těžký se rozhodnout jakým způsobem výchovně na dítě působit a řekl bych že to bude a je neuvěřitelně individuální. Co někde pomůže jinde může být nejhorší možné řešení...

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Ale mně přece neoponuješ. Taky nesnáším stádnost. Ale jít proti stádu vyžaduje od dětí hodně velký kus zdravého sebevědomí a odvahy. Myslím, že dnes daleko více než před 20 a více lety.

                P.S. Neboj, i z tvých předchozích příspěvků je mi jasné, že jsi naprosto vzorový vychovatel potomstva.
                8-))

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Burajda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                V obecné rovině máš pravdu. Jen v detailech, které mohou zabíjet se mýlíš. Ona jiná alternativa nebyla. Buď pojede fotřík, nebo se musí jet domu s nějakým tím mlaďochem.
                Takže jsem netaxikařil sám, ale střidali jsme se s podobně postiženým fotříkem.

                Stavět věci proti sobě, věc důvěry a věc prevence není rozumné, si myslím. Věřím, ale pokud je to možné neriskuji.

                Teď si uvědomuji, že jsem na cyklistickém serveru, a část cyklistů jsou adrenaliňáci, tak můj přístup prevence rizika nemusí a ani nemůže být pochopen. Já se považuji za bývalého a snad i budoucího cykloturistu, a hodně lidí z tohoto serveru mi pomohlo svými radami a názory a rozhodně nechci vyvolávat spor nebo konflikt.

                Důveřovat je fajn, ale sám si pamatuju, co jsem rodičům kdy slíbil, a jak to dopadlo. Nezkušenost, mládí, bezstarostnost, určitě jsem nikdy nic nedělal na truc nebo navzdory, ale pitomostí mám za sebou taky hromadu. Tak jsem byl ostražitější, Barbie je hodně po mě :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Koho považuješ za "adrenaliňáka"?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: pro_pa
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Asi ty divochy na mtb. Řítit se pro potěšení nebezpečným terénem, nadoraz. To je jiná cyklistika. Nehodnotím. Jiná než ta moje.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.03.2012
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      Jestliže používáš přístup prevence rizika a jízda na MTB mimo zpevněné komunikace ti přijde nebezpečná, tak nechápu jak je možné, že vlezeš do auta. Riziko nehody, zranění, nebo smrti je nesrovnatelně vyšší, než jízda na MTB.
                      Možná, že ti, podle tebe "adrenaliňáci", mají ty rizika mnohem více pod kontrolou, než ty při řízení auta.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: pro_pa
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Oni možná ano, já bych si na mtb srazil vaz na prvním hrbolu :-)

                        Ono je to zase trochu jinak. Je možné, že riziko, že dojdu k ouhoně, v pohybující se plechovce statisticky vzato je vyšší než při sléjzaní Everestu, či letech na lyžích, ale většinou jinou možnost nemám, než se někam pohybovat plechovkou. Cílem je dostat se z místa A do místa B, a tak to vlastně mám i na kole. Neproháním se autem po okolí pro radost a požitek z jízdy, a tak riziko, které podstupuji podstupovat musím, narozdíl od toho Everestu, letů na lyžích popřípadě letech na mtb :-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          "část cyklistů jsou adrenaliňáci, tak můj přístup prevence rizika nemusí a ani nemůže být pochopen" - platí tedy i nadále, že tito "adrenaliňáci" nejsou schopni pochopit prevenci rizika od někoho, kdo postupuje riziko mnohem větší než oni?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: pro_pa
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            Lítat na rogalu či lyžích, prohánět se na motorce nebo mtb po lese v podstatě vůbec nepotřebuješ a nemusíš.

                            Na jednání v Porůří ano. Máš na výběr 3x dražší spojení vlakem, které ti zabere celý den a noc, obdobně drahé a časově náročné spojení letadlem plus vlak, nebo sedneš do plechovky a za 7 hodin jseš na místě.

                            Pokud bys dle tvého úsudku volil bezpečnější dopravu na mtb, cestoval bys tam 4 dny.

                            A to vůbec nemuvím o tom, že s sebou vezeš fascikl lejster a počítač. Inu, jsou věci, kde si musíš vybrat a nechovat se jako pomatený dogmatik. Ale třeba nikam takhle nemusíš a tak můžeš meditovat nad tím, jak moc máš svůj mtb pod kontrolou narozdíl od šoféra na dálnici.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Já v tom mám naprosto jasno.

                              Tvrdíš, že jsou tu omezenci, kteří nejsou schopni pochopit míru rizika a chovají se tedy nezodpovědně. Tedy samozřejmě míru rizika podle tvých měřítek.

                              Pokud postupuješ vysoké riziko, tak napíšeš, že musíš, což je jenom pomocná berlička, nikoli skutek. Rozhodně nemusíš.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: pro_pa
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Nikde netvrdím, že jsou omezenci. Někoho baví "adrenalin" zažívá vzrušení z rychlosti, obtížnosti provedeného kousku, rád se pohybuje na hraně. Možná jsem kdysi taky takový byl, neodsuzuji to. Jen říkám, že takový člověk težko může porozumět obavám "co by kdyby".

                                Asi je to dáno věkem. Jsou i výjimky, ale sklon být opatrnější, méně riskovat a hazardovat se zdravím mají starší lidé, naopak mladí jsou poněkud divočejší. Někteří šťastlivci si tu divokost uchovali do pozdního věku, jiní, a mezi ně se bohužel počítám, se časem dostali do bačkor a mají problém porozumět úmyslnému vyhledávání rizik, když vědí, jak snadno to může křupnout, a je konec.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: Jindra8526
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  A jejej, nejsi nevlastní bratr mého muže? :-)Ještě, že máš dceru, jinak by z kluků chlapy musela vychovávat máma:-)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: xanti
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                         

                                    Tohle mě napadlo hned při čtení úvodního příspěvku. Že většinou ty opatrné tendence mají spíš maminky a tatínkové jsou mj. od toho, aby to trochu zhoupli na opačnou stranu...
                                    Každopádně můj manžel má svojí zálesáckou výchovou obrovskou zásluhu na tom, že v těch deseti letech děcka nejen že si uměly udělat vajíčka, ale když na to přišlo, tak si na to zvládly i nasekat dřevo a udělat oheň.
                                    (Ale popravdě řečeno, jsem si daleko míň jistá s tím, že by to stejně suverénně zvládly i dnes, kdy je jim dvakrát tolik :-)

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2012
                                    Autor: Ifča
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                           

                                      No vzhledem k tomu, že mám podobný případ doma(promiň Jindro), tak se na to dívám z druhé strany a bojím se, až si mí synové přivedou domů dvě udatné Xeny. Žít s Xenou nic moc a být Xenou je taky těžké...

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2012
                                      Autor: xanti
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                             

                                        Chapu dobre, ze se bojis, ze si _kazdy_ privede dve, nebo naopak ze si je privedou dohromady?

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 14.03.2012
                                        Autor: Murphy
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          Já se bojím, že víc než jedna Xena v ohraničeném prostoru je přespříliš.
                                          Jinak jsem tím chtěla neuměle vyjádřit, že děti přijímají rodinné vzorce chování, tudíž i když se mnou zažili méně bezpečné situace než se svým otcem, nejsem si jistá zda to nebude mít kontraproduktivní výsledek.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2012
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                             

                                        Může být hůř, co když si mladej přivede čistokrevnou Barbínu? A střihnout jí pohlavek aby se vzpamatovala nebudeš moci?

                                        Raději nedomýšlet.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 14.03.2012
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          V podstatě do toho stejně nebudu mít co mluvit:-). Asi mám pořád ještě předsudky o mužské a ženské roli.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2012
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                         

                                    Já se nadělal konin dost, z kola mám od mládí sešroubovanou klíční kost :-)

                                    Ale byl jsem zpacifikován, mám dvě dcery a madam a když tak o tom přemýšlím, jsem rád že jsem neměl kluka, protože bych se s ním asi furt hádal jako kdysi táta se mnou. Děvčátky si mohu hýčkat, a ony mě za to občas doma i pozdraví :-)

                                    Ale můj čas přijde! Mám vnuka rok a půl a už se těším, jak ho budu kazit....

                                    Po téměř třiceti letech se vracím na kolo a už jen ten samotný fakt, že jsem doma statečně oznámil, že v květnu jedu do Paříže, na tom svém e-monstru a sám vyžadovalo ohromnou dávku osobní statečnosti, milé dámy.

                                    Teď tu objíždím po okolí a snažím se nabrat kondici. Děti se mi smějou, manželka mě lituje že jsem se tootálně zpláznil, a Vy tu ze mě uděláte málem poseru :-)

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2012
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                           

                                      Omlouvám se. Opatrnost nemusí být nedostatek odvahy. Promiň.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2012
                                      Autor: xanti
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  Ano, nenapsal jsi přímo omezenci, ale jak jinak vnímat tvůj příspěvek, že nejsou schopni pochopit, že neskutečně riskují, když jezdí na MTB. Zatímco ty jízdou v autě vlastně neriskuješ, protože musíš.

                                  Ale je to jedno, zapomeň na to.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: pro_pa
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                         

                                    Dneska už se snažím neriskovat pro potěchu z adrenalinu. Riziko se snažím omezovat. Každý kdo jezdí autem, na kole, nebo chodí pěšky, jezdí vlakem nebo tramvají riskuje.
                                    Protože mu nic jiného nezbývá.


                                    Ten kdo se pustí terénem na tak pochybném stroji jako je kolo závratnou rychlostí riskuje protože chce.


                                    Přesvědčení, že vždy máš vše zcela pod kontrolou nesdílím, a chápu, že nechápeš že eliminace rizik má svůj smysl. Volím opatrnější koncept.


                                    Riskovat z povinnosti nebo pro dosažení nějakého prospěšného cíle je normální. Riskovat pro potěchu z rizika a sebeuspokojení mi připadá dětinské a porovnávat věci tak jak to děláš ty trochu i zcestné. Ale nepopírám, že i já jsem býval dětinou co si myslel, že zvládne úplně všechno. Už nejsem.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2012
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                           

                                      Nepsal jsem, že mám vždy vše pod kontrolou.

                                      Já riziko posoudím a následně se svobodně rozhodnu, zda ho podstoupím, nebo ne. Pokud vyhodnotím činnost jako rizikovou, tak jí nedělám.

                                      Nicméně chápu, že co ty vyhodnotíš jako rizikové rizikové musí být pro každého a co vyhodnotíš jako bezpečné musí být bezpečné pro každého.

                                      Riskovat z povinnosti? Toje zase co? Jaká povinnost tě nutí riskovat?

                                      Riziko nelze posuzovat podle tvého rozdělení, tedy musím, nemusím apod. Míra rizika je v obou případech stejná. Jediné důležité je jak si to riziko vyhodnotíš ty. Následně se sám rozhodneš, jestli to riziko chceš, nebo nechceš podstoupit.
                                      Tvrdit, že co je pro tebe rizikové musí být rizikové i pro druhého je blbost. A tím více je to blbost, že podstupuješ riziko mnohem větší, než někteří které za nižší riziko kritizuješ.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2012
                                      Autor: pro_pa
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                             

                                        Riskovat musis. Zivot je totiz boj. To jsi jeste neslysel? 8-)

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 14.03.2012
                                        Autor: Murphy
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          Přestaň si dělat prdelky, nebo ti vypustím v neděli kolo. Kam pojedeme? A opovaž se, napsat na sněhuláka :-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2012
                                          Autor: pro_pa
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          Mam pohotovost. 8-(
                                          A pristi tyden jeste snih - bude-li.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2012
                                          Autor: Murphy
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          Jsem se trefil do tvého trojnedělí. Nu což, tak se ozvu za 2 týny :-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2012
                                          Autor: pro_pa
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                             

                                        Rizika se nevyhodnocují subjektivně, jak si myslíš, ale objektivně a statisticky, viz pojistné plány. Můžeš si myslet, že cestovat autem je nebezpečnější než závodit na kole, tvůj pojišťovák jistě bude mít jinej názor a to ne proto, že bez své audiny nedojde ani pro rohlíky.


                                        Neberu ti právo se svobodně rozhodnout a vyhodnocovat míru rizika, jen znovu opakuji, že jsem si jist že způsob jak je vyhodnocuji já nechápeš. Čekal jsem to, nic proti tobě ani divočení až do zmrzačení. Nejde jen o mtb, rychlé sjezdy n silnici kde na kole valíš 60, je to paráda, ale stačí jen rygol přes cestu, který nemáš šanci vidět. Víc u každé věci přemýšlím než před 30 lety, ale občas také podlehnu. Ale vím, že to není rozumné,

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 14.03.2012
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          OK, zeptám se svého pojišťováka na rizika a podle nich se budu rozhodovat :-)) Nepotřebuji chápat jak vyhodnocuješ rizika, pokud mi nebudeš tvé vyhodnocení nutit jako jediné správné, což děláš.

                                          Mimochodem, do tvého vzorce "adrenaliňáka" , kam sis mě zařadil, nepatřím.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2012
                                          Autor: pro_pa
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                         

                                    Ty jsi fakt dětina, pleteš z hovns bič, bojuješ proti vlastním představám o tom, kdo si co myslí,
                                    Adrenaliňáky chápu, nemám ovšem rád aktivisty.

                                    Ty se mi zdáš být jedním z nich. Bojovat za každou cenu, hledat nepřítele všude, chytat se slovíčka a nevnímat smysl. Chápu, že tvým nepřítelem je osobní automobil, a využiješ každé příležitosti, abys proti němu zaútočil. Vytváříš podivné oslí můstky, co odvádějí debatu jinam. Útočíš a poštěkáváš.

                                    Nemyslím si, že moje opatrnost je jediné a správné řešení, vyslech jsem si dost, abych pochopil, že většina, alespoň nákoláků, se chova méně úzkostlivě. Dcery už jsou velké, budu o tom přemýšlet až budu mít na starost vnuka. Pocit, že je víc lidí co považují za normální, nebát se pustit školáka přes les domů jako když já jsem byl kluk mě dává jistý optimismus. Je fakt, že media lecos přefukují, stejně jako je faktem, že zrovna mému sousedovi zabil dvacetiletou dceru její kluk, když měl naváto, v autě.


                                    Je na každém aby vyhodnotil možná rizika a svůj postoj neprosazuji jako jedinný a správný. Nevím kde se ve vás bere furt ta chuť se hádat a zápasit.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2012
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                           

                                      Ale copak, pocukávají ti nervy, že někdo slepě neposlouchá tebou vyřčená kázání?

                                      dětina, aktivista, nepřítel aut. Trefils to naprosto skvěle, tatíčku :-)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: pro_pa
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                             

                                        Asi jo. Z hladu a únavy. Sorry, tlačils mě moc na těsno, nechal jsem se unést.

                                        Jo jinak nikoliv tatíčku ale dědečku :-)

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          Stane se, v pohodě.

                                          Hezký den :-))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: pro_pa
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              jen poupravím, že na jednání v porůří potřebuješ asi tak stejně jako jezdit na mtb po lese. Tedy NEPOTŘEBUJEŠ, ale rozdneš se, že CHCEŠ.
                              A jak ti naznačuje Pro_pa, tak obojí znamená i nějaké riziko a to tvoje rozhodnutí je statisticky mnohem větší riziko.

                              Nikdo ti neříká nejezdi nebo jezdi, jen že riskuješ! A riskuješ tím prostě víc než Pro_pa jízdou na mtb.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: Jurimír
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Jurimíre,
                                ačkoliv mě moje práce pořád baví a těší, jsou okamžiky, kdy mě dost sere, ale jinak se uživit neumím, takže porovnávat cestu za prací se sobotním výletem do lesa je přeci jenom trochu mimo.

                                Ano, taky bych se mohl nechat vydržovat rodiči, tedy kdybych je ještě měl, nebo spoluobčany na dávkách, to bych vlastně také mohl.

                                Takže máš recht, pracovat nemusím, a s ježděním po lese je cesta za prací narsoto ekvivalentní a srovnatelná :-)

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: Jindra8526
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  Ježdění po lese, alias adrenaliňáky si sem zatáhl ty a o ježdění do práce si z jízdy autem udělal také ty.

                                  Bylo srovnáváno riziko jízdy na MTB a jízdy autem. A to proto, abych se dopátral, proč jízda na MTB je riziková činnost, zatímco řízení auta je činnost bezpečná.

                                  Dozvěděl jsem se, že MTB je riskantní, protože je prováděno o víkendu a řízení auta není riskantní, protože jedeš do práce a "musíš".

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: pro_pa
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                         

                                    Řekl jsem, že chápu, že to "adrenaliňáci nepochopí".
                                    Ty jsi dokladem toho, že jsem se vůbec nezmýlil. Nepochopil si vůbec nic.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2012
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                           

                                      Pochopil jsem, že ten kdo jezdí na kole typu MTB je nezodpovědný jedinec, který ti nesahá ani po kotníky, protože ty jsi vzor opatrnosti.
                                      Akorát to má háček, že jsi v riziku opatrný jenom když ti to vyhovuje, co?

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2012
                                      Autor: pro_pa
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  já přece nerozporuju, že bys měl nebo neměl jezdit do práce. Koneckonců jsem to do toho příspěvku napsal. Ale tvrdím, že nemsíš, když jsi napsal že musíš je t služebním autem rdo Porůří. Nemusíš. Chceš. Protože tě ta práce baví, protože ti ta práce něco dává, protože... protože ti to dává tolik, že jsi kvůli tomu ochoten riskovat. ochoten riskovat cestu autem. A ne dvacet minut do nejbvližšího města, ale několik hodin.
                                  Já fakt neříkám, že to nemáš dělat. Ani Pro-pa nic takového neříká. jen že tím riskuješ a riskuješ pro to, že to tak chceš. Že je to pro tebe osobně přijatelné riziko za to, co ti to dává, byť je to statisticky mnohem nebezpečnější než to ježdění s mtb po lese, který si tu dával jako příklad zbytečného riskování.

