Ahoj
Konečně jsem se přemohl dát na Rajče fotky z letošní dovolené.
Fotky jsem rozdělil do čtyř alb kvůli přehlednosti i načítání.
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_I_-...
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_II_-...
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_III_...
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_IV_-...
Smekám, absolvovat všechny ty kopce na těžko je fakt výkon. Na těch silnicích tam vedle Lance a Contadora měli napsat ještě tvoje jméno. Parádní fotky.
;o)))
0
Moc hezké, obdivuju a závidím
0
Mimochodem, kdybys sem dal nějakou jednoduchou mapku nebo třeba jen chronologický soupis měst, průsmyků a míst jimiž jsi projížděl, mohli by i srabi jako já alespoň po kouskách si to projet. Viděl bych to po týdnu tak na deset let.... :)))
0
Respekt !
Na tohle bych neměl morál ani fyzičku...
Fotky by to ale zasloužilo větší protože takový "maliny" se často nevidí.
Jsem se chvíli rozmejšlel jestli jsem nepřihodím fotky z malého 7denního silničního etapáku v alpách a dolomitech ale tady by docela vybledly ;-)
0
Lidi co blázníte.Já myslel že to tu bez povšimnutí zapadne a vy takhle ?
Každá pochvala velice potěší a motivuje v další plány,děkuji.Pokud jsem někoho navnadil jsem rád.Také mám radost když se mi občas podaří nějaké inspirativní věci na netu najít.Člověk má nad čím přemýšlet snít a plánovat.Má cesta do Alp podniknutá po 7leté pauze dopadla nad očekávání dobře.Jsem rád že jsem ji v prvním roce nového desetiletí podniknul a doufám že na ni navážu i rok příští.Pokud by chtěl někdo nějaké bližší informace tak se rád pokusím.Myslím že fotky jsou ale velice přehledné a na trase nejasnosti snad nejsou.Seděl jsem u toho x hodin.Něco bych měl ještě vymyslet z mého cestovního deníčku jež bych měl alespoń přepsat do wordu.Moc se mi do toho ale nechce.Nejsem žádný spisovatel.
0
Fotky náááádhera.
Ale dřina to musela být neskutečná.
Jsem rád, že jsi vyřešil zdravotní problémy a můžeš zase jezdit.
Co to máš za sedlo? A jaká je s ním spokojenost?
0
Dík Jardo.Dřina snad ani nebyla.Jel jsem turisticky tak abych si to užil a nedřel se.S nikým nesoupeřím.Průměr z celé cesty byl kolem 15km/h.Nejvíce vyčerpán jsem byl před dojezdem k moři.Stále jsem ho vyhlížel a pořád nikde,o to krásnější a klidnější byla ale noc na pobřeží.Nejůomornější kopec byl Col de la Couillole a Gr.Bernard.Negativ si moc nepamatuji.Zdravotně je to lepší.A sedlo se taky osvědčilo.Je to nějaké zdravotní italské.
0
15 km/h v tom terénu a s báglama, to je více než slušné. Jako, žádná kochačka, to tedy ne. My když jedeme takhle natěžko, tak uděláme v obdobných kopcích 12 - 13 km/h. Sám bych dal i těch patnáct. Ale ne 30 dnů po sobě. Tak nějak. Myslel jsem si občas, že jsem magor. Kdepak.... :-))))
0
Paráda, něco takového mám jenom ve svých snech. Snad se k tomu někdy dostanu, ale vypadá to že v mnohem pokročilejším věku než si to dokázal ty. Důchod bude optimální, člověk nemusí spěchat aby nepřešvih dovolenou. :-)
0
.. trosku sukromnejsia otazka, ale celkom by ma zaujimalo, ake boli financne naklady na taku mesacnu cestu ? .. kedze si bezne prespaval vo volnej prirode , cim si usetril kopec penazi za kempy .. co si jedol, kde si jedol a take vseobecne info :) .. ale ak by si nechcel odpoved, uplne to akceptujem :) dik
0
NÁKLADY ?
Co se nákladů týče moc se nepochlapím.(radši bych to ani nezveřejňoval.)
Suma sumárum mne ve finále docela šokovala.
Co jsem kupoval ?
Jídlo z obchodů :pečivo,jogurty, marmelády, paštiky,síry,banány,oříšky-směs, čokolády, oplatky,muffiny.Voda nejlevnější,později z místních zdroju zdarma.(cca430E -11000kč.)
Suvenýry: trička,samolepky,patníky,bernardýn. (cca100E- 2500kč)
Ostatní věci: opalovací krém,baterie,ponožky, pasta na zuby,rukavice,igelit.sáčky atd (cca 90E -2200kč)
Kemp 10x z 28 nocí.Rozmezí 7-18E
(cca140E -3500kč)
Vstupné k ledovci (cca 8E ) – (200kč)
Autobus jízdenka: Janov-Brno (koupena bez delší rezervace) 2500kč
Suma sumárum i s autobusem cca.22 000kč
Jak lze vidět jsou do celkových nákladů započítány i věci zbytečné.
Vzít si sebou vše potřebné už z domu,kupovat jen to nejnutnější a nevyužívat kempů jsou náklady daleko menší.Snad příště.
0
.. dakujem za odpoved, myslim, ze je to zaujimava informacia aj pre ostatnych .. podla mna ta suma je v poriadku, na cely mesiac .. ale ako pises, su veci, ktore sa daju kupit doma a nemusis to riesit po ceste, pripadne zredukovat kempy .. a tiez gratulujem k sportovemu vykonu :) .. musel to byt zazitok ako hrom .. na cely zivot :)
.. ja by som tie kopce nedal, to by som si bicykel pekne tlacil :))
0
Mě to přijde ideální, v průměru každou třetí noc v kempu.
Osprchovat se v teplé vodě, vyprat věci, příp. dobýt baterky.
0
Můžeš popsat zkušenost s přepravou kola autobusem?
Plánuji využít studentagency, podle fotky předpokládám, že jsi jel právě s nimi.
0
Volal jsem tam 4dny před odjezdem autobusu.
Okamžitá rezervace i online převod částky.
V nařízení mají rozmontované kolo v krabici.
Rezervoval jsem to s tím,že se s řidičem snad nějak domluvím.Nenamítal vůbec nic.Jen jsem odělal kola,aby to tam vešlo.Byl tam příplatek na místě cca500kč.Naštěstí jsem nastupoval do prázdného autobusu.Odjížděli jsme cca3lidi.
0
z Brna jezdí jihoalpský expres autodoprava Jenda, vystoupit se dá kdekoliv na trase Brno Livorno, po dohodě, cena obousměrné jízdenky je 2600,- a kolo počítají 300,- jedna cesta. Bohužel letos expres nejezdil, ale prý v roce 2012 zase jezdit bude.
0
Nadherne fotky, zvlast ty bourky(*).
Stalo by zato tam pripsat neco o incidentu s rozpadlym fotakem, treba k te predchozi fotce. Co se stalo?
A jeste jen jeden dotaz: co technika? Kolik defektu a jinych nutnych oprav?
(*) snad jen uplna drobnost - u sloupu a stromu je dobre fotit se tak, at na fotce nevyrustaji cloveku primo z hlavy :-)
0
Ty fotky jsou fakt parádní! Já příští rok chystám něco podobného, v podstatě stejnou trasu, jen po rovinkách pod horama :). A z Janova dál přes Řím, San Marino, Slovinsko atd do ČR. Alpy chci vynechat, až takový borec nejsem :)...
0