reklama
Země: Rakousko Rakousko, Švýcarsko Švýcarsko, Francie Francie, Itálie Itálie

Alpské průsmyky.

Letos bych se chtěl podívat konečně na kole do Alp (snad to vyjde). A dát nějaké průsmyky (na těžko, středo-těžko). Nemá tu někdo nějaký plán, který už absolvoval? Dokonce tu před pár lety někdo psal, že má naplánovanou sílenou akci skrz několik (snad i desítek) alpských průsmyků. To by mne docela zajímalo. A kdyby někdo měl, případně věděl odkaz na seznam průsmyků v GPS, moc by mi pomohl.

Knihu, "Jak se jezdí do nebe" znám. Vlastně byla takovým prvopočátkem k tomuhle plánování.

Dík

[ Zpět ]
Datum: 17.06.2010
  • Re: Alpské průsmyky.

No kdopak tady asi tak mohl mít naplánovanou cestu skrz několik Alpských průsmyků :o)))

Hele, knihu Jak se jezdí do nebe jsem si asi před 4 roky pořídila, ale pořád ji odkládám s četbou, protože mi je jasné, že jak do toho kouknu, tak beru kolo a razím :o)))
    Ale občas ji vezmu do ruky a aspoň prolistuji - dělám si zatím jen takové chutě :o)))

[ Zpět ]
    Autor: radka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Pssss.....pssss....Mirka ne. Ten by se mi smal, ze jedu s bletnikama a cyglopytlema na nosici. Ikdyz si pohravam s tim, ze pojedu na stredo-tezko az skoro lehko. Uvidim:-)

No mne navnadila ta kniha uz pred lety. A ted i nakolaci, kdyz se chystaji na Glossglockner.

A pak taky jedno video. Sice neni s kolem, ale s autem:

http://www.youtube.com/watch?v=On9XMil7SWE

[ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

až vodpřísáhneš, že jedeš nalehko, nemáš bletník a netaháš veřič, stojitel a nosník tak se můžem pobavit nad shymikovou passdatenbankou:

http://www.schymik.de/Transalp/alpenpstart.htm

Jo a ten Čtvrtina "Jak se jezdí po asfaltu do nebe" je výborná kniha. Přesně tam, kde on končí začíná dobrodružství. Abych mu nekřivdil, myslím, že tam má dva přesahy.

[ Zpět ]
        Autor: mirekbik
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ajajaj...už je to tady:-))

Já si to teda ještě rozmyslím....:-) Dík za odkaz....

[ Zpět ]

Vídám poslední dobou ve Strakonicích kluky na jednokolkách. Není jednokolka ještě bajkerštější než bajk? Nemá bletník ani stojitel a ještě ušetří celé jedno kolo... :-)))

[ Zpět ]
          Datum: 16.08.2010
          Autor: básník

No, když na něm dáš Eisjochl, tak třeba jo o))).
            Zjistil jse, že nějaký slovenský borec už se s tímhle krasavcem seznámil. :
            http://www.bikemagazin.sk/clanok/items/Bike-and...

[ Zpět ]
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

V sousedství si někdo pořídil jednokolku s "lefty" vidlí, ta mi připadá ještě bajkerštější. Zatím se učí, má k ní tři balanční kolečka.

[ Zpět ]
            Autor: abernathy

To jsou všechno úchylky.

Na co je nutný a na co mám horský kolo bez bletníků a nositelů jsem poznal na Eisjochlu jako mladý biker, když jsem tudy poprvé jel přes Alpy od Inšpruku na Gardu.

[ Zpět ]

Minulý týden jsem projel 3 - Klausenpass, Furkapass (bohužel jenom dolů, nahoru jsme vyjel busem) a Col de la Forclaz do Chamonix

[ Zpět ]
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Lechtalské Alpy na kole

(CK Mamut tour)
18.06.2025, 5 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Bretaň na kole

(CK Mamut tour)
20.06.2025, 10 dní
22 500 Kč
cyklistický Autobusem

Korsika na kole

(CK Frčíme)
25.06.2025, 10 dní
22 900 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....
13.06.2025
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice
20.05.2025
Ahoj, jsem 76letý maďarský cyklista. Rád bych zdolal určitá menší stoupání v Česku během 2-3 dnů počínaje 22. a 23…

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne
17.05.2025
Hledám aktivní, sportovně (pochopitelně) založenou partnerku na kolo (silniční i MTB, ideálně z Prahy do kopců …
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

159 cyklistů (3 přihlášení)

Z Brna na Lago di Garda a kousek zpět

Po loňském úspěchu s cestou do Říma přemýšlíme s Radkem kam dál. Padají divoké návrhy ("Zbláznil jsi se? Tam…
Monolema | 10.06.2025

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025