                                  Ano cesta autem a ježdění na kole po lese je naprosto v pohodě možné srovnávat z hlediska rizika. Proč by nemohlo?

                                  proč ježdění autem vztahuješ pouze na dojíždění do práce a ježdění po lese pouze na víkendovou zábavu?

                                  každej máme jiný preference. Já kupříkladu se bez auta celkem v pohodě obejdu už po několik let, ale bez lesa se obejít nedokážu.
                                  Avšak o tom vůbec není a nikd ynebyla celá thle debata.
                                  Byla o tom, že ty "kritizovals" riskování při jízdě na kole po lese a přitom tu máš spousty příspěvků o tom, že vykonáváš celkem běžně statisticky ,mnohem nebezpečnější činnost na což tě Pro_pa upozornil a ty se tu snažíš v spoustě příspěvků předstírat, že máš dlouhé vedení a že to nechápeš a vždycky to posunot někam jinam., což mi přijde uplně zbytečný..


                                  Jen k tomu ještě dodám, že já nemám a nechci mít mtb a že na kole lesem jezdím do a nebo ze zaměstnání celkem normálně.

                                  PS: gratulace ke znovunalezení cesty k ciklistice. Přeju ať ti to vydrží a k té cestě ti držím palce a kdybys měl chuť sem pak dát nějaké fotky a povídání, přečtu si to rád. Já tím směrem dojel jen do Luxemburgu a od tý doby, co do paříže dojel Zazvur tak mě ta cesta láká:-)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 15.03.2012
                                  Autor: Jurimír
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                         

                                    Ale já to nekritizuji, to kolega to tak tlačí. Já psal o "adrenalinu" a on chtěl příklad a tohle první mě napadlo.

                                    Já už tam na kole jednou byl -před 30 lety a chci znovu. Možná je to taky ten "adrenalin" tak sám sebe popírám. Protože jsem fakt moc dlouho vynechal, pomáhám si teď elektrikou, třeba později uberu proudu a přidám více vlastních sil, zlomit to naráz by mě asi zabilo.

                                    S tím focením, to bych potřeboval poradit. Možná to tady někde najdu. Mám jen velikej rodinne foťák a ten sebou jiste tahat nebudu, je to moc drahý. Tablet/mobil nedělá fotky tak jak bych chtěl. Existuje něco dostatečně kvalitního a dost levnýho abych neměl nerva když se s tím něco stane?

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                           

                                      Dnes uz jsou za par supu vodotesne a narazuvzdorne fotaky. (Taky se na jeden chystam, az doslouzi soucasny.) Neni to sice idealni, co se tyce kvality snimku, ale zato by mely opravdu vydrzet. Kdyz si koupis jen dva, budes v nejhorsim pripade ke konci cesty fotit poslednim zbyvajicim tabletem. 8-)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Murphy
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                             

                                        ta gpska co si mám koupit náhodou nefotí?
                                        že bych byl fakt super sichr

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                               

                                          Kdyz koupis toho nejdrazsiho Oregona 550, budes mit 3MPx fotak bez optickeho zoomu. Sice nic extra, ale zase jsou fotky automaticky geotagovane.
                                          Ale porad je otazka, jestli kupovat jeden vodotesny, nebo nejaky obycejny a v pripade problemu nekoupit neco podobneho v nejblizsim elektru.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Murphy
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: fotak

                                           

                                      na takoveto pouziti se mi velice osvedcil
                                      canon A530... obycejna "krabicka na mydlo" tusim 5Mpx, 3x zoom. provoz na tuzkovky. Ve sve dobe za snad 3000kc?
                                      A fotky kolikkrat lepsi nez ma zrcadlovka...
                                      (hlavne bez upravovani...)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: cibi
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Souhlasím s Tebou, jen bych měl pár poznámek.
                Podle mně se lidé, včetně dětí dělí do tří skupin.
                Ta první jsou vůdci. Ti chtějí být první, ovládat a působit na jiné a mít hlavní slovo.
                Druhá jsou ovce, které potřebují vůdce, protože nemají vlastní názor nebo nejsou schopni ho prosadit, nebo je to pro ně pohodlné.
                Ta třetí jsou individualisti, kteří nemají vůdcovské ambice ale ani potřebu mít vůdce. Tahle skupina to má nejtěžší, protože je nemají ty dvě předešlé rády. Vůdci proto, že se někdo nechce podřídit jejich vedení a ovce proto, že jim ukazují jejich vlastní slabost a závislost.
                Se skromností sobě vlastní si troufám říct, že patřím do té třetí skupiny. A stejně jsem se snažil vychovávat naše děti. U syna vím, že se to podařilo, u dcery částečně. Proto si myslím, že ani nejlepší výchova nedává záruku toho, že se dítě bude chovat tak jak si představujeme. Malé dítě uvažuje prvoplánově a nedokáže pochopit, že naše požadavky a omezení slouží k jeho dobru. Někdo to později pochopí a bude vděčný, jiný si z toho odnese pocit, že fotr byl pěkný Herodes a jeho vztah to navždy poznamená. Přes naše nejlepší úmysly.
                Výchova dětí je prostě svinsky těžký úkol a je nemožné dávat universální rady.

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Zden42
                Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Poslední větu tesat do kamene.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: petrp
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  I já s Tebou souhlasím. Razil jsem vždy názor, že vztah rodiče - děti je permanentní dohoda o pravidlech, kde nemají převažovat ambice jednotlivce, ale zájmy o dobrou výchovu. K tomu patří nutnost neustále vzájemně "mluvit" (příčí se mi použít zprofanované slovo "komunikovat") a dostáváme se i k tomu, co dole zmiňuje Martis (i když velká slova jako "láska" moc nepoužívám - je to již také zprofanované - je mi na zvracení z amerických filmů, kde rodiče se loučí s puberťáky slovy "..miluji Tě, zlatíčko.."). Rodiče by vždy měli mít otevřené uši, reagovat,odpovídat, vysvětlovat a totéž požadovat od nich. To, co zmiňuje Martis - peníze - je špatná náhrada nedostatku času za společně strávené chvíle a navíc s velmi špatným výchovným efektem (i to je ta vadná příprava pro život).
                  A ovšem - poslední věta je naprosto pravdivá a beru to tak, že si nedáváme universální rady, ale vyměňujeme zkušenosti (navíc - práce nejen s dětmi je záležitost náročná, platí to i všeobecně pro práci s lidmi).

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: jinec
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Souhlas. Výchova dětí je svinsky těžký úkol s nejistým výsledkem.
                  Rodiče, kteří vychovávali více dětí stejně, dobře vědí, že nakonec bude v dospělosti každé jiné.
                  Rady v tomto ohledu jsou k ničemu. Podle mne existuje pouze jedna výchovná chyba - nezájem o dítě, netečnost k dítěti, nevýchova.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Nejen v dospělosti...
                    Každé dítě je úplně jiné a co platí na jedno, nemusí platit na druhé...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: radka
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      Jj, to už jsem zjistil taky. Svině malý:-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        No zaplať bůh za to:-))
                        Nedovedu si představit, že bychom vychovávali děti podle nějaké moderní alternativní příručky.
                        Třeba: Projevuje-li dítě sklon mlátit sourozence kostkou po hlavě, obejmi ho, projev mu svou lásku a umožni mu vybít agresi jiným způsobem, třeba vykydnutím pacholíka na novou sedačku, aby si mohlo uvědomit, že láska k lidem je přednější než materiální statky a peníze:-))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: Lanna
                        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          Ano, plánovaný zákon o tom, že se děti nesmí do 4 let bít mě dostal do kolen :o)))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: radka
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Čtyřleté dítě se to klidně doví, ale pak stejně dojde na lámání chleba, kdy bude samo v koutě, mimo těch co mají Kittinku.
            Dobře si pamatuji jak jsem splnil dceři její velké přání a sehnal jsem v týdnu před Vánoci lístky do Semaforu do první řady, takže viděla Suchého a Molavcovou na vlastní oči. A pak po Vánocích byla někdo, s kým se nebavíme, protože nedostala, já už teď nevím co, co dostali ostatní holky. Pravda je, že ona ten zážitek má pořád a na ta úskalí již zapomněla, zatímco spolužačky z těch dárků již asi mají prd, ale ten leden byl pro ní hodně složitý.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            čtyřleté dítě, to samozřejmě slyšelo. Ona je ale málo komunikativní, nesmělá a nejistá od přírody. Po tomhle prostě celý večer nemluvila a byla smutná v koutě.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              Jenže v tomto případě je tričko s Kittinkou jen záminka. Kdyby je měla, našla by se jiná...
              Já byla typické málo komunikativní nesmělé nejisté dítě (jedináček z hájenky, co se poprvé dostal mezi děti až nástupem do školky), ač mi to teda po pravdě řečeno dnes už nikdo nevěří :-)
              Děcka si našly cokoli. Pokud jsem neměla to, co ostatní, že to nemám... pokud jsem měla něco víc, že si hraju na něco lepšího atd... Bohužel jsou děti, po kterých se ostatní vozí - a za hvězdu třídy je kolikrát "sígr" ze sociálně slabé rodiny, který nemá nikdy nic, co je "in".
              Na tom, že dítě je nějak vyřazené, hraje vlastnictví správného trička apod. daleko menší roli, než si myslíme.

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Ifča
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          To je v pořádku. Musí zažít i takovou frustraci, pak pochopit, že to bylo zbytečné, aby podobné situace dokázala v životě ustát.

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Jo, říkám, je to těžké a pro malé dítě nepochopitelné. Rodič má několik možností:
          1. uklidnit dítě a pokusit se mu vysvětlit, že jeho tričko (dosaď cokoliv) je stejně dobré, jako jakékoliv jiné tričko.
          2.Dát na dětský pláč a koupit to blbé tričko.
          3.Říct, že všichni jsou blbí, svět je zlý a vzít dítě a přesunout ho do jiného kolektivu, event. nechat doma.
          Co bys volil?
          Já osobně si myslím, že všichni jsme od nepaměti vyrůstali v pospolitosti a v nějakém kolektivu. Všichni jsme podobným kouskům nějak čelili. A v tom kolektivu se v malém učíme, jak obhájit to své triko, jak se prosadit se svým názorem a samozřejmě také, jak unést malou prohru a vyhrávat větší bitvy.

          Ale samozřejmě, je na místě říct, že se svět a společnost mění, težko říct, zda k lepšímu nebo horšímu. Prostě je jiná.

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Lanna
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            ale jo to je jasný. Bráška si s ní promluvil a vysvětloval jí to, byť se to čtyřleté vysvětluje těžko. Hadry s Kitty měla, ono je to dneska na půlce dětskejch hadrů, ale neměla ho na sobě.
            U jejího brášky by třeba s tímhle problém nebyl, ten by si to vyřešil s dětma uplně v pohodě, byť je mladší. Emča je prostě citlivější a spíš uzavřenější typ.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              Počkej, stalo se to tedy jen jednou nebo to bylo pravidlem?
              Já to původně pochopila tak, že ona ty hadry neměla a holky s ní nechtěly kvůli tomu kamarádit nějak soustavně?

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Lanna
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                když měla Kittinku bylo vše v pořádku a teď už je ve školce ráda.

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Jo, takže žádná šikana, prostě jeden blbej den.
                  Tak to jsem ráda:-))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    no jasně. Já o šikaně nic nepsal. Jen o tom, že si s ní nechtěli hrát. Nijak jí nešikanovali, jen se s ní nebavili a nehráli si s ní, tkaže si celý den smutně hrála v koutě sama.

                    Jen jsem tím chtěl říct, že tohle dnes začíná už ve školce...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.03.2012
                    Autor: Jurimír
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      No jo, tak to jsem blbě pochopila.
                      Pamatuju si, že v době, když jsem chodila do školky, jsem neměla panenku s "opravdickýma" vlasama.
                      Průšvih veliký:-))
                      Ale zlehčovat to nechci.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 13.03.2012
                      Autor: Lanna
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            No přiznejme si, že jako rodiče na některé tyhle věci nejsme moc připravení, respektive to posuzujeme z našich zcela odlišných zkušeností. Když jsme byli školou povinní, tak možnosti našich rodičů byly +/- stejné. Občas měl někdo tatíka velkým zvířetem, občas někdo příbuzné ve Westnu. Ale to byl na celé ZŠ jeden, dva, většinou jsme na to byli všichni stejně, měli stejné kolo a skobičák z drátu.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              No, nebyli jsme na to připravování, byli jsme "normalizováni" a teď se s tím musíme prát, stejně, jako ty děti.
              Jak říká Jinec, každý z nás na to bude mít jiný názor a bude ho zarputile hájit. I na to si musíme zvyknout:-))

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Lanna
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Nejlepší je povídat o daleké zemi, kde běhají tak chudé děti, že nemají ani tričko nebo o globální udržitelnosti.
            Takový dítě pak hned zvesela vyskočí a už se nic neděje... :)

            Ps : pamatuju ty těžký časy, když už skoro každý měl jedny džíny a já se pořád krčil v morendách..

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              Nojo, džíny, na to bych skoro už zapomněl. Taky jsem na průmce došel k tomu, že už bez nich nemůžu žít. Nakonec přes klasické kolečko brigáda -vekslák - Tuzex si je pořídil. Cítil jsem se při tom tak blbě, že to byly moje první a poslední. Dodneška, i když se mi líbí, nemám sebemenší chuť si je koupit.

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: petrp
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              jo to funguje bezvadně.
              Doteď jsem nepochopil jak jsem prospěl dětem v Africe, když jsem sežral nechutnající oběd ze školní jídelny,a le předhazovaly nám to paní učitelky často a nepustily nás z jídelny, když jsme to nesnědli, což nebyl problém u knedlíků ale v případě zemlbáby nebo šišek s mákem to byl obrovskej problém...
              Nebo rejžovej nákyp :-(

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Nevíš co je dobré.

                http://www.youtube.com/watch?v=-R4jmS8AGRw

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Ja na skole v prirode odmitl snist polevku s kapanim. Tak jsem nedostal obed. Pak ani veeceri, kdyz jsem polevku od obeda nechtel. A po vynechane snidani ucitelky zavolali nasim. A dostalo se jim jasneho vysvetleni, "bud mu dejte najist, nebo to ty dva zbyvajici dny vydrzi bez jidla".
                Takze stacilo byt dostatecne pevny v nazorech... 8-)

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Murphy
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Osobně považuji poslední větu za velmi pravdivou (ovšem bez smajlíku). To jsem měl na mysli, když jsem se zmiňoval o momentálních populárních opatřeních (ustupování nárokům dítěte i když s nimi nesouhlasím).
                  P.S. S tím odmítáním nabízeného jídla - systém "odmítáš nabízené, nedostaneš nic" se praktikoval i u nás doma.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: jinec
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Mne tu samou polevku kdysi donutil snist vlastni otec. Ale zkazil jsem mu radost a talir okamzite zase naplnil puvodnim obsahem. Kdyby byly ucitelky o neco raznejsi, mohl jsem jim taky predvest totez.
                    Myslim, ze je rozumnejsi to, co udelali moji rodice - nasli jsme kompromis a varilo se jen to, co vsichni jedli. O tolik jidel tim nas jidelnicek zase ochuzen nebyl.
                    Rekni sam, proc se nutit do polevky, ktera Ti nechutna, kdyz si muzes dat 10 jinych? Proc se nutit do volskeho oka, kdyz totez vajicko muzes mit varene?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Murphy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      Proč jíst vařená vajíčka, když si můžeš dát volské voko? :-)))

                      U nás se snažíme vyhýbat tomu, co někdo z rodiny nemá rád. A zase jsem zjistil, že z květáku, brokolice nebo třeba špenátu se dají dělat i chutná jídla;-)

                      Není pro nás prioritou donutit děti něco konkrétního jíst, ale nepřidělávat si práci. Víc než jedno jídlo se tu chystat nebude. Nechceš-nemusíš. Někdy se trochu xichtí, ale většinou to sní. Hehe.

                      Když je možné vybrat si z více variant, proč ne. Kterýho Brumíka, který jogurt, jestli na večeři ohřejeme párečky nebo uděláme obložený chleby. Taky jednou zkusil říct šunku a pak vyžadovat párečky. Jednou...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • jidlo a deti

                             

                        mladsi dcera nam toto dela stale.
                        chleba nebo jatra s ryzi (ktere zboznuje)
                        chleba!!!
                        no a kdyz je na stole ....
                        ja chtela ryzi....
                        a zacne silovka pomoci revu a place.
                        zatim jsem se udrzel.
                        bojim se co bude jednou az mi rupnou nervy.
                        Jak jste resili to "jednou"?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 15.03.2012
                        Autor: cibi
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: jidlo a deti

                               

                          Nečekala jsem až bude "jednou", to se pak člověk nemusí kontrolovat.
                          Poprvé jsem s ní zkusila diskutovat, podruhé jsem jí argumenty vyšila na prdel.
                          Navíc jedna dobře mířená ti ušetří mnoho zbytečných diskuzí...

                          No a pokud šlo o jídlo - buď to sníš s tím co je nebo to sněz samotný.

