reklama

V Evropě funguje více než 400 automatizovaných půjčoven jízdních kol

Pařížský Vélib si od svého otevření v roce 2007 získal obrovskou popularitu. (Sebastien Robert)

Eurovíkendy v evropských městech jsou stále populárnější. Prozkoumat je můžete ze sedla jízdního kola, ve většině případů se dají vypůjčit v některé z automatizovaných půjčoven. Vypravte se s námi na cestu po Evropě na půjčeném kole.

Prahu podrželi cyklisté

 (NaKole.cz)

Ještě včera večer to vypadalo na velký dopravní kolaps pražské dopravy. Mnoho lidí proto nechalo auta doma a na pravidelnou cestu do práce vyrazilo na kole či pěšky. A výsledek? Praha se na jeden den proměnila v Kodaň, na hlavních cyklistických trasách bylo k vidění několikanásobně více cyklistů než obvykle.

Stávka dopravců se kol netýká, do práce můžete jet po vlastní ose

Změní se Praha na jeden den v město cyklistů? (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Chystaná stávka, která ve čtvrtek ochromí provoz na železnici a veřejnou dopravu ve větších městech, se dotkne asi každého. Pravidelní cyklisté si možná vydechnou, stávka pro ně bude jen příležitostí opět vytáhnout své miláčky, tentokrát na cestu do práce. Pro ty ostatní, kteří nejezdí na kole zcela pravidelně, se může hodit pomoc. (Aktualizováno 15.6. 2011)

Konference věnovaná cyklistům začíná dnes v Uherském Hradišti

Uherské Hradiště žije přípravami na cyklokonferenci (NaKole.cz)

Na 200 účastníků letošní cyklokonference se sjelo do Uherského Hradiště, aby zde jednali o budoucí podobě cyklistické dopravy u nás. Zástupci státní správy, reprezentanti českých měst i odborníci na cyklistickou dopravu se zúčastní maratonu přednášek, kulatých stolů a odborných exkurzí, které ve Zlínském kraji potrvají až do pátku 3. června 2011.

Nová cyklostezka okolo Brandýsa slouží zatím hlavně in-line bruslařům

Na nové stezce podél Labe (redakce NaKole.cz)

Před časem byl slavnostně otevřen nový úsek Labské stezky v okolí Brandýsa nad Labem. S fotoaparátem přes rameno a na kolech jsme se vypravili podívat, jak vypadá čerstvý úsek jedné z nejvýznamnějších dálkových tras v ČR. Na stezce se dopoledne projížděli především in-line bruslaři…

Velký test skládacích kol (9.) – MyCity Compact

MyCity Compact (Květoslav Syrový)

Seriál, který postupně testuje skládací kola na českém trhu, pokračuje dalším dílem. Skládací kolo Compact je člen rodiny MyCity, vytvořené speciálně pro český trh. Mezi jeho bratříčky patří kromě městských a retro kol i terénní elektrokolo. Tenhle oranžový krasavec ale na sebe zaručeně přitáhne zvláštní pozornost.

Dobře sedět je základ

Když to dobře sedne... (redakce NaKole.cz)

Následující článek není určen osobám pravomocně odsouzeným do vězení, kterým bychom chtěli radit, jak si ulehčit výkon trestu. Text je určen milovníkům jízdních kol a měl by jim pomoci při správném posedu na jejich milovaném stroji, protože od správného posedu se odvíjí nejen pohodlí, ale i výkon.

Pražská cyklojízda měla úspěch

Velká jarní cyklojízda 2011 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Jako barevný had, pomalu se vinoucí ulicemi Prahy, tak vypadala včerejší velká cyklojízda z ptačí perspektivy. Zevnitř pulsovala energií, hudbou z několika sound systémů a dobrou náladou. Jak viděli cyklistický peloton řidiči aut, zastavených policejními hlídkami, to nevím. Jedno vím ale jistě - letošní velká cyklojízda byla zase o něco větší.

Do rozkvetlých měst vyrážejí cyklojízdy

Brněnská cyklojízda vyjela minulou sobotu16.4.20 (Darek Galle, Brno na kole)

Pryč jsou unifikované cyklojízdy, které sršely nesouhlasem a konfrontací. Tradiční velké akce, na kterých se potkávají styloví jezdci na městských kolech s freeridery, doplňuje sprška barevných tematických akcí. Specializované jízdy se obracejí tu na příznivce „furtek“, na studenty a žáky, nebo třeba na punkery. Ale čeká nás i „zaměstnanecká“ cyklojízda.

Vlaky vozí kola po Praze zadarmo

U některých příměstských vlaků v Praze kapacita háků ve vlacích často nestačí. (Jitka Vrtalová)

Před novou sezónou dostávají pražští cyklisté milý dárek. Od prvního dubnového víkendu už nemusejí platit za kola