                          Je ale taky fakt, že u starší holky stačilo věc opravdu vyřešit jednou výchovnou. U mladší ovšem ne, ta i potom zkoušela, jestli náhodou nezměním názor...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: radka
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  no vždyť já to nesnědl. Někdy jsme tam s klukama seděli celou polední přestávku a pak nás pustili, protože jsme museli na hodinu. Někdy se tam nahrnulo moc dětí a potřebovali místa k sezení, tka nás nechaly. A někdy jsme to házeli pod stůl, za topení, cpali do květináčů apod. Na to se přišlo až se spožděním a nevědělo se kdo to udělal a myslím, že to byl ten pravý důvod, proč se to posléze už většinou přestalo dělat (to nucení k jídlu)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Jurimír
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Jojo, Kittynky jedou :-) Ve školce je toho mraky. Nám se to vyhnulo naštěstí obloukem. Babička jí jednou chtěla koupit tričko s Kitty a Andrea se otřásla hnusem a zaprdla se způsobem sobě vlastním. Kdyby mohla pohledem probodnout, tak máme perforovanou babičku. Takže tohle je ještě v pořádku. Vůbec s oblečením naštěstí nemáme (na rozdíl od jiných) moc problémy. Jestli bych teda spíš neměl psát v minulém čase :-( Všechno v pohodě do tý doby, než se objevil ON - Matýýýýýsek! :-) A naše princezna zahořela láskou celého svého pětiletého srdíčka. Ale táhne nám holka spíš nějak k punku. Jelikož nevim co se v tý dětský dušičce odehrává a nerad bych něco pokazil, spíš se jí jenom snažim podobrém přesvědčit, že některé její bizadní modely, jako třeba kombinace zelenejch punčocháčů, fialovejch podkolenek a žlutý sukně, ve skutečnosti nevypadaj až tak báječně, jak se jí to může zdát.:-) Ráno neví co by na sebe navlíkla a odpoledne jí táhnu ze školky s vizáží posledního bigoše který absolvoval cvičení Štít. A tak se zatim uklidňuju a říkám si, že od září nás čekaj horší věci.... :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Zakarr
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Copak od září v první třídě, ale na osmiletém gymplu, kde jsou ti starší = opravdoví kluci.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              Tak to mě zavřou. To je jasná věc.....

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Zakarr
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                hele bejvalel kolega hlásal, že koupí brokovnici , tak asi 8-9 let zpátky ,a dnes je dcerce 20 a pořád nic.

                Rezignoval :)

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: újezďák
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Nepotřebuji brokovnici ani jiné podobné hračky. Mám ženijní výcvik....
                  :-))))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: Zakarr
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Myslím že protiteroristické komando by mělo začít pátrat řadách zaměstnanců letiště.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Zden42
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              jo jo to ti nezbývá než se modlit a doufat, že jsi jí vychoval dobře a jak praktikuje kolega nacpat jí do kabelky krybičku preservativů a pro případ nouze jeden postinor. Zrovna dneska šla na tohle téma diskuse v kuchyňce u vaření čaje:-)

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Posti - co???!!! Ukousnu hlavu prvnímu dobytkovi kterej se na ní jenom podívá.

                :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Zakarr
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  to bys jí musel zavřít do sklepa... :-)

                  Jednou to přijde a nemáš na to vůbec žádnej vliv. Můžeš jen radit a takhle zabezpečit, aby neměly následky nafurt.
                  O lidech z okolí, který mají dítě z uplně prvního sexu v životě, bych věděl.
                  A nemyslím si, že to, že jsem jednou ujel, je dobrej důvod proč se v sedmnácti ženit.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: Jurimír
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Kluci smajlík je tam na konci, smajlíííík.

                    Já vim....

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Zakarr
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      však já ho viděl a to kousání hlavy jsem pochopil jako nadsázku... :-D
                      Krom toho to nemusí vždycky pomoci. Třeba sameček kudlanky kopulační pohyby zintenzivní a zrychlí, když mu samička ukousne hlavu. Tak bacha abys to spíš nezhoršil! ;-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: Jurimír
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Sameček kudlanky je pěknej idiot když si nechá vod starý ukousnout hlavu.....

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: Zakarr
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          Ale vždyť by se jinak ani nerozmnožil :o)))
                          Ovšem když to vezmu z hlediska "péče o potomstvo", pak si nejsem jista, že idiot je zrovna on :o)))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: radka
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          Tak až ukousnutí hlavy asi ne, ale hodně samečků si nechává vod starý na tu hlavu srát... ;-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: hekynen
                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          možná... nicméně si nejsem jistej, jestli bych si jí v tý chvíli nenechal klidně ukousnout taky:-D

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: Jurimír
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Jurimír se požádné potíže.dívá první a já jako druhý nebudu mít potíže.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: Hrabosh
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Přijde doba, a nebude to dlouho trvat, že budeš se skřípěním zubů přemýšlet o tom jestli ji pustíš z baráku a ani se nebude nikdo vyskytovat kolem. Bude stačit, že si vzpomeneš, o co si se u těch holek pokoušel ty. :))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: petrp
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    no právě, to je právě ono. Stačí si vzpomenout na sebe a... :-D

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.03.2012
                    Autor: Jurimír
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  to jsem tvrdil taky a abych ji měl pod kontrolou tak jsem jí domluvil brigádu u nás v práci. Už je s mým kolegou skoro 4 roky.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Grille
                  Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      U nas se teda hadry neresi vubec (skolka + prvni trida) a hracky jen stylem, ze kdyz deti u nekoho vidi neco zajimaveho, tak to chteji, ale nijak extremne na tom netrvaji, ze by bez toho nemohly zit.

      Matej mi uz navrhoval, ze vyzvedne cestou ze skoly brachu ze skolky, ale obavam se, ze by ve skolce Krystofa sedmiletemu diteti nevydali. :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: lucierut
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        Mé děti ještě nejsou školkového věku, ale vidím to u synovců.
        Potomstvo mé sestry je vychováváno v pokoře a skromnosti, aby si vážili toho, co mají, že nemůžou mít všechno; a nic takového řešit nemusí. A to žijí opravdu skromně.
        A pak jsou jiné děti, typicky z rozvedené rodiny, kde rozvádějící se a rozvedení rodiče si upláceli děti tím, že jim kupovali každou pitomost, na kterou si dítě ukázalo. Najednou fracínek chce stejnou bundu nebo batůžek, jako má druhé dítě, nemůže to hned dostat, a má problém se s tím vyrovnat.
        Podle mne je závist projevem špatného systému hodnot, a u dětí je na vině výchova, tedy jejich rodiče.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Ono to zrovna nemusí být "typicky z rozvedené rodiny, kde... si děti upláceli.."
          Já jsem toho názoru, že i když ta rodina klape, tak není správné kupovat dětem všechno - nebo téměř všechno - na co ukáží. Je-li to možné, snažil bych se dětem pomoci v otázce bydlení, ale většinu toho ostatního - na to ať si jednou našetří samy. Ono to totiž pak může dojít i k tomu, že pod vánoční stromek dostane nádherný a drahý boty na běžky - a ani tu krabici nerozbalí.

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Airline
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Jasně, já to uvádím jako příklad, jak může k takové blbé situaci dojít.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        u nás to fungovalo.
        Brášku jsme v sedmi vyzvedával a chodili jsme spolu. Nevýhoda pro mamku byla v tom, že jsme chodili domů okolo hřiště. Logicky jsme neběželi domů se převlíknout a zase zpátky, když tam někdo už byl, ale riskli jsme to a velmi často se vraceli s kolenama zelenýma od trávy nebo zablácení atd., což mamku tedy nenadchlo a měli jsme to zakázaný:-)

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Dle meho pozorovani jsou rodice o deti obecne bazlivejsi a vic z nich delaji nesamostatne mazanky, nez bylo za mych detskych let. Snazim se to nedelat a snazim se, aby me deti byly samostatne a nebyly zlenivele. Muj syn chodi v prvni tride do skoly pres kilometr vetsinou sam, cestou domu jsem ho pristihla, ze malem obejde pul vsi, misto aby sel primou cestou, a prijde mi to v pohode. Staci si vzpomenout, jak jsem chodila v jeho veku ze skoly ja a jak velky okruh okolo Kralup, odkud pochazim, jsem mela prozkoumany treba v 10 letech.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      Často, když mi přijde SMS od některého z dětí, že na své "akci" je v pořádku (a samozřejmě jsem rád), vzpomenu na svoje rodiče, když jsem se o prázdninách sebral s tím, že jedu někam do NDR a 14 dní o mě nebylo ani vidu ani slechu. Taky to museli nějak vydržet.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        tak nějak. Prostě jsem se večer nevrátil domů a druhej den šel rovnou do školy či práce. I když, když jsme chodil do školy, tak jsme to musel předem hlásit. Když jsme chodil do práce, tak jsem mamce volal ráno do práce, aby se nebála.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Teď jsem na to někde četl názor ze kterého ocituji a dodám vlastní pocity :)

    1/2 až 3/4 z toho je v medializaci míry hnusu, který se občas stane.
    Zbytek je v pocitu, že sociálka na vás špatné rodiče číhá:(

    Podle statistik kriminalita klesá.

    Podle statistik stoupá počet pedofilů, kteří se jdou sami léčit a jsou tím pádem méně nebezpeční a přitom jich v populaci je pořád stejně.

    Podle statistik žijeme déle, lépe a bezpečněji než kdykoliv dřív.

    Podle statistik jsme zdravější.

    To ovšem celé (z)ničí média, která nedají ani jednu zprávu o tom, že klučina si šel za dobrodružstvím a večer se zmazaný, ale štastný vrátil nebo ho našla rodina či policie jak spí někde na čekárně nebo na posedu.

    Blesk vám nenapíše článek s kapitálkami , že každý boží den dojde do školy a ze školy bez jakéhokoliv incidentu všechno žactvo, aniž je někdo píchne použitou stříkačkou,okrade, nemravně osahá, odvleče a zneužije či prodá do mezinárodní sítě hnusákům.

    Super vám nenapíše, že každý den se na florballu pobaví několik desítek tisíc dětí, ovšem články o florbalovém homopedofilovi vás zavalí.

    Novinky vám nenapíší, že drtivá část násilí na dětech se děje za zdmi jejich domova.

    Další část mediálního tlaku je dobromámovství a dobrotátoství podle nejmodernějších trendů.
    Tedy podle těch trendů, které píší většinou bláznivé bezdětné redaktorky, které když už děti mají, tak s péči o děti nechtějí mít nic společného a dítě strčí do rukou profesionálům, tedy chůvám které jejich děti klidně uspí prášky a jejich máma má zatím čas psát o správné moderní matce....

    Ženské časopisy vedou vaše manželky aby děti, sebe a celou domácnost prakticky dezinfikovaly, vysály každou směť přes ultrafiltry a zabily každý hmyz, vir nebo bakterii která překročí práh vaší domácnosti.

    V těch samých časopisech si pak přečtete, že očkování proti nemocem způsobených bakteriemi a viry ( tedy hubení virů a bakterií) je zbytečnost a není to zdravé.

    Rodinné časopisy tlačí "moderní rodiče" do kolotoče kroužků, aktivit a činností, které pak nejde zvládnout chůzí nebo jízdou na kole. Jízdní/přepravní harmonogram některých rodin pak připomíná paprskovité mapy astrologů v jejichž středu je postýlka dítěte, které je z ní vyrváno v 6,00 aby stihlo ranní sport a je do ní vhozeno po nuceně činorodém dnu v 21,00 v bezvědomí , po dnu plném rozvojových aktivit ze kterého by se Kája Mařík zbláznil.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +11 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      Samozřejmě jako každá generalizace i ta tvoje má vady. U nás ve výběžku třeba kriminalita ze známých důvodů roste.
      Na silnicích je nebezpečněji protože aut přibylo setkrát. Před 20 lety jsme na hlavní silnici hráli badminon, dneska když po ní jdeš, pořád uhýbáš autům.
      Mezi samotnými dětmi je víc agrese. My jsme se rvali často z nějakých jasných důvodů, kvůli holkám, horňáci proto dolňákům, dneska mi když slyším nějaké věci z místních škol, přijde, že je víc ubližování jen tak, zkusit jaký to je.

      Ale jinak souhlas.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        Jistě generalizace.
        Nemyslím si, že my jsme měli "smyslnou a důvodnou agresi" a dnešní děti jsou ve srovnánání s mou(naší) generací "bezdůvodně nebo jentaknazkouškově agresivní".

        Jediná změna, kterou osobně zaznamenávám( u prostředního ve třídě) je vyrovnání se dívek hochům ve viditelném a přímém zlobení, u nás se taky holky rvaly, ale nepamatuji si, že by by jsme kdy měli na prvním stupni děvčata s 2 z chování a s ředitelskou důtkou...

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        I my jsme se dělili na horňáky a dolňáky, ale nervali jsme se kvůli tomu. Spíš jsme si na spolužačkách případně na fotografiích (rok 1989 a s ním dostupnost vhodných časopisů mne zastihl právě na začátku puberty) vysvětlovali základní paradigmata našeho přístupu.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      To je začarovaný kruh. Noviny píší a náležitě zveličí všechny možné tragédie, protože se to dobře prodává, protože lidi to z nějakého důvodu přitahuje a čtou to.
      Zbýva jen, spolehnout se na vlastní rozum, hodnotit, zvažovat a filtrovat.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: Lanna
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        Malá poznámka k tomu zveličování a pěstování iracionálního strachu. Několikrát v týdnu chodím SAMA do lesa, kde mám "vyšlapaný" asi 10 km úsek. Když se o tom zmíním před nějakou ženou, hned se chytá za hlavu:
        "A to se nebojíš?"
        "A čeho?"
        "Že tě někdo přepadne."
        "A on už tam někdo někoho přepadl?"
        "No, já nevím, ale bojím se sama chodit do lesa."

        A podobně to bude i s tím strachem o děti.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Burajda
        Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          No jo, časy se mění. Do lesa chodím normálně a na pitomý dotazy, jestli se nebojím, odpovídám: Čeho? Tady můžu potkat akorát divoký prase.
          Ovšem letos jsem zaznamenala změnu. Jdu si takhle při měsíčku do kopca lesem, když proti mě zablíká nějaká červená žárovečka a vzápětí se mi o hruď opře asi třicetikilové hovado. Naštěstí jsem na něj neviděla, akorát zařvala huš a odhrnula to na zem. Nicméně dál jít nešlo, začlo to sprostě vyštěkávat přede mnou, pročež jakási uječená baba začala řvát NA MĚ, ať se prej nehejbu. Po dost dlouhém čase došla asi na pět metrů a čokl se nechal odchytnout. Držela ho za ten blikavej obojek, a bo ta baba měla baterku, viděla jsem stratforda BEZ NÁHUBKU jak NA MĚ drze štěká a ona ho ani nenakopla. Ani se neomluvila, ani vlastně nepozdravila, spíš se vyjádřila v tom smyslu, co tam jako zavazim :-/
          Kde jsou ty časy, kdy místní ořeši různých barev a velikostí obíhali dědinu, a když jsme se míjeli, slušně pozdravili a šli si po svejch. Dnes se tu objevují lidi, kteří svoje psy vedou k agresivitě. Jakej pán, takovej krám... :-(

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: bara2
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Neřekl bych, že je lidi vedou záměrně k agresivitě, ale jsou neschopní je zvládnout a pes si dělá co chce a kašle na ně.

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: pro_pa
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              Já ti nevim, mi se to vybavilo, jak Burajda psala o tom chození do lesa. Tenkrát jsem se třepala jak osika ještě hodinu, neměla z té procházky nic, večer nemohla usnout a od té doby jsem tím směrem po tmě nešla. Jsem mezi zvířatama prožila celej život a vždycky mi přišlo, že volí raději ústup než konflikt. Prostě když nemusej, vyhnou, a pokud je problém, pak jen tehdy, když nemaj kam uhnout a stačí jim ten útěkovej prostor dát. Psů jsme měli plno, nikdo to necvičil, sami poznali odkaď pokaď je jejich rajón, kterej hlídali,ven s náma lítali s konima volně a nikdy by je nenapadlo na někoho venku skákat. A nebyli to malí psi, vlčáci, erdel, různý křižovatky, vesměs nalezenci v dospělém věku. Ale všichni ti psi poznali, jakej vztah máme k příchozímu. Stačilo sedět v kuchyni a utrousit, kdo to sem zase leze, a pes vystartoval se štěkotem k bráně. A nebo říct, Jé, přijel ten a ten, a pes vystartoval vítat k vratům. Prostě jednal přesně tak, jakej jsme měli my pocit. Takže pokud pes někde venku běží po člověku, nemá jeho majitel dobré myšlenky. Tak to prostě je.

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: bara2
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Jestli je pes doma zvyklý rozkazovat a být vedoucím smečky, tak se podle toho chová i venku. Člověka následně považuje za stejnou bandu co má doma, které je třeba ukázat, kdo je v jejich smečce pánem a očekává, že se zařadí v hiearchii zase za něj.

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: pro_pa
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Nevím,ale myslím, že cizí za smečku nepovažujou a můžou jim bejt ukradený, když jim ničím nehrozí. Pokud cizí atakují, musí mít pocit, že jsou v ohrožení. A pokud je jim jejich majtel vcelku šumák, podřízenej a akorát na to, aby plnil misku, tak nějakej jinej člověk by jim moh bejt ukradenej ještě víc, ten jim ani nažrat nedá, tak proč by se s ním měli zahazovat, nota bene, když zrovna má kolem sebe 2000 hektarů lesa se zajímavějšíma věcma. Tu agresivitu v nich musí někdo cíleně pěstovat, jistě, že někteří k tomu maj větší vlohy, ale jen tak mírnyx týrnyx útočit nebudou. Už jsi někdy slyšel o toulavým útočícím psovi? A víš, kolik se jich různě poflakuje? Pokud se někde doslechneš o útoku nějakýho psa, tak ten vždycky má majitele. Možná, kdyby takovej moh zdrhnout do lesa, tak už o něm nikdy nikdo neuslyší, maximálně od hajnejch, že rdousí srnky.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: bara2
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Také nevím stopro, odporník na to nejsem. Jsem rád, že můj pes to má v tomto ohledu srovnaný. :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.03.2012
                    Autor: pro_pa
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlel, ale vlastně máš pravdu, pokud pes proběhne nevšímavě okolo mě, často žádný člověk není široko daleko, pokud se mě snaží nějak omezit, pán je často na dohled.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.03.2012
                    Autor: petrp
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      S bezprizorním psem jsou jen dvě možnosti, buď zmizí dřív, než si ho stihneš pořádně prohlídnout, to je ten lepší případ. Nebo se rozhodne tě adoptovat a přilepí se jak přísavka :))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 13.03.2012
                      Autor: bara2
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Ráno při venčení psa jsem si vzpomněl na kolegu. Má psa, hodně sebevědomého jedince. Ten pes má problém s ženami. Jakmile se nějaká objeví, tak zbystří, začne si pro sebe vrčet. Pokud by nebyl pod dohledem, tak by se do nich klidně pustil. S chlapama nemá žádný problém. Když k nim přijde návštěva, tak chlapi si s ním mohou dělat co chtějí, ale ženský se na něj nesmějí ani podívat, jinak vrčí.

                    Kolega ho rozhodně k žádné agresivitě nevedl. Má ho od mala, tedy jediné co by bylo vysvětlitelné, že má nějakou neblahou zkušenost od chovatelky.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: pro_pa
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      Myslíš že jako kolega měl s tou chovatelkou nějaký problém? :)))
                      Co ty víš, jakej má vztah k manželce, třeba je v tom ta chovatelka úplně nevinně.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: bara2
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Myslím, že mohl mít s chovatelkou špatnou zkušenost ten pes.
                        Rodinné vztahy znám, tedy odtud vítr nevane.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: pro_pa
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          Proč ne? Nemusí mít pán špatný vztah k paní, naopak ho má třeba moc dobrej a pes prostě žárlí.
                          U lidí jsou motivy vraždy jen tři: žárlivost/láska, peníze a úchylka. U psa můžeš peníze vynechat a místo toho dát hlad, je to masožravec a vraždama si zajišťuje potravu v přírodě celkem běžně, ovšem na kusy větší, jak je pes sám, si troufne jenom ve smečce a to ještě musí bejt ten vybranej kus nějakej kripl.
                          Úchylnejch psů bude asi stejný procento jak úchylnejch lidí. U lidí se pro takové zřizují speciální ústavy, u psů přichází v úvahu utracení, to se moc léčit či převychovávat nedá, to je vrozená vada.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: bara2
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            Jsem přesvědčen, že ve vztahu to neni. Howgh.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: pro_pa
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      Abychom si rozumněli, já si nemyslím, že psa musíš k něčemu vést, já jsem s tím vlastně začla proto, že si myslím, že chování psa zrcadlí myšlenky jeho pána.
                      Agresivní pes jen dává najevo stejně agresivní myšlenku majitele, byť se tento třeba tlemí od ucha v uchu. Psi, se kterýma jsem přišla blíže do styku tomu bez vyjímky odpovídali. Třeba taky platilo, že žádnej z těch nádvorních čoklů neměl v lásce šéfa (většinou to bylo oboustranné) a žádnej z těch čoklů si nedovolil na šéfa otevřít hubu.
                      Opravdu nepřisuzuju psům nějaké vyšší myšlení, natož, že by se třeba po letech chtěli někomu (podobnýmu jejich trýzniteli z mládí) mstít, spíš, kdyby jim ho někdo připomněl, rychle zmizí. Nicméně jsem přesvědčena, že zvířata žijící s lidma maj obrovskou schopnost "číst myšlenky" svého druha a v jejich chování se pak tyto zrcadlí, bo přetvařovat se neuměj.
                      Proto se mi zdá, že čím více agresivních psů, tím větší nebezpečí hrozí. Reálně a okamžitě od těch psů, ale obecně po čase vlastně i od těch lidí, jde jen o to, kdy to u nich vypluje napovrch.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: bara2
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Já s tebou ve většině souhlasím, jenom bych tolik nepodceňoval vrozené vlastnosti, výchovu, zkušenosti s lidmi apod.Myslím, že ne vše musí pocházet od pána.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: pro_pa
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          nemusí a to co Bára píše jsem tak nai nepochopil, že by striktně tvrdila, že to tak musí nutně vždycky být, ale že to tak často je, což mě osobně přijde jako dobrý postřech a když s enad tím zamýšlím, nacházím spoustu a spoustu příkladů, které ten Bářin postřech potvrzují...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: Jurimír
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            Kapituluji, už jste na mě dva, to nemohu ustát :-)))

                            Ale nyní vážně. Souhlasím s Bárou jak jsem již psal. Chtěl jsem jenom přidat i druhou možnost.

                            Jak je u vás? Nyní bych to viděl v lese na pěknou švachtanici :-)

                            [ Zpět ]
                            Datum: 15.03.2012
                            Autor: pro_pa
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              nevím, nebyl jsem v lese už dlouho. napsal bych ti přije´d v neděli a podíváme se, ale v sobotu budu na akci, která bude končit po půlnoci a zatím ani netuším jak se dostanu domů natož kdy vůbec, takže... :-(

                              [ Zpět ]
                              Datum: 15.03.2012
                              Autor: Jurimír
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            postřeCH :-( Fuj! A ještě dvakrát po sobě. Fuj! Fuj! Až mne potkáte dejte mi facku :-(

                            [ Zpět ]
                            Datum: 15.03.2012
                            Autor: Jurimír
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Píšu si:-)))

                              [ Zpět ]
                              Datum: 15.03.2012
                              Autor: Joe-CUBE
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Bud rad, ze nejedes na sraz, to bys to pekne schytal. 8-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 15.03.2012
                              Autor: Murphy
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                dal jsem vám oběma bod, poněvadž je vidět, že jste kamarádi. Děkuju.
                                Nejsem rád, ale tak co už mám dělat, když se přesunul termín...

                                [ Zpět ]
                                Datum: 15.03.2012
                                Autor: Jurimír
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Kluci nebojte, zítra se za ním stavím a srovnám to za všechny :o)))

                                [ Zpět ]
                                Datum: 15.03.2012
                                Autor: radka
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Tak neútočil,jinak ho neodhodíš.Měl tam paničku tak ji bránil a potřeboval se ukázat jak je potřebnej a zaslouží si jejich pozornost.Tím nechci omlouvat to,že psi chodí bez náhubku.Pes je smečkový zvíře,tak samotný tulák většinou nenapadá,ale raději se otáčet za sebe,občas se chovají zákeřně.Proč ho měla nakopnout?!Aby pochopil,že má příště zaútočit na tvrdo?

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: sete
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        Nejjednodušší je noviny nečíst a nekoukat na zprávy. Dělám to už pár let a celkem to funguje. O důležitých událostech se dozvím od okolí a občas ráno z rádia. Přibližně vím, co se děje, a zároveň nejsem tolik vystaven mediálnímu zveličování.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: snilard
        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          dělám to stejně...

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Ctu vlastni vyber zprav na internetu a obcas posloucham radiozurnal. Televizi nevlastnim. Nemam rada nedulezite bulvarni zpravy, ktere delaji z komara velblouda a nicim se netykaji meho zivota.

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: lucierut
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Taky, kupuju jeden časopis týdně, jinak nic.
            Nicméně ten bulvár se kupuje. Je zajímavé, že u nás ho s oblibou čte uklízečka, ale tuhle jsem se v metru potkala se soudkyni z obchodního soudu a četla si Blesk, dokonce mi v něm nějakou světobornou zprávu ukazovala (už nevím, o čem to bylo)
            Tak nevím:-))

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Lanna
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Hlavne si myslim, ze Jindra trpi tim taxikarskym komplexem pro sve deti, coz vyplyva z jeho bydliste nekde v satelitu.
    To si mam brat 3x tydne pul dne dovolenou, abych mohl odvest dite na basket? Mam si najit zamestnani, ktere zacina v 9 hodin abych stihl dite odvest do skoly? Zamerne pisu odvest a nikoli odvezt.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: Meduza
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

           

      Cítím potřebu se ohradit.
      Nebydlím na satelitu, jsem vesničanem volbou už třicet let. To taxikaření, je už taky pár let za mnou, mělo racionální důvod.

      Tady v okolí je zvykem, že každý osumnáctiletý hošan má nějakou popelnici, popřípadě si něco pujčí od rodičů, a jezdí se na tyhle akce masově auty. Taky je tu zvykem chlastat už od šestnácti. Tahle kombinace mě připadala příliš nebezpečná a riskantní, tak jsem párkrát udělal toho taxikáře. Překvapivě, kamarádky cácory, se jí za to nepošklebovaly, ale rády využily služeb toho "praštěnýho fotra" a svezly se s sebou.

      Moje potřeba minimalizovat riziko, je jak to čtu, u mě patrně větší než je v kraji obvyklé, je to profesní deformace. Když jedu na kole kamkoliv, vozím s sebou nikoliv jednu náhradní duši, ale duše dvě, plus lepení.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.03.2012
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

             

        Ty se musis zivit jadernou energetikou, jinak to neni mozny... :)

        [ Zpět ]
        Datum: 13.03.2012
        Autor: Meduza
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          Jsem statik.
          Musíš uvažovat všechny možné varianty zatížení a jejich jakoukoliv reálnou kombinaci a předpokládat, že tomu vzdoruje to nejhorší, co jsou schopni vyrobit. A pro sichr to ještě přenáseobit nějakým tím koeficientem 1.5 na straně zatížení a podělit koeficientem 1.1 na straně odporu materiálu. :-)

          Tenhle způsob uvažování, tedy počítat vždy s rtou nejhorší variantou, je v normálním životě chápán jako poněkud komický, čemuž docela rozumím, ale prd s tím už nadělám :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Nejsem statik. Ale uvazuju podobne, jen koeficienty mam vyssi. 8-)

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Murphy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              POužíváš tři šprcky místo dvou? :-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Jak - misto dvou? To se nepouziva najednou cely balicek? 8-o

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Murphy
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  Podle toho, kolik prstu pouzivas a jak mas velky balicek. ;-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: lucierut
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            No jo, někdo zase řeší problémy tím, že věc zkusí restartovat. A nebo, jak psala nedávno Burajda o kolegyni učitelce, po každém výkladu chce aby jí věc byla příjemce informace zopakována.
            Pokud člověk něco dělá pořádně, většinou se neubrání tomu, aby si to nepřenášel do osobního života. :)

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

               

          ale zase když potkáš gramaře, který sedí u kola s utrženým ventilkem a na zemi leží 7 cm dlouhá pumpička , tam mu tu duši prostě dáš ......

          [ Zpět ]
          Datum: 13.03.2012
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Vytáhnu náhradní obutý kolo, ať jede dál, popleta :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                 

            Vytahnu zahradnicke nuzky (Jindra elektrickou aku sekacku),
            at si nastriha travu na vycpani. 8-)

            [ Zpět ]
            Datum: 13.03.2012
            Autor: Murphy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                   

              A na příručním vařiči v provizorním přístřešku, který hbitě rozložím mu udělám zelený čaj do servisu, který sebou vozívám :)

              [ Zpět ]
              Datum: 13.03.2012
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                     

                Si dělejta srandičky pánové, už mám 3 baterie, vozejk přijde zejtra (croozer cargo) a elektrocentrálu už mám taky objednanou, koncem tejdne, prej se má voteplit, vyjede pojízdná elektrárna :-)
                Plně soběstačné hybridní vozidlo!

                Teď mě dostala ta moje Barbína, přišla a říkala, že prej bylo zpozorováno UFO a ptala se, jestli "táta nebyl někde na kole"....

                [ Zpět ]
                Datum: 13.03.2012
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                       

                  já si vlastně srandu nedělám, kamarádi se vždycky můžou usmát když vidí co vezu sebou.
                  Jenže jsem jen poučenej, málokdo z nich si měnil na 300 km hladoučký dunajský stezky úplně nový plášť, dvě duše a kufr a ještě mu zbyl materiál pro kolegu :)
                  Proto lidi co jedou s 2 dušema a lepením NA VYJÍŽĎKU ZA HUMNA považuji za svůj kmen :)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.03.2012
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                         

                    Copak lze vyjet s nižším počtem náhradních duší? To snad leda pro dva, co jedou spolu, lze vzít tři duše dohromady. Plus nouzové jištění lepicí sadou, samozřejmě.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.03.2012
                    Autor: ViktorA
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                           

                      Koukam, ze jsem asi opovazlive bezstarostna, kdyz vozim jen jednu nahradni dusi a zadne lepeni. Jeste ze si prinejhorsim mohu hrat na zenu v nesnazich :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 13.03.2012
                      Autor: lucierut
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Ale jo, při cestě tak asi do 2 km to lze připustit, samozřejmě ;-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 13.03.2012
                        Autor: ViktorA
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Pokud ale široko daleko nikdo nebude, ani to nemusíš hrát :-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 13.03.2012
                        Autor: ronda
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                             

                        Myslím, že ne. Já s sebou vozím jen lepení. Posledně, když jsem píchl, tak jsem zjistil, že nemám montpáky a sundaval plášť šroubovákem.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 13.03.2012
                        Autor: snilard
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          Kdyz jsem loni menila v praci prvne v zivote dusi, stali kolem me 3 chlapi a strasne mi chteli pomoct, ale ja jim to zakazala. Ale tvarili se uzasne, kdyz jsem misto montpak vzala z kuchyne 2 vidlicky. :-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 13.03.2012
                          Autor: lucierut
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            To jsi tam pak lepila osm záplat ?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 13.03.2012
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Ja pouzila opacne konce, ty trumbero! :-P

                              [ Zpět ]
                              Datum: 13.03.2012
                              Autor: lucierut
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            Jiné nástroje jsme dřív neznali. Já upřednostňoval ale lžíce.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 13.03.2012
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Je to praktičtější,montpákou se blbě jí.Se mnou by ses tedy projel.To by byl servis na kole.Taky táhnu s sebou ještě jedno rozmontovaný.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: sete
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Ony ty kolové lžíce jsou mnohdy lepší, než ty dnešní plastové montpáky. Už jsem jich několik zlomil. Mám jednu starou, kovovou, ta vydrží vše.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: snilard
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Plastový jsou na dvě věci, zvlášť když někoho napadne je dělat z měkkého plastu. V práci jsme lisovali lehoučký kovový pro Vellu do pumpiček. Vozím tu jejich pumpičku a montpák mám přiměřenou zásobu. S nima to jde samo.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                               

                          Újezďák to naznačil, utrhneš ventilek, nebo to rupne někde tak blbě, že nezalepíš. Bez náhradní duše, alespoň jedné, jsi kaskadér :-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 13.03.2012
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            Tak utrhnu. Ohehdá jsem mašíroval z Budyně nad Ohří až do Roudnice.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: Hrabosh
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Je to jen otazka pravdepodobnosti. Duse uvezu, ale malou a lehkou kapesni svareci sadu na hlinik jsem jeste nevidel. 8-(

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: Murphy
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Jakej to ma příkon, že bych to přihodil do vozejku k tý elektrocentrále a elektrickem nužkam na trávu?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: Jindra8526
                                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Ale existuje :
                                http://www.rennet.cz/zbozi/8288/Opravna...
                                MacGyver by za její pomoci postavil i raketoplán...

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  Tu vetsinou vozim. Ale uz jsem mel defakty takoveho razu, ze se kolo nedalo ani vodit... 8-(

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: Murphy
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  Čím si myslíš že mám přichycený kabely na tom svém e-monstru? :-)

                                  Naprosto univerzální a dokonalá věcička, ještě že si mě to připoměnul, musím koupit s sebou ještě dvě náradní, co kdyby :-)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                 

                            Zatím mi nikdy duše od Schwalbe u ventilku nerupla. A když, tak prostě dojdu na nejbližší metro a nebo bych v nejhorším volal domu, aby pro mně přijeli.
                            Když jedu někam dál, tak s sebou duši většinou vozím.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: snilard
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                   

                              Nikdy nerupla není argument :-)
                              "Cokoliv se může posrat, se také posere" ovšem na tebe to čeká v okamžiku, až se ti to bude co nejméně hodit.

                              Murphy to ví :-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: Jindra8526
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Tak jinak. Jedu-li do míst, kde bych měl s ruplou duší velký problém, tak si náhradní beru.
                                Problémy řeším až když nastanou. Protože kdybych se připravoval na všechny problémy, co v mém životě mohou nastat, tak nedělám nic jiného.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: snilard
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                       

                                  Nenceh se hecovat, pochopitelně máš recht. Jsem rád že si spokojnej se Schwalbe, taky jsem to na to natáh duše i pláště, doufám že to něco vydrží. Potěšilo mě, když jsem viděl ty masivní kovové autoventilky, tak má vypada duše! Fortelná! Když bude nejhůř, nasekáme trávu a nasušíme seno!

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?

                                     

                                Hlavně, když se něco posere, tak to je zrovna to co nemáš...:-)

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: pro_pa
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Příliš nesouhlasím. Samozřejmě, že každou zprávu v novinách, kdy se obětí trestného činu stane dítě, člověk vnímá daleko hůř, než když jde o dospělého. Ale promítat to do vlastního života s trvalým pocitem, že na blonďaté desetileté holčičky číhá spousta hajzlíků? Stejně tak číhá spousta hajzlíků třeba na pětadvacetileté neblonďaté ženy nebo na osmdesátileté šedivé stařečky. Nemůžeme mít každého čtyřiadvacet hodin denně pod dozorem.
    Umím si představit, že bych pro šestnáctiletou holku přijela o půlnoci na diskotéku, než bych riskovala, že půjde pěšky nebo s někým podnapilým autem. Neumím si představit, že bych školní dítě denně vodila do školy a ze školy, pokud nebydlím v nějakém extrémně odlehlém místě.
    No a po osmnácti jsem už potomkům na zábavu půjčila auto, ať se odvezou samy a nepřistoupí náhodou k někomu podnapilému.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.03.2012
    Autor: Ifča
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

         

    Tak jsem si pretrhl spani a nemuzu usnout,juknu sem a ono tohle...tak ja to reknu trochu jinak,nez-li to tu bylo pojato.Proc se vlaste lide boji o sve deti dnes vice nez-li drive?Protoze maji mene deti nez driv a tak o ne nechteji prijit?Protoze je vice kriminalnich zivlu a vice se krade - vcetne deti?:-()Proc dnes maminka nemuze nechat kocar pred samoskou ci pod oknem domu a jit si klidne po svem?Proc dite jdouci ze skoly nekdo unese?Proc jsou deti i dospeli vice agresivni?Proc si rodice kupuji sve deti a na jednu stranu je vozi do skoly a na krouzky autem a na druhou stranu o nich nevi nic a vychovu nahrazuji prave krouzky a penezi?Neni neco spatne ve spolecnosti obecne?...ja rikam,ze ano.Deti prejimaji vzory svych rodicu.Dnes i rodice museji byt "in" jinak jsou socky apod...Byt "in" je mit postaveni a penize a ne mit vychovane a slusne deti a zit skromne a s laskou v srdci.Proste v tomto svete chybi dostatek toho,co z nas udelalo lidi - dostatek skutecne zdrave lasky.Proto zijeme ve svete plnem strachu....A zacina to uz u deti.Laska je to,co dnesni spolecnosti chybi...laska a porozumeni nahradilo dogma uspechu,kariery a penez. To jsou dnesni meritka...Proto je dulezitejsi triko Hello Kitty nez-li to,zdali je dite ze sporadane rodiny a dobre vychovavane a vedene.To totiz neni "in" byt slusny a skromny a umet milovat druhe a pomahat jim.To se naopak povazuje za slabost az hloupost.Ostre lokty je to,co se dnes ceni.Proto je spolecnost stale vice podeziravejsi a agresivnejsi.Chybi nam zakladni lidske rozmery zivota.Nahradil je konzum.Ani jediny z prispevku zde v diskuzi nebere v potaz to,co je pro dite a jeho vyvoj nejdulezitejsi - lasku.To je furt same "pripravit pro zivot,aby uspeli".V cem spociva dnesni uspech a zivot vlastne dnes? V penezich?Pak se nedivme,ze se lide boji,kdyz jedinou hodnotou tohoto sveta jsou penize,hodne penez a jeste vic a k cemu to?Slovo laska se vytratilo z nasich zivotu...nahradili jej penize...:-(

    [ Zpět ]
    Datum: 14.03.2012
    Autor: Martis
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

           

      Penize nem nejen nahradily lasku ale i zatemnily mozky.Nechavame se jimi vlacet a proto jsme tak "stadni".

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2012
      Autor: Martis
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

             

        Naštěstí to co píšeš neplatí pro celou populaci. Najdou se i lidé, kteří před konzumem dávají přednost spokojenému životu. A takto vychovávají své děti. Myslím že k nim patříš i ty, přestože si občas stěžuješ.

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2012
        Autor: Zden42
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

               

          Martis si neztěžuje, on je pesimista, tak to má nařízený v povaze :o)))

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2012
          Autor: radka
          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

             

        Jak komu, Martisi.
        Možná bys taky měl méně číst ty noviny:-))

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2012
        Autor: Lanna
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

               

          Vím, že to nejsou všichni rodiče, ale tento fenomen doby je stále více se projevující...vzhledem k tomu, že sám mám malé děti a mám oči dokořán, je mi líto, ale těch rodičů, co dnes honí peníze a děti mají jako další zářez životního úspěchu a splněného úkolu v deníčku znám a potkávám neurekom.Nelze stíhat vést luxusní život, vrcholovou karieru, třeba dvě zaměstnání a ještě se stihnout věnovat dětem... Proto vás třeba ve školce obklopují děti a zírají a chtěly by taky, když se se svými dětmi veřejně rozloučíte pusinkou na čeličko, na tvářičku, na pusinku a obejmete se. Ne, to není žádná dětinskost. To je ta naprostá triviální nutnost, co mnozí zapomínají dělat. Namísto toho je vezmou o víkendu třeba do Aquaparku...Pak si děti vynucují pozornost tím, že tlučou jiné. Znám ve svém okolí mnoho případů vrcholně a majetkově úspěšných lidí, co přivezou dítě luxusním vozem do školky, na víkend jezdí do Alp, dítě již o 3 let chodí do fotbalového kroužku a má luxusní oblečení ale....když si já přijdu vyzvednout dítě do školky, šlo by takové dítě raději se mnou domů si k nám hrát, když vidí, jak se vítám se svými dětmi. A řekne to i učitelka, to není jen z mé hlavy... To dítě doma nesmí nic, zato u nás by si hrálo furt a domů se mu od nás vůbec nechce....doma má totiž na hraní vyhrazen prostor jeden metr čtvereční...jinak by nasvinilo na luxusní sedačku a mohlo poničit drahý nábytek autíčky...:-()

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2012
          Autor: Martis
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Je to smutné, ale všechny děti nespasíš. Buď rád že alespoň ty svoje.

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: Zden42
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Myslim, ze vidis cerneji, nez jaka je realita. Jsem moc rada, ze nemam takovy negativisticky pohled na svet jako Ty.

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: lucierut
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                   

              Rozdílnost názorů je přirozená. :-) Ale nemyslím, že mám negativistický pohled...jen reálný??? To, co zde píší, je obecně doložitelný fenomén dnešní doby, o němž se zmiňují přední odborníci z řad dětských psychologů a sociálních odborníků. Já jim jen dávám tak nějak za pravdu z vlastních zkušeností. Už i jen z té pozice, že se dívám a vidím kolem sebe, co vidím, a také z toho důvodu, že mám doma ženu, která s dětmi a mládeží obecně přichází denně do styku po mnoho let. Můžeš mi třeba vysvětlit, proč je tolik narkomanů a opilců mezi dětmi a mladistvými? Proč berou děti drogy už na základní škole? Kde na to berou peníze? Proč je u nás třicet hospod na malém městečku a dětské hřiště plné jehel a stříkaček přes den prázdné a v noci žijící a nejčastějším prostředím, kde se scházejí mladí lidé, je bud´ hospoda nebo pod mostem, kde pokuřují trávu? To nemají lepší zábavu při dnešních možnostech nebo jim chybí ty správné vzory, které na ně nemají prostě čas a tak je odbývají třeba právě těmi penězi? Proč obecně vzato jsou třeba dnešní mladé dívky se zlozvyky, zdravím i váhou na tom výrazně hůř než-li jejich matky a babičky? Proč jsou učitelé bezradní i bezzubí při zvládání dětí ve školách a dokonce v mateřských školkách si nedokáží poradit s některými dětmi? U nás dokonce vyloučili dítě ze školky!!! Já tohle ze svého dětství nepamatuji. Díky bohu! Nám dal učitel za uši a nikdo si nikdy z rodičů nestěžoval a učiteli nehrozil vyhazov - naopak, pokud bys doma cekla, tak ti ještě dali za uši další...:-)

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2012
              Autor: Martis
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                     

                Nemyslim, ze by dnesni mladez chlastala vic nez kdyz ja jsem byla mladez. U nas na malem meste je mnohem mene hospod nez tu bylo za prvni republiky, ackoli je tu vic obyvatel. Deti jsou povahove trochu jine, protoze je volnejsi styl vychovy a ucitele se casto boji je nejak srovnat, protoze se porad resi nejaka prava deti a kdeco se bere jako neprijatelne. Jinak poflakujici se mladez byla vzdy. Proste si nemyslim, ze by to drive bylo vyrazne lepsi nez ted a ze by to ted bylo tak strasne.

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: lucierut
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  Máš pravdu, je jiná doba - přesně podle toho článku dole, co si sem dala odkaz....dá se v mnohém souhlasit ale....kdo uteče...vyhraje apod.... no nevím, fakt je jiná doba, když někoho napadnou v metru a všichni se otočí či utečou, namísto aby mu pomohli. Potkám chlapa, co se válí na chodníku a řeknu - ten ji má jak z praku a obejdu ho či jdu raději jiným směrem a on má možná zatím mrtvici či infarkt nebo nějaký záchvat a potřeboval by jen zavolat sanitku a zachránil bych lidský život...A policie houká a jede hodně pomalu k místu krádeže, aby měl zloděj hodně času utéct a náhodou na ně nevytáhl nějakou zbraň...A jsme u toho zas...lidi se prostě bojí...nebo jsou přehnaně opatrní?:-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Martis
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                         

                    Nemyslim, ze zrovna v tomto, co pises, je neco vyrazne jinak. A taky je potreba rozlisovat mesto a vesnici. Pred 20 lety se mi taky parkrat stalo, ze jsem treba v nocni tramvaji rekla nekomu, at tipne cigaro, a vznikla z toho situace, kdy se cela narvana tramvaj tvarila, ze tam nikdo neni a onen kurak mi vyhrozoval nasilim.

                    Mohu mozna souhlasit s tim, ze lide smeruji vice k individualismu a mensi ochote myslet kolektivne, ale ja jsem dost extremni individualistka, takze ode me to sedi. :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: lucierut
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                         

                    Když se někdo pokusí bránit sebe nebo bližního, jednak ho může přepadnout další cikán ze zálohy, jednak si zadělává na problémy s policií a bude pravděpodobně vláčen mainstreamovými médii.
                    Spolehneš se na to, že bude záznam z kamery, a že z něj bude zřejmý celý konflikt? Spolehneš se na to, že ten cikán nemá dalších pět kamarádů, kteří mu krejou záda tak, jako on kryl záda těm zlodějkám?
                    Od řešení kriminality tu máme přece vycvičené profesionály, kdo chce brát zákon do svých rukou, a nedejbože nosí zbraň, je přinejmenším sprostý podezřelý. Takové máme zákony, takovou praxi OTŘ, takové společenské předsudky tu média vytváří.
                    Úplně chápu cestující, co vidí násilný konflikt, tak se zdekují mimo místo konfliktu. Pro většinu lidí je to nejlepší řešení.

                    Člověka, co se válí na ulici, se většinou zeptám, jestli něco potřebuje.

                    S tou policií je to tak napůl. Dělají tu práci jenom lidé. Mezi nimi jsou jak lidi co se normálně živí prací, která je více nebo méně baví, tak flákači, hajzlové, prostě vzorek společnosti. Tristní je, že ač jsou to jen normální lidé, mají obrovské pravomoce a jim naprosto neodpovídající odpovědnosti.
                    A městapo, to je kapitola sama pro sebe. Ti na rozdíl od PČR nemají žádný nadřízený kontrolní orgán, a jsou to jen běžní zaměstnanci, kteří se na své povinnosti mohou kdykoliv bez větších následků vysrat, jako většina jiných běžných zaměstnanců.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Joe-CUBE
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                           

                      Ted jsem si vzpomnel: "Nevolejte na mne ty certy..." 8-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: Murphy
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                     

                Kratos je starší než já...

                A takhle jsem tedy po nádražích nezewlowal :)

                http://www.facebook.com/profile.php?id...

                pobavil komentář: http://www.facebook.com/photo.php?fbid...

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                     

                No, když už tak moc nadáváme na ty děti a mluvíme o tom, jak to za nás bylo krásné:

                http://zpravy.idnes.cz/po-utoku-me-stale-boli...
                http://www.udalosti112.cz/udalosti-dne...

                Ale důrazně upozorňuji, že navzdory uvedeným příkladům si nemyslím, že by se senioři většinove chovali jako zvířata:-))

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Lanna
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Každý máme jiné zkušenosti. Nevím, asi se dobrovolně obklopuju jinými lidmi.
            Těžko dokážu říct, kolik na veřejnosti daných pus je dostatek k prejevení lásky.
            Nepředpokládám, že ten kdo vozí dítě do školky autem, nemiluje své dítě.
            A taky nezapomeň na to, že výchova je nikdy neukončený proces. Mám děti dospělé, ale pořád se vzájemně vychováváme:-))

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: Lanna
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            to bylo vždycky...
            Pamatuju si na děcka v jeansech o kterých jsem si třeba já mohl nechat tak akorát zdát, protože první jsme dostal v sedmý třídě starý a potrhaný od tety (mám je schovaný doteď), který si s náma nemohly hrát, protože by byly umazaný.
            Zeptali jsme se proč si tedy na ven berou hadry, ve kterých si nesmí hrát?
            Já mohl přijít od bahna třeba celej, ale když to bylo v hadrech "na ven" vynadáno jsem kvůli tomu nedostal. Prostě to byly hadra na ven a na hraní a počítalo se s tím, že v nich budem s bráškou lítat v lese a stavět bunkry apod.


            Láska: já si nemyslím tolik, že by se láska vytrácela, byť to také, ale hlavně si jí lidé neumí projevit. Většinou se stydí. V určitém pubescentním věku je tenhle stud normální a běžný, ale neměl by zůstat.
            No a to, že na děti ropdiče často nemají čas se jim věnovat je další věc.
            Ale nic z toho nejde tvrdit universálně. Ale stejně jako t ymám pocit, že je toho víc než bylo kdysi. Teď jestli je můj pocit a pozorování správné:-)

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Tak tak.Když nemám,poukazuji na ty co maji!Kde je ta spořádaná výchova komoušů ke straně,k rozkrádání,k nenávisti.Kde jsou ty dobře vychovaný udavači,kurvy rudý co tě naháněly za to,že jsi hipík,čteš co neni od nich cenzurovaný,posloucháš jinou hudbu?!To bylo ono?Kdy to bylo tak super?

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: sete
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                   

              Cože že to nemáš?

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2012
              Autor: Martis
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

           

      Podle mě to tak bylo vždycky a dneska je to naprosto stejný.

      Syn soudruha řezníka nebo dcerka soudruha číšníka spolu s dětmi soudruhů pumpaře, automechanika a zelináře byly prostě dřív a víc IN než děti učitelů , neb jejich rodiny patřily do karuselu nedostatkových služeb, které se poskytovaly za protihodnotu.

      Dítě před sámoškou se kradly zhruba stejně jako dnes, jen o tom nereferovala média.

      Spartakiádní vrah si mohl beztarostně vraždit, protože se nikde v tisku po několika napadeních v oblasti nic neobjevilo.

      Když bouchla továrna na semtex, tak se o tom nepsalo a když bouchl Černobyl tak se o tom mlžilo.

      Vlaková, důlní, silniční a průmyslová neštěstí v pokrokové společnosti socialismu ? Nemožné.

      Hromadné nákazy salmonelou nebo žloutenkové epidemie po jahodách z Polska ? V ČSSR ? Takovou věc není vhodné medializovat soudruzi.

      Kriminalita kubánských soudruhů u nás ? Tabu.

      Valná většina životních úspěchů zpočívala v tom, že se lidi po ..nácti letech dočkali. Tedy přidělení telefonu, přidělení bytu, nákupu automatické pračky nebo přidělení devizového příslibu.

      Rozvodovost, a kriminalita byla stejná nebo větší než dneska, potratovost byla násobně větší .

      V kriminálech roku 1989 sedělo víc lidí z české socialistické republiky než dneska z česka .

      Roku 1989 bylo usmrceno v dopravě víc lidí než v roce 2010, bylo mnohem víc těžce zraněných než dnes a o něco víc lehce zraněných.

      Takže já bych řekl, že je to jenom o tom, jak se o tom reportuje :)

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2012
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

             

        Co na tohle říct? Snad jen, že to byla šílená doba...před tím rokem 1989. Já v ní žil a nebál jsem se a rodiče o mě taky ne, maximálně mi řekli, že kdyby mi někdo náhodou nabízel bonbon a chtěl mě někam vodit, at´ rozhodně nikam nechodím a střihám rychle domů. Myslíte mediální masáž? OK. Vsadím boty, že většina z vás,co tu takhle mluvíte, by si děti či vnoučata z dohledu dnes nepustila. Kdyby ano, byly by totiž plné ulice dětí bez rodičů, které by si spokojeně a nerušeně hrály a to nejsou...Ptám se proč? Protože jejich rodiče koukají moc na televizi? Ssmi tomu nevěříte...

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2012
        Autor: Martis
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

               

          Televizi nemam a deti pod dohledem porad taky ne, ale bydlim na venkove, kde to je bezne. Schvalne jsem se kvuli detem odstehovala z Prahy, aby mohly od mala volne behat po lese. Ze se nemaji bavit s cizima lidma jsem jim jeste nerekla, asi bych je mela aspon seznamit s obligatni pouckou o cizich lidech a bonbonech, ale co ja vim, tak ten starsi mel nejakou prednasku o bezpecnosti od MP ve skole, prinesl si z ni tuzku.

          Mam spoustu veselych historek, treba jak se mi na pul hodiny na dovolene ztratily deti (tehdy 4,5 a 6 let) v klastere fungujicim jako penzion, kdyz u jidla zlobily a ja je poslala hrat si ven. Tak jsem obesla klaster a kdyz jsem je nenasla, proste jsem v klidu pockala v jidelne, az prijdou samy. (Pak kluci prozradili, ze se zasili do vytahu a vozili se nahoru a dolu.)

          Snazim se chovat tak, abych v detech z neceho nevzbudila zbytecny strach a aby o nicem nemely pocit, ze to je neresitelny problem.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2012
          Autor: lucierut
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Ano, skutečný venkov je trochu někde jinde ještě stále větší bezpečí než velkoměsto..ale proč? Protože do velkoměst se stahují živly? A proč ne na vesnici? Tam by za těchle okolností měly přeci rej,ne? Ne,ne...chyba je někde jinde...chyba je v tom, že zde se za uvázání psa v lese dostane pět let na tvrdo za týrání zvířete a ukradne-li někdo řádově miliony, tak mu hrozí až tři roky. :-()Vymahatelnost práva dnes je prakticky nulová. A co to je vlastně dnes právo? Ostatně kolik z vás ohlásí krádež kola s nadějí, že ho někdy ještě uvidí? Každý to ohlásí jen kvůli pojištění, pokud to má. Lidé jaksi rezignovali. Jinak vám policista rovou řekne, že to nemá cenu...Mně, když se ztratily ve škole boty, ohlásila to škola po marném hledání na VB a ta to vyšetřila zcela regulerně a viníka našla. Když spolužák šikanoval děti,tak ho VB vyšetřila - a zletilost nezletilost - dostal dvojku z chování s tím, že mu byla odňata možnost ucházet se o místo na střední škole, ačkoli prospěch na to měl. Tak to prostě bylo. Dnes dětem stačí čtyřky, aby se dostaly na střední školu.:-() Dvojka z mravů nic neznamená a vysokou školu dnes dělají lidé, kteří dříve měli sotva tříletý učební obor.:-() Všechno to jde nějak šejdrem. A pak mi tu újezdák může vykládat, že tohle a tamhleto...:-)

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: Martis
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                   

              Uz zase generalizujes a prehanis. Na venkove jen jezdi mene aut (aspon u nas), bezpecno je tu v prepoctu na pocet obyvatel tak stejne jako v Praze. Kradeze milionu nijak s bezpecnosti nesouvisi, miliony se nekradou prepadavanim skolaku a osamelych zen. Dvojka z mravu se davala i v mem detstvi obcas za takove ptakoviny, ze by mi celkem vadilo, kdyby k ni nekdo nekdy prihlizel. O nizsi uroven vysokeho skolstvi se nepru, byt to neni az takove, jak rikas.

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2012
              Autor: lucierut
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                     

                Nepochopila si zcela to, o čem zde píši. Právní řád, tak jak je trvale od roku 1989 přestavován resp. nastavován je se svými trestními sazbami a jejich vymahatelností komický. Proto se ho nikdo ani nebojí. Počínaje shora a konče dole u toho nejposlednějšího človíčka. Postihuje tvrdými sazbami hovadiny a za velké prohřešky dostávají lidé směšné sazby. A pokud mají peníze na drahého právníka, tak vlastně žádné sazby. Případně se jim umožní "vycestovat." Směšné....

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Martis
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  ...a proto se dnes - dle mého názoru - i slušní lidé tolik bojí o cokoli včetně svých dětí. Protože vědí, že až se něco stane, už jim nikdo nepomůže, protože pak už bude pozdě.System se stal bezzubý...Naopak policista či sociálka je ještě obviní ze zanedbání povinné péče..:-()

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Martis
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                         

                    A to bys radsi zpet ty krvave zuby komunismu?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Murphy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                           

                      ...krvavé zuby komunismu...Já je v zadku neměl ani nikdo kolem mě, ty ano? Zato zloději mi už dnes bez náhrady ukradli kde co a v servise se mi smějí, když přijedu s paklem klíčů od auta a mám zamčená pomalu i přední kola od vozu.:-)))Svoje děti musím hlídat před pošahanci, co po městě jezdí za tichého souhlasu policie klidně stovkou a ve škole v osmé třídě mají toho v hlavě děti tolik, co jsme my uměli již ve třetí.:-()

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: Martis
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                             

                        Ja ano. A fura pribuznych. Matka nemohla na skolu, mne zakazali i matematickou zakladku. Jeden strycek zemrel rok po navratu z Jachymovskych dolu, nekolik dalsich uteklo, vetsina do Kanady.
                        Ze to jde se skolstvim z kopce, to prece neni zalezitosti rezimu.
                        Nejsem si jist, jestli vazne povazujes za lepsi, aby se cely stat trasl pod diktaturou proletariatu, nebo si delas blbou legraci. Doufam, ze to druhe.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: Murphy
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                             

                        Když tak čtu tvé příspěvky, tak nějak nechápu, co v této zemi ještě děláš. Letecky je to cca 15 hodin jak do Havany, tak do Pchjongjangu.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: pro_pa
                        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Proc,protoze pisi realitu,jaka tu dnes je a mam moznost srovnavat i s minulym rezimem, v nemz jsem rovnez zil?Ja rozhodne netvrdim,ze pred rokem 89 byl rezim idealni ale rozhodne nehodlam pausalne rici,ze to stalo za houby.Ja v te dobe zil a prestoze nase rodina mela podstatne hloubeji do kapsy nez-li mam dnes ja se svou rodinou,tak nebudu vykrikovat,ze vse se delalo pred rokem 89 spatne.Byla spousta veci,ktere se vybudovaly ku prospechu cele teto zeme a slouzi teto zemi do dnes a do dnes z nich tato zeme zije.At jiz se vam to libi nebo ne.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: Martis
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                 

                            Když to vezmu postupně, tak se divím, že tu ještě jsi, protože tě to tu, podle tvých příspěvků, vše neskutečně štve. Přitom jít do lepšího je jednoduché, i když nelehké.

                            Minulý režim nelze posuzovat odděleně, ale jako celek. Krvavé zuby komunismu (jak psal Murphy) nelze oddělit jenom proto, že někdo s nimi problémy neměl. Současný režim proto bude vždy lepší i se všemi svými negativními stránkami.

                            Celá populace je tak nasáknutá a zkažená komunismem, že ještě mnoho generací potvrvá, než se toho zbaví.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: pro_pa
                            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                   

                              Podivej,kazdy rezim si haji to sve a ma ty privilegovane a i ty,kteri na nej doplaceji ci za nej tvrde zaplati.Ty rikas,ze dnesni doba je lepsi nez ta pred tim a ja zase tvrdim,ze stavajici negativni stranky teto doby jednou budou hodnotit dalsi generace a obavam se,ze se nam moc nepodekuji.Mimochodem,v teto zemi ani v zadne jine zemi zadny komunismus nikdy nebyl.Zde byl,pokud je mi znamo,socialismus a to az do roku 89.Muzeme zde fanaticky kricet,co vsechno rezim pred rokem 89 napachal a stejne tak mohu fanaticky vykrikovat,co napachal tento rezim a ze toho neni zrovna malo.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2012
                              Autor: Martis
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                     

                                Koilik lidí současný režim popravil pro politické důvody?
                                Kolik tento režim zřídil pracovních táborů?
                                Kolik dostaneš let lágru za opuštění republiky?
                                Na jak dlouho půjdem do basy za kritiku současného režimu?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: pro_pa
                                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                       

                                  Jak dlouho čekáš než dostaneš přidělený telefon?
                                  Kolik měsíčních platů tě stojí nové auto?
                                  Jak často se ti stane, že v sámošce nemají hajzlpapír?
                                  Jak dlouhou frontu musíš vystát, aby děti mohly mít na mikuláše pomeranč?
                                  CO všechno musíš podstoupit, abys dostal devizový příslib a mohl se jet rekreovat k moři?
                                  Jak velký úplatek vyžaduje vedoucí prodejny, aby ti schoval favorita s pětikolečkem?

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2012
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                       

                                  Dobrá, přistoupím na tvou retoriku:

                                  Kolik bylo bezdomovců?
                                  Kolik bylo nezaměstnaných?
                                  Kolik dětí muselo platit za to, že se směly narodit?
                                  Kolik se rozkradlo či odklonilo ze státní kasy do soukromých kapes papalášů?
                                  Kolik měla tato země státního dluhu?
                                  Kolik nemocnic bylo bez náhrady zrušeno?
                                  Kolik firem či značek i zkonfiskovaných za Beneše či Masaryka i poté bylo prodáno do ciziny, zruinováno a následně uzavřeno bez náhrady?
                                  Kolik kdo z nás na hlavu dlužil aniž by se o to zasloužil?
                                  Komu z vás hrozila nezaměstnanost?
                                  Komu z vás exekutor zabavil neoprávněně majetek?
                                  Kdo z vás přišel k doktoru a musel za to platit?
                                  Kdo z vás měl vyhlídku, že se důchodu nedožije a pokud ano, tak zdechne v nouzi či na mizině i když tam bude celý život cpát prachy?

                                  A takto bychom mohli pokračovat do nekonečna, že? :-((()))

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 15.03.2012
                                  Autor: Martis
                                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    Svatá prostoto!

                                    Asi bys měl raději v noci spát a nepsat hlouposti.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: Burajda
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      ...ano hlouposti to jsou, co se zde dějí. A mě jen mrzí, že to jednou budou muset uhradit moje děti. Možná, že Řekové a další si taky mysleli, že to půjde takhle do nekonečna. Podobně jako naši papaláši. A ejhle, sklapla klec a nyní? Svatá prostoto, škoda mluvit.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Martis
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      Naopak, to jsou legitimní dotazy, na které by měl svéprávný člověk znát odpovědi, a na jejich základě poslat komunistu do prdele.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    Nečekal jsem, že hromady zavražděných budeš srovnávat a vyvažovat penězi.

                                    Tedy pro tebe je opravdu lepší režim, kde budeš mít materiální pohodu a jistotu i když vyváženou hromadami zavražděných, ponížených, potupených. Tebe se to přece netýká.

                                    A bez smajlíka, protože to myslím naprosto vážně!!!

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: pro_pa
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      Kolik lidí muselo padnout, aby vznikla tato republika...Hromady ponížených a potupených????Ano, samozřejmě, že byly...ale to za každé změny režimu bud´ těsně před nebo těsně po.Vždy se našli prostě ti, kteří se každému novému režimu či panovníkovi nehodili do krámu a proto byli potupeni, poníženi, vystěhováni, přesídleni, zlikvidováni. A to platí obecně nejen u nás ale i v cizině a napříč celými staletími.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Martis
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    No hrůza!
                                    A k tomu všemu už vědci definitivně dementovali zprávy o brzkém konci světa. Co budeme my nebožáci dělat?

                                    Promiň mi to Martisi, jsem na tebe hnusná.
                                    Ne, že bys neměl v něčem pravdu, ale tohle se fakt nedá. V tomhle se projevuješ jako malé rozmazlené děcko.
                                    Omlouvám se.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: Lanna
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      Prosím vás, vezmu-li to napříč celými dějinami našeho národa, mohl bych zde generelně odsoudit každou dobu. Každá doba měla své oběti a každá své vítěze. Pokud považujete za výhru, co je dnes a za prohru to, co bylo předtím, prosím. Uvidíme, jak to dějiny nikoli propaganda za xxx let zhodnotí. A hrůza????.... to ještě není, ta teprve přijde, až tomu životu nad poměry, co se tu xxx let vede na dluh, dojde dech a nebude již více, kde vzít. Pak se mnozí asi velmi rychle proberou ze sna... Podívej se do jižních svahů a moří. Jenže jako vždy v dějinách tohoto národa to odnesou zase jen obyčejní lidé a papaláši vezmou nohy na ramena a budou je z ciziny vydatně povzbuzovat.:-()

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Martis
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        No vidíš, zase s tebou souhlasím. Nejen v dějinách našeho národa, ale obecně v dějinách neexistovala doba, která by vyhovovyla všem a všichni byli spokojeni. Tedy existovala, tenkrát v ráji, ale tam se nám nechtělo zůstat, protože jeden papaláš nám zakazoval jíst jablka.
                                        Ano, tato doba není ideální a sami sebe jsme přivedli až na samotný limit jejich možností. Je potřeba se zamyslet, co bylo příčinou a tu příčinu se pokusit odstranit.
                                        A máš pravdu, komunismus nebyl ten nejhorší systém, byly horší, třeba fašizmus, otrokářství...atd.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: Lanna
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    Bez ohledu na svoje osobní subjektivní postoje musím popsat klady minulého režimu (prožil jsem v něm většinu života:
                                    - byl jsem mladej
                                    - nejezdili po brněnské Zvonařce ty ku.vy
                                    lehokolisté (jak popisuje ve vedlejším
                                    vlákně autor rozhorleného tématu)
                                    - lidé se více osobně družili (nebyly mobily
                                    ani různé přiblblé stránky, kde si lidé
                                    vytvářejí virtuální a nikoliv skutečný
                                    život)
                                    - nepřítel byl jasně definován
                                    - minulý režim přinesl alibi pro mnohé
                                    neschopné, kteří v současnosti mohou
                                    tvrdit "...kde jsem mohl dnes být, nebýt
                                    komunistů..."

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      Zapomnel jsi na nizkou cenu vseho, kdyz to nahodou bylo. 8-D

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Murphy
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        Všeho asi ne, zvláště při výši tehdejších platů.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: Zden42
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          Platy sem nemotej, to jsou zapory! A my tu vypocitavame PLUSY! 8-)
                                          To uz by se Martisovi nehodilo do kramu.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Murphy
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      Tobě přijde, že se dnes lidi málo družej? Mě přijde naopak, přes různé služby (fóra, sociální sítě, seznamky) se dá zkontaktovat daleko víc zajímavých lidí. Rozdíl je jen v technologii, lidstvo se za těch 20 let imho nijak zásadně nezměnilo. Naopak, kdo se za nějakým účelem družit chce, má dnes daleko dostupnější kontakty i informace.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        Pokud považuješ za družení to, že si někdo píše totální hovadiny na nějakých sítích, tak tomu já nerozumím. Nevím, proč bych si měl s někým dopisovat a něco řešit či sdílet touto formou, když je mi příjemnější (pokud ne - odcházím) sedět s dotyčným (dotyčnou) u jednoho stolu a moci být osobní (nikoliv anonymní). Uvedu Ti příklad - mnohokrát jsem i zde zaregistroval případy, kdy někdo, kdo se považuje za experta přes ženský, vyhledává obrázky obnaženějších žen. (Jaký důvod - kromě nudy - vede lidi k tomu, že permanentně surfují po všelijakých možných sítích?). Proč mám čumět na fotku, určitě je příjemnější ženu mít vedle sebe (proto jsem se zmiňoval o virtualitě). O životě nemá význam vykecávat - ten se má žít!!
                                        Já již jsem se na to ptal několikrát a nikdo mi neodpověděl. Chápu, že je fenoménem třeba FB, ale konečně mi někdo odpovězte - co (kromě zabití času) vám to klábosení přineslo, v čem vám pomohlo. Hlavně se mi líbí ten termín "přátelé".
                                        A nemá to se současnými technologiemi nic společného (nemá to nic společného s mým konzervativním přístupem).

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: jinec
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          Nevím, já na FB nechodím.
                                          Ale přes web jsem se dozvěděl o moderních kajakách a oddílech a komunitách tady v Brně, o střelbě a disciplínách IPSC a LOS (lidová obranná střelba), seznámil se s manželkou (současnou), se kterou bych se nejspíše nikdy nepotkal a pár lidmi zde Nakole třeba z druhého konce republiky, které bych jinak nepotkal.
                                          V přiměřené míře moderní formy komunikace mohou život obohatit. Je na každém, jestli to umí a chce využít.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Joe-CUBE
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          Podobne, jako Joe.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Murphy
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          zkusím ti odpovědět a zkusím to rozvést, abych odpověděl do detailů, protože tahle si to zaslouží si to dle mne zaslouží.

                                          Před více jak deseti lety jsem změnil životní styl, hodnotový žebříček a vůbec všechno. přestal jsem chlastat, kouřit, jíst maso atd. atd.
                                          Změny byly fyzické (o 40kg méně) a také psychické (najednou jsem prostě začal i jinak myslet)
                                          Zjistil jsem že kamarádi se kterými jsem vyrůstal a kolektiv, který se k tomu postupně jak léta šly nabaloval se baví a přemýšlí stejně jako já předtím, ale já jsem najednou jinde. DO hospody jsme nechodil a oni nechodili jinam. Když byl oheň, což byla u nás často pořádaná akce, který jsem léta organizoval, tak jsem šel domů nějak o půlnoci docela smutnej s tím, že jsme byl mezi lidma, který jsem dlouho znal, měl je rád, ale prostě jsme si s nima najdenou neměl co říct. Nebavilo mě vyprávět ani poslouchat chlastací historky o tom jak se kdo kde opil a co potom dělal atd. Tehdy jsme cestou domů definitvně pochopil, že jsem prostě najednou jinde.

                                          Tedy jsem se ocitl bez kamarádů, díky shodě náhod bez přítelkyně a díky změně života vlastně se spoustou volného času, který jsme předtím trávil v ghospodě nebo na akcích s chlastnáním spojenými (koncerty, bahna, vejlety atd. vše bylo o chlastu)

                                          Nikde ve vsi a ani v okolí nebyl nikdo s kým bych si měl o čem pokecat, aniž bych to stokrát neslyšel předtím, nikd ev okolí nebyla žádná volná slečna podobného věku.

                                          Otevřel jsem internet a na jednom internetovém servu našel na druhý pokus svou pozdější ženu (dnes bývalou)

                                          Na její přání, že by chtěla jezdit s emnou nakole jsme pořídil leho (na klasiku jsme při tehdejším stavu své krční páteře mohl zapomenout i kdybych nějak přežil tu bolest zadku) a Aleš Zemánek mi prozradl, že existuje server nakole.
                                          Z nicků na nakole.cz se díky společným vyjížďkám srazům apod. staly známé tvéře. Z některých se stali známí, z někteřích kamarádi, z některých obravdu blízcí přátelé.
                                          Ačkoli mne častokrát diskuse hnusy se zde házející naštvaly, ale zůstávám právě kvůli těm lidem. A hlavně proto, že jsou z různých krajů republiky a i z jiných států a nelze se s nima tedy vidět každý den apod.

                                          pak přišla joga a další jiné aktivity a na nich jsem potkal spoustu lídí, se kterýma je mi dobře, ale nestavím se u nich cestou domů na kafe, protože bydlí v berouně, Brně, Olomouci atd. atd. takže jsem si založil účet na FB a sdílíme plánované akce, na kterých se potom potkávám e fyzicky a občas tak jako tady přes obálky o něčem mluvíme jen elektronicky.

                                          Takže mě prostě internet umožňuje být v častějším kontaktu s mnoha přáteli, které mám moc rád, ale nebydlí v okolí a domluvit se díky internetu lépe a snadněji na nějakém osobním setkání, protože tak jako ty, to osobní setkání upřednostňuju.

                                          No a to by bylo asi všechno, co jsme k tomu chtěl říci.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Jurimír
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          Joe: první větou jsi mě potěšil, pro mnohé je to nepochopitelné.
                                          K dalšímu (..kajak, oddíl...) jsi se dostal tak, že jsi to určitě hledal (nebo si to alespoň myslím) - tedy konkrétní věc. Ale obrovské množství informací o nějakém dění se děje zprostředkovanou formou, někdo napsal, někdo řekl.
                                          Mám - li být konkrétní: osobně já - poněvadž se chci nažrat pořádného českého jídla, využiji pozvání od jedné dámy a ve tři hodiny mi budou naservírovány výpečky, špenát a bramborové knedlíky. Následně dojde na palačinky. Není to lepší, jako si o tom někde psát s někým anonymním, popř. kecat do mobilu?
                                          Opět se vrátím k tomu, na co jsem se již zde ptal - "kde na to, lidi, berete čas?"
                                          A pokusím se Ti uvést příklad a budu osobní. Máš sviště a až bude odrostlejší, na otázku "co jsi dělal dnes" Ti odpoví (uvedu náhodné odpovědi, které by se mně líbily): "učil jsem se španělštinu....byl jsem na treninku a dal jsem si do těla......byl jsem se svojí holkou..." Rozhodně by se Ti to líbilo více, než kdyby Ti popisoval, jak seděl u PC a nějakej borec píše o tom, jaká byla diskotéka, že Máňa umí nadýchanější knedlíky než Julča a "tati, podívej se, co je to za babu".
                                          Snad jsi pochopil, kam směřuji - volný čas (nechci vůbec uvádět nudu) by se měl využívat aktivně a smysluplně, nikoliv nějakým šmejděním po primitivních informacích. (Mimo jiné - s hrůzou jsem se dočetl, že nejprodávanější deník je Blesk a po předložení dalších deníků jsem je zhnuseně odložil - stal se z nich skorobulvár).

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      mě se líbí, že dnes mají naprosto stejné alibi VIZ MÍSTNÍ DEBATA ( kde jsem mohl studovat nebýt bezplatných škol za kapitalismu a protože jsem neměl 200 papírů pro profesory a klíčky na formana pro děkana, tak jsem nemohl vystudovat a za socialismu by to šlo, protože tenkrát na vyšší školy nemohli například ti co šikanovali a děti úplatkářů a tak zbylo místo pro slušný :)))))))) a bylo ho co hrdlo ráčí :)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: újezďák
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    =========
                                    Q: Kolik bylo bezdomovců?
                                    ==
                                    A: Zadny. Dnes klidne muzes bezdomovce podporovat z vlastnich penez a domov jim zaplatit. Rozdil je v tom, ze ted to delas dobrovolne, ne z donuceni.
                                    =========
                                    Q: Kolik bylo nezaměstnaných?
                                    ==
                                    A: Zadny (Nebo skoro zadny.) Plati to, co u bezdomovcu.
                                    =========
                                    Q: Kolik dětí muselo platit za to, že se směly narodit?
                                    ==
                                    A: Nekolika znamym se v posledni dobe deti narodily a neslysel jsem nic o placeni.
                                    =========
                                    Q: Kolik se rozkradlo či odklonilo ze státní kasy do soukromých kapes papalášů?
                                    ==
                                    A: Ted si delas srandu, ne? Odklonilo se vsechno, co nebylo bezprostredne potreba pro udrzeni obyvatelstva ve stavu, kde jeste jen reptalo, ale jeste se nevzbourilo.
                                    =========
                                    Q: Kolik měla tato země státního dluhu?
                                    ==
                                    A: Zase sranda? Dluh jen tehdy nebyl verejne prezentovany, stejne jako vsechna ostatni negativa.
                                    A ten nejvetsi dluh bude asi jeste dlouho pretrvavat. Urcite alespon do doby, nez prozre zbytek obyvatel a uvedomi si, jaka to byla hruza. Hmm... Treba jako Ty.
                                    =========
                                    Q: Kolik nemocnic bylo bez náhrady zrušeno?
                                    ==
                                    A: Mas pocit, ze tehdy bylo zdravotnictvi celkove na lepsi urovni? Nemam zadna cisla, ale za tech par let s lekarkou po boku uz mam docela slusnou predstavu, jak to kdy ve zdravotnictvi vypadalo.
                                    =========
                                    Q: Kolik firem či značek i zkonfiskovaných za Beneše či Masaryka i poté bylo prodáno do ciziny, zruinováno a následně A: uzavřeno bez náhrady?
                                    ==
                                    A: Kolik firem bylo ve stavu, ze by o ne cizina vubec mela zajem?
                                    =========
                                    Q: Kolik kdo z nás na hlavu dlužil aniž by se o to zasloužil?
                                    ==
                                    A: Vsichni. Jen o tom vedeli jen ti inteligentnejsi.
                                    =========
                                    Q: Komu z vás hrozila nezaměstnanost?
                                    ==
                                    A: Nikomu. Ale kdybych si chtel dat par mesicu pauzu a zit z uspor, hrozil kriminal.
                                    Dnes kdyz dam vypoved, mam docela slusnou sanci najit praci v blizkem okoli bydliste. Tehdy bych klidne mohl dostat misto v Ostrave - bez diskuse.
                                    =========
                                    Q: Komu z vás exekutor zabavil neoprávněně majetek?
                                    ==
                                    A: Tehdy se tomu nerikalo exekuce, ale konfiskace. Znam hodne lidi, kterym takhle majetek ukradli.
                                    =========
                                    Q: Kdo z vás přišel k doktoru a musel za to platit?
                                    ==
                                    A: A Ty musis za zakladni lecbu platit? Nebo myslis tech par korun? To si neuvedomujes, kolik si tehdy stat nechaval? Zkus si prepocitat plat treba ucitele nebo tramvajaka nebo advokata na pocet chlebu nebo jineho zbozi, ktere si za nej mohl poridit. Takze z toho zbytku, ktery dnes dostanes Ty, bylo tehdy placeno i zdravotnictvi.
                                    =========
                                    Q: Kdo z vás měl vyhlídku, že se důchodu nedožije a pokud ano, tak zdechne v nouzi či na mizině i když tam bude celý život cpát prachy?
                                    ==
                                    A: Kazdy. Prisli jsme o slusne uspory pri menove reforme.
                                    A na kazdeho cihal kriminal, nebo doly a jine nebezpecne prace za trest.
                                    Celou dobu z lidi rezim vymackaval prachy daleko vic, nez je tomu ted.
                                    =========

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: Murphy
                                    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      Amen.:-)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Martis
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                           

                                      ...mimochodem, k tomu placení ve špitále? Ja a moje dvě děti jsou zrovna zářnými příklady tohoto. Já po narození dětí zaplatil špitálu za dva měsíce téměř deset tisíc a děti nebyly ještě doma a už jsem obdržel složeny za popelnice v řádu tisíce korun.
                                      Zbytek nebudu vůbec komentovat. Tady by to bylo házení hrachu na zed´. Tady se totiž jiný názor než pravicový dávno nepřipouští.:-)A každý, kdo má jiný názor, je prostě okamžitě komunista.:-)))))

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 15.03.2012
                                      Autor: Martis
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        Takze likvidaci odpadu, ktery Tvoje deti produkuji, bych mel treba ja - bez deti - dotovat?
                                        Mimochodem, za sociku jsi odpad neplatil? Nebyl zapocitan v najmu? Od kolika let by se mel za deti platit odpad?
                                        Nevim, jak je to s poplatky... Za co jsi platil spitalu? A dva mesice - to mi taky prijde nejak dlouho.
                                        Ale jeste vlastne - ocekavas, ze dva mesice v nemocnici budou zdarma? Kdo to zaplati? Treba ja, ktery jsem v nemocnici za cely zivot travil 4 noci? Proc?
                                        Nebo ocekavas, ze na to bude stacit zdravotni pojisteni, ktere je Ti strhavano zaroven s danemi a socialnim (coz uz je taky zaroven forma dotace)? To by pak vybaveni zdravotnickych zarizeni muselo vypadat jinak. A uroven osetreni taky.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: Murphy
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        Je možné, že jste zrovna s porodem spadli do toho období, kdy se platili poplatky i za novorozence. Myslím, že to platilo tak půl roku a někdy v červenci 2008 to bylo zrušeno.Smůla. Ale s poplatky se hodně šíbuje pořád a nemám moc přehled, jak to je teď.
                                        V té souvislosti mě napadá, na kolik bys ty odhadoval, že příjde porod dvojčat s intenzivní následnou poporodní dvouměcíční péči. Zajímal sem o to, kolik za to proplatila nemocnici pojišťovna?

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: Lanna
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          Tak to ještě rozvinu. Nevím přesně, kdy s ti děti narodily, ale v roce 2008 bylo porodné 13000Kč na každé narozené dítě, na dvojčata by to bylo tedy 26000. Pravda, rok předtím bys za dvojčata dostal něco málo přes 50000Kč porodného a neplatil bys nemocnicím poplatky. Takže z tohoto pohledu se to jeví býti velmi, velmi diskriminační.
                                          Ovšem na druhou stranu, vysoké porodné mělo zaručit společnosti vyšší porodnost, což se podařilo pouze zčásti.
                                          Máš krásné zdravé děti a to je k nezaplacení!

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                               

                                          A ještě dodám.
                                          Nikdy bych se v tom tak neplácala a nevypočítavala bych ti, kolik jsi dostal, kdybys nenapsal tu strašně demagogickou vetu "Kolik dětí muselo platit za to, že se směly narodit?
                                          Omlouvám se a končím.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2012
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        co je pravicového na platbách ve špitálu a za odpad ?
                                        V levicové číně platíš u dokora úplně všechno a za socialismu se odpad bezplatně sypal do okolních údolí, velká města neměla čističky a v Labi pod Hradcem králové by jsi musel plavat s hrabičkama, aby jsi si udělal cestu mezi hovnama 100,000 lidí.....

                                        Hele nemusí to být zrovna komunista, napadají mě jiná poměrně krátká slova...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: újezďák
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        S těma poplatkama to tehdy byl sice bordel (jestli dobře počítám 60 Kč x 3 os. x 60 dnů = 10.800) Ale bylo by potřeba dodat B, že tvoje žena pobírala nemocenskou a na děti jsi od narození taky něco pobíral, aniž by ty dva měsíce zase doma něco spotřebovávali. Takže se to asi z velké míry krylo. Ale já vím, dřív bylo dobrým zvykem šoupnou starou babičku dlouhodobě do nemocnice a o důchod se šábnout (neber prosím osobně, jen ilustrace) :-)

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: ronda
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                             

                                        Jo a je hezký nadhodit námitky a reakci "dál nekomentovat" s odvoláním na hrách na stěně a mučednické zaklínání přirovnáním ke komančům. Nikdo tě tady k nim nepřirovnává, akorát ti vyvracíme tvoje mohutný idealizování tehdejší doby...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2012
                                        Autor: ronda
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    Bezdomovců bylo hodně, prostě bydleli na ubytovnáchm domov neměli.
                                    Nezaměstnaných bylo hodně, protože značná část lidí v práci nic nedělala.
                                    TŘETÍMU BLÁBLO NEROZUMÍM.
                                    Rozkradl se celý stát, stačilo se podívat v roce 1989 po přejezdu z Dolního Dvořiště na zemi, která nebyla rozkradená.
                                    Dluh byl poměrně velký 1. nám dlužily a nezaplatily státy, kterým jsem dávali zboží zadarmo ( typicky Kuba, Syrie, Libye) nebo jsme jim prodávali zboží pod výrobní cenou.
                                    Pokud se podíváš jak tahle země vypadala po roce 1989 tak ti pojem vnitřní dluh asi nic neříká ?:)
                                    O značkách prodaných, ztracených a zruinovaných mezi roky 1948-1989 zjevně nic netušíš.

                                    SKORO KAŽDÝ Z NÁS KDO PŘIŠEL K DOKTORU :)musel zaplatit za to aby dostal péči, pamatuji velmi dobře, doktoru se dávalo .

                                    Nedožití důchodu bylo za socialismu velmi běžné, průměrný věk byl podstatně ale podstatně nižší... moc pěkný byl dokumentární film o důchodcích z roku 1968, bohužel si nepamatuji název, jak sbírají na zastávkách nedopalky ,leží na pokojích po 16 kusech .
                                    Koneckonců nepřidělený důchod nebo dávka, to zažila i moje babička, když dědu zavřeli tak nedostávala nic, když dědu pustili na amnestii na smrt nemocného tak než si vyřídil dávky tak umřel, to byla běžná praxe...

                                    takhle by jsme mohli pokračovat donekonečna, že ?

                                    smajlíky tam dávat nebudu , protože nejsem kretén.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: újezďák
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    1. Správnější otázka by byla, kolik mladých rodin bylo namačkáno s rodiči a dalšími sourozenci v panelákových klíckách.
                                    2. Kolik jich bylo zaměstnaných naoko a tím pádem jsme je živili za plný plat a ne jen za podporu, jako dnes. Dobře si pamatuju ty houfy neznámých ksiftů u nás ve fabrice v den svatýho berouse...
                                    3. Otázce nějak nerozumím. Ale taky by bylo zajímavý, kolik se muselo plánovaně narodit dětí, aby se o procentíčko zvýšila naděje na "přidělení" bytu za dvacet let
                                    4. Samozřejmě, že tehdejší tisk a televize nemohli rozmazávat malé domů. Pranýřovali alespoň řezníky a zelináře. Jak to bylo u papalášů bývá dneska vidět při pádech jiných diktatur. Fakt si myslíš, že Jakeš a spol odešli po devadesátým s dvaceti tisíci ve spořitelně ? :-))
                                    5. Jak to bylo s dluhem netuším, ale na druhou stranu tuším, co všechno jsme odevzdávali do sojůzu a dalším rozvojovým zemím pro dojem, že socík je to jediný sporávný zřícení
                                    6. Máš pocit, že se lidi do nemocnic nevejdou ? Budeš mít radši v každým městysu "fakultku" s předpotopním vybavením, nebo míň kvalitnějších ? (neposuzuju hospodaření - za patologické jevy, jako je rozkrádání a tunelování je potřeba drsně trestat - ne ale zaměňovat s efektivitou. A to platí při posuzování čehokoliv)
                                    7. A kolik jich tehdy "převzali" skrytě rusáci ? Která lukrativní výroba našich tehdy špičkových výrobců se musela předat na balkán a do NDR proto, abychom tady mohli nerušeně odlévat ocelové ingoty ?
                                    8. S dluhem na hlavu se opakuješ
                                    9. Nehrozila. Ale na druhou stranu jsi mohl dělat práci, kterou jsi chtěl jen pokud jsi se strefil do požadavků strany :-) A kdo nebyl přizpůsobivý, ten se uklidil do "invalidního důchodu", kriminálu, nebo fiktivního zaměstnání (podle šikovnosti dotyčného)
                                    10. Tak o tomhle by ti mohly svoje vyprávět celé zástupy okradených. Zvlášť z období po roce 1948. Další vlna byla při měně v roce 1953. Následně propadlo mnoho majetku (bylo ukradeno) při emigracích a konečně i při soudech s politickým podtextem v pozdějších letech bylo propadnutí majetku běžným trestem. A tím se dostáváme i k bodu 4, protože baráky po emigrantech si s oblibou přivlastňovali zasloužení soudruzi...
                                    11. Taxy přesně neznám, ale jukni třeba na druhý díl Básníků (točený za socíku !), kdy Štěpánova maminka měla na žlučník nachystaných 5000 (cca dva platy). Všimné bylo naprosto běžné a bylo to veřejné tajemství.
                                    12. Tady bych to rozdělil do dvou podbodů. Současný hospodaření stojí za hofno a potřebovalo by srovnat (neřády vypráskat) - ale jak už jsem psal, není to chybou samotného systému, jen nedůsledností při hospodaření a trestání viníků.
                                    Ale k výši důchodů - zkus si někde zjistit, jak vysoké byly tehdy běžné důchody. Co si tak u bábinek pamatuju, 800 - 1200 Kč nebyla žádná vyjimka. A to v době platů kolem 2500 až 3000. To taky nebylo na žádný vyskakování. Už samotné ty platy nestály za nic (při tehdejší chabý kupní síle), natož ty důchodový almužny.

                                    A takto bychom mohli pokračovat do nekonečna, že?

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: ronda
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                         

                                    Nekonečno a komunismus je abstraktní pojem, který si v podstatě ani nelze představit.Se soudružským pozdravem na lepší časy a už nikdy svobodně!

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 15.03.2012
                                    Autor: sete
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                     

                                A co si jen tak cvičně, tréningově připomenout drobnou banalitu, že totiž tady tu svou tvrdou, nekompromisní kritiku současných poměrů prezentuješ docela veřejně bez jakéhokoliv rizika a následků?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2012
                                Autor: Lanna
                                Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                 

                            Jo, třeba betonový čekárny na autobus...

                            Kde to žiješ, že tam máte takový hrůzy ? Já prožil většinu života ve stotisícovým krajským městě. Za komančů jsem musel pravidelně doplňovat na auto zrcátka a stěrače, jinak si na nějakou kriminalitu moc stěžovat nemůžu. Po plyšákovi už ani o tyhle věci nebyl zájem, asi že se dají normálně koupit... Samo že se po okolí sem tam blbec zloděj najde, ale kradlo se i tehdy. S násilím jak by smet. S těma školama to bývalo všelijaký tehdy jako dnes. Akorát že se to dneska krapet stupňuje díky komerci ve školství. Co ale měl třeba možnost porovnávat můj šéf strojárnu na Karlově tehdy s tou samou u své ratolesti, tak neměl námitky ani výhrady. Jde asi o tu kterou školu. No a jak už tady mnohokrát zaznělo, špatné zprávy jsou v médiích populárnější, senzačnější, lépe prodávají. Dělat reportáž o solidní a dobré škole by bylo nezáživné a odradilo by to diváky...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                   

              Martisi, neberu ti tvůj pohled na věc, ale s prominutím, poopravím jednu drobnost.
              Dvojky z chování se jistě dávaly za ukradené papuče.
              ALE.
              "odňata možnost ucházet se o místo na střední škole", tak to pardón, to sice existovalo, ale s papučema to nemělo nic společného. To bylo něco, co souviselo s kádrovým posudkem, měla do toho co mluvit stranická buňka ve fabrice tvého táty a dokonce i uliční výbor.
              Prosím, nefabuluj! Tak to prostě nebylo!

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2012
              Autor: Lanna
              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                     

                Pokud tomu říkáš kádrový posudek, prosím. Co řešila stranická buňka na ZDŠ nevím, ale co vím určitě, že ten hajzlík, co šikanoval a fyzicky týral malé děti se na tu školu prostě nedostal a to bylo správné. Dnes by se to nestalo. Dnes by tatík zamázl škole sponzorský dar a zametlo by se to pod koberec.:-( Případně by nemusel dělat nic a šoupnul by kluka na soukromou střední školu v jiném kraji. Neříkám, že kdyby to tehdy udělal syn krajského tajemníka, tak by se to taky neututlalo - to bylo, jest a bude, ale tehdy na toho rozmachanýho hajzlíka došlo i když tatík dělal, nevím co a byl to taky synáček chlapíka,co chodil pořád dělat na ZDŠ nějaké akce Z zadarmo.

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Martis
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  Souhlasím s tebou.
                  Tedy souhlasím s tím, že "to bylo, jest a bude":-))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                   

              To jsou pohádky ovčí babičky s tou dvojkou z mravů od VB co ?
              A mé mamince a mé tetě bylo skutečně odňato povolení se ucházet o střední školy, jenže k tomu nepotřebovali VB, úplně stačil uliční výbor strany.
              Já když jsem se ucházel o možnost studovat na střední škole, tak díky jiné době a možná jisté slušnosti ,přišla domovní důvěrnice( členka KSČ) k nám návštěvu a vedla s rodiči nestraníky vážný pohovor, že by sice neměla doporučit studium, protože jsou jen nestraníci, ale protože ví, že otec co dělník a máma co uklízečka (dělala po nocích školu ) již svou vinnu odpracovali, tak že mě jako to doporučení dá.
              Otec po jejím odchodu asi hodinu kopal do všeho co mu přišlo pod nohu a máma brečela.
              Jejich vina byla v tom, že jeden děda seděl v komunistickém kriminále a byl majitel truhlářství s cca 3-5 zaměstnanci a druhý děda v lednu 1948 utekl od rodiny do ciziny a nechal tady babičce 4 děti na krku....hošchtapler se tomu říkáválo.
              A to se stalo v době kdy moje rodiče byli děcka a přesto měly již v 70tých letech tu vinu v dělnických profesích jako vodpracovanou a domovní důvěrnice již k nim měla důvěru a vnukovi kapitalistických přisluhovačů povolila jít na průmyslovku ..... úžasná doba.

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2012
              Autor: újezďák
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                     

                Můj otec měl otce koňského handlíře, matku z rodiny kulaků..Rodiče mojí matky měli cukrárnu. Ani jeden z mých rodičů nebyl ve straně. Oba vystudovali obory, které chtěli a my - jejich děti - jsme mohli podle prospěchu studovat, kde jsme chtěli.Asi jsem žil v jiné době. Zato po revoluci jsem na školy už jako syn prostých lidí neměl - neměl jsem ani na klíčky od Formana ani dvěstě papírů na úplatek pro profesory, co rozhodovali, koho přijmout na VŠ a koho ne, soukromé VŠ ještě neexistovaly a stejně bych na školné neměl a tak jsem musel jít dělat. Můj spolužák se čtyřkami z matiky... vlastně ze všeho...ale otcem novodobým podnikatelem a majitelem mnoha restaurací se dostal na poprvé na VŠE - asi se z něj přes noc stal Einstein :-()

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2012
                Autor: Martis
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  Studovat přece můžeš klidně i teď. Podívej na mě :o)))
                  A mohu ti garantovat, že jsem k tomu rozhodně nepotřebovala žádný obolus na úplatek. Ani k přijetí, ani k žádné zkoušce...
                  No, ještě nemám za sebou státnice, ale na úplatek teda fakt nešetřím...

                  Jde jen o to vybrat si správnou školu :o)))

                  P.S.
                  Studuju státní školu.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: radka
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                         

                    Jasně. Až dám děti do školy, začnu s nimi znovu od první třídy a společně pak i dokončíme VŠ a pak už jen univerzita třetího věku.:-)))))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Martis
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                           

                      Neodbočuj.
                      Žádné "studium s dětmi", chceš studovat, tak si pěkně podej přihlášku a studuj si.
                      Na ČVUT máš čas do konce března a garantuji ti, že třeba na náš obor berou bez zkoušek...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2012
                      Autor: radka
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                             

                        Vždyt´ říkám, za dva roky začnu.:-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2012
                        Autor: Martis
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Pokud to chceš vázat na děti, tak jsou to jen kecy...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2012
                          Autor: radka
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                 

                            Podivej,ber to jak chces.Mam dve male deti a prave ted se venuji jim.Zena dodelavala VS pri dvou miminach a znovu bych si to pri malych detech netroufnul.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2012
                            Autor: Martis
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  PRED revoluci si mohl kazdy studovat, na co mel a PO revoluci ne?
                  Ja se hlasil na skolu a mohl jsem si vybrat, na dve mne vzali na prospech, na treti jsem udelal prijimacky. Zadne uplatky nebyly potreba.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Murphy
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  Já tomu moc nevěřím ač si moje matka i moje teta večerně, při dětech udělaly, několik středních škol...
                  Ale bylo to možné , vysokou školu si valná většina lidí se špatným původem musela nějak zasloužit.
                  Většinou tvrdou prací , nekteří možná i jinak.

                  Moje teta se dodnes nestýká se svými spolužáky ze základní školy, kteří po přestupu na střední školu iniciovali dopis ČSM, který byl zhruba ve znění " dceru kapitalisty, který je v kriminále, zde nechceme"... a tak ji cca týden po nástupu šupem poslali na učňák.

                  Máma je mladší, ta už rovnou spadla do linie vyučíš se soudružko a uvidí se...

                  Po roce 1989 znám tolik lidí s holou prdelí, kteří se na VŠ dostali, že prostě kydům o klíčckách od Formana, nebo 200 papírech profesorům nevěřím, maximálně to zkusili několikrát.
                  Valná většina oborů po roce 1989 nabírala a nabírá víc lidí než kdykoliv před rokem 1989. Snad až na vojenské a policejní školy, žádná škoda :)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                         

                    A VUML... 8-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2012
                    Autor: Murphy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                       

                  My, co jsme taky neměli na úplatky, jsme aspoň nebyli blbí a udělali jsme přijímačky;-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2012
                  Autor: Joe-CUBE
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                         

                    A my, co jsem byli chytří a neměli jsme na ty přijímačky, jsme se naivně hlásili na tehdy lukrativní školy a dostali se tam ti blbí, co měli na ty úplatky. Urážet si můžeš koho chceš, ale zde si šlápl zcela vedle.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 15.03.2012
                    Autor: Martis
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                           

                      Mě se líbí, že přiznáš že jsi na přijímačky neměl.
                      To zase beru,to je čestné.
                      Taky někdy před nějakým sjezdem nebo výjezdem s kolem zastavím a řeknu" pánové na tohle nemám" a kolo tlačím.

                      A posměváčkům říkám, chcete mě několik kilometrů nést ?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 15.03.2012
                      Autor: újezďák
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                             

                        Škoda mluvit. Víte prd, jak to chodilo těsně po revoluci s tím, když se chtěl někdo dostat na tehdy lukrativní obor a měl hlavu ale ne ty konexe. Většina mých fakt chytrých spolužáků skončila na pedácích z nouze a zbytek šel na fakulty, kde brali bez přijímaček. Taková byla tehdy realita. Jen bláhoví si mysleli, že jim stačí hlava, aby se dostali kam chcou.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 15.03.2012
                        Autor: Martis
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Mam hodne kamaradu o par let starsich, nez jsem ja. Hodne jich slo na VS mezi 89 a 95, kdy jsem se hlasil ja. To, co popisujes Ty jsem nikdy od nikoho neslysel.
                          Naopak, kdyz se stoci hovor na rozdily pred a po, vsichni starsi znami kritizuji pred. Po taky neni dokonale, ale jsme ted o rad jinde.

                          Kdybys to, co tu pises o soucasne situaci, napsal o minulem rezimu pred 89, par minut po prvnim kritickem prispevku by nektery z "kontroloru" informoval prislusna mista, po dvou dalsich uz by bylo par stbaku u Vaclava a pacili z nej Tvoje udaje (nebo by to spis meli podchycene a zdokumentovane) a jeli si pro Tebe. Videl bych to tak na 5 let, jestli by to nebyla hned vlastizrada. Budto jsi mel v pribuzenstvu nejaka velka komousska zvirata, nebo jsi mel obrovske stesti pred a po smulu.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: Murphy
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Povídejte dál:)
                          Otevírají se mi nové obzory alternativní historie naší země.
                          Většina mých fakt chytrých spolužáků si za socialismu vydělala sotva polovinu toho, co část z těch úplně blbých, kteří šli po vyučení k tatínkovi nebo k mamince do autoservisu, do zeleniny nebo dělali číšníka. ( tímto se omlouvám že označuji poctivé a slušné pracující za blbé, jen to tak nějak vychází z místní argumentace oponenta :)

                          Značná část jich po roce 1989 byla upřímně nasrána ze situace, že již nebudou šlechtou.
                          Ti slušní se s tím nějak vyrovnali.

                          Jinak máte pravde, vím prd jak to chodilo těsně po revoluci, neb jsem jsem se v rámci oslav naléval drahou whisky od americké tajné služby, jedl kaviár lžícema a navazoval konexe na pravé straně politického spektra.

                          Všichni s levicovým myšlením a chytrýma hlavama tou dobou byli vytlačeni z možnosti studovat lidmi, kteří měli konexe.

                          Proto máme tolik mladých vysokoškoláků v řadách sociální demokracie a ksč, asi víc cthěli nebo co ? .)))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: újezďák
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Co to tady blábolíš?!? Už tehdy šlo udělat to, že když jsi se na jeden obor nemohl dostat, šel si na jiný a pak se přestoupilo.
                          Dalo se různě kombinovat a kominovalo se.

                          Nehraj si tady se studiem na chudinku. To teda fakt ne. Navíc, jak už jsem psalavýše, nic ti nebrání pustit se do studia teď.

                          A pokud máš důvody teď zrovna nestudovat, tak to ale neomlouvej takovýmadle výmyslama.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: radka
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                           

                      Jo tak, ja to spatne pochopil, Ty jsi mel problem se dostat na skolu pred listopadem 89, ne po nem. Proste jsi se jen upsal. Tak to ano, konecne mi to dava smysl!

                      [ Zpět ]
                      Datum: 15.03.2012
                      Autor: Murphy
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                             

                        Nikoli, já měl nakonec problém se udržet i na škole, kam jsem se dostal a z důvodů absolutní nedostatečnosti finančních prostředů, absence místa na koleji, a šance na tehdy symbolické stipendium ve srovnání s nutnými náklady, jsem se na škole bez tehdy nastupujícího zcela nezbytného technického a finačního zázemí nedokázal udržet i když jsem skládal většinou zkoušky za jedna.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 15.03.2012
                        Autor: Martis
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Člověče, jak jsi to dokázal? Mě zpočátku naši podporovali (v r. 1994 jsem dostával tuším 1800 korun měsíčně na kolej, skripta, jídlo a cestu domů), a několikanásobně více jsem si vydělal při studiu, takže bylo na nějakou tu útratu, i na prázdniny.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: Joe-CUBE
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                 

                            Dokázal...nijak, prostě na to nebylo a basta. Další dva sourozenci a matka samoživitelka přecenila své možnosti.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 15.03.2012
                            Autor: Martis
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                   

                              No právě nechápu, jak mohl student, v podmínkách, kdy se neplatilo žádné školné, a koleje byly dotované, nevydělat si na své studium.

                              Někdy mi přijde, že žiju v nějaké úplně jiné zemi, než někteří diskutující;-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 15.03.2012
                              Autor: Joe-CUBE
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                     

                                Nebudu to rozebírat. Nerad na to vzpomínám. Dnes jsem již jinde. Odešel jsem se naučit novým věcem do ciziny. Ženu mám VŠ a vím, jak i ona nelehce studovala a dodělávala vše ještě při zaměstnání. A vím, jak i s VŠ obtížně sháněla práci a že VŠ není spasitelná. Sám jsem se i bez VŠ vypracoval a jsem tomu rád, že to je, jak to je. Plat i znalosti mám dnes na úrovni, jako bych měl VŠ, hovořím v práci cizími jazyky, což mě vždy bavilo.. a tak, jak jsem psal Radce, se pak s dětmi pustím zase do studia.:-)

                                [ Zpět ]
                                Datum: 15.03.2012
                                Autor: Martis
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                                       

                                  No vidíš. Taky bych ti moh napsat o svým tátovi, který pocházel z rodiny živnostníků, a tím pádem nemoh studovat. Ani se vypracovat v zahraničí. Po uvolnění poměrů v 60. letech si dodělával výšku. S červeným diplomem.
                                  Jeho bratranec si občas pustil hubu na špacír, a ztrávil pár let v uranových dolech. Druhý bratranec dělal dětského psychiatra, spoustě dětí pomohl, ke škodě našeho zdravotnictví se realizoval v tehdy kapitalistické cizině.

                                  Takže já Ti upřímně přeju, že v tom prohnilém kapitalismu můžeš získávat praxi v zahraničí, dostáváš odpovídající plat, a když se přihlásíš na VŠ dnes, nikdo nebude zkoumat Tvůj kádrový posudek a dělnický původ. A ještě můžeš bez nebezpečí držkovat, jak to "tenkrát" bylo lepší:-)))

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 15.03.2012
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          A proto svým dětem od mala spořím právě na studie, protože, pokud budou mít hlavu po rodičích, a malý se zdá, že ano, tak bych rád, aby se s podobnými problémy nikdy nemuseli potýkat. Howk.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: Martis
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                               

                          Ja taky ze skoly utekl kvuli financim. Ale ne proto, ze by to jinak neslo, ale proto, ze mi to bylo pohodlnejsi. Kamaradka udelala prava pote, co v 17 odesla od matky a s otcem se soudila o alimenty. Kdyz se chce...
                          Z toho mi vychazi, ze jsi nechtel dostatecne (stejne jako ja). Kdyby Ti na skole tolik zalezelo, nasel by sis pribuzmy obor na jine skole, kde bys mel vic casu na vydelavani a pripadne casem prestoupil.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 15.03.2012
                          Autor: Murphy
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                           

                      Na Tebou zmíněnou lukrativní VŠE a na další dvě VŠ jsem se dostal v roce 1994 na základě přijímaček.
                      Ale teď jsme se EU zavázali, že budeme mít 40% lidí s VŠ vzděláním, vzdělání není zboží, takže musí být vždy a pro všechny dostupné a zadarmo.
                      V reálu jsem pak zjistil, že diplom stejně nikoho nezajímá, a to ani v prvním zaměstnání. Spíše výsledky.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 15.03.2012
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

               

          "Újezďákova" čísla jsou jedna věc, konkrétní život je ta druhá. O tom jak je stejná kriminalita jako za socíku by těžko přesvědčoval obyvatele Šluknova či Varnsdorfu, o tom že děti zlobí stejně tak jak zlobili dřív jistě pohovoří každý učitel, který učil tehdy a nyní.
          Nevzpomínám se slzou v oku na minulý režim, ale jsem dalek tvrzení, že v kapitalismu i hovno voní.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2012
          Autor: petrp
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Ale to přece netvrdím i když by se dalo říci, že hoven v průměrné české nebo moravské řece plave za kapitalismu míň než za socialismu :)

            Ad učitelé, popravdě neznám žádného pamětníka, za jehož časů nebyla láska opravdovější, vzduch voňavější, chleba křupavější, lidé solidárnější, pivo levnější a děti méně zlobivé :D

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

               

          Co otec tří dětí tomu prostě věřím.
          My jsme se taky nebáli, ale myslím si jen díky tomu, že se o pedofilech a zločinu moc nemluvilo.
          Pokud bylo v roce 1989 odsouzeno za vraždu na území ČR cca 70 lidí a prakticky to nebylo medializováno a v roce 2010 105 vrahů a o každém se sáhodloze píše, reportuje v TV A DOKONCE SE O NICH TOČÍ FILMY a české ženy píší Kájinkovi do basy :( , tak máš jasný, že dojem, že žiješ ve vražedné době je jasně vyvolaný médii.

          V roce 1989 zahynulo na silnicích 914 lidí a v roce 2010 802 lidí 4000 těžce zraněno v roce 1989 a 2823 v roce 2010...při nepoměrně nižší hustotě dopravy bylo víc obětí a přitom dńes si každý vzpomíná jak hrál na silnici fotbal a auto neviděl jak je rok dlouhý :) a auta měla víc obětí než dnes.

          Před rokem 1989 byla kastrace pedofilů regulována vyhláškou a byl to, dle četnosti zákroků, stejně frekventovaný problém jako dnes, tedy cca 7-8 lidí za rok.

          A vůbec ad média, vzpomeň si na okurky ze španělska, to byla láce :)

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2012
          Autor: újezďák
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

           

      Já bych ještě před LÁSKU předřadila ROZUM. Znám ze svého okolí několik příkladů, kdy láska rodičů k dětem na těch dětech zanechala dost negativní následky (v jednom případě tragické).

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2012
      Autor: Burajda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

             

        přiměřeně :)

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2012
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

             

        A to že jaká "láska"?

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2012
        Autor: Martis
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

               

          Treba kdyz maji rodice deti tak radi, ze je vodi az do patnacti do skoly, aby se jim nic nestalo, jeste ve dvanacti je nenechaji si samotne delat svacinu, aby se nerizly nozem, a koupi jim vse, co chteji, aby deti nestradaly?

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2012
          Autor: lucierut
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsme přehnaně opatrní?...ne,chybi nam laska!

                 

            Jo tak to jo, tak to já nedělám, tak to budu aspoň prozatímně zdravý vzorek...:-)

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2012
            Autor: Martis
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Jsme přehnaně opatrní?

         

    Jeden clanecek k tematu: http://ona.idnes.cz/toto-je-nejhorsi-matka-na...

    [ Zpět ]
    Datum: 14.03.2012
    Autor: lucierut
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

582 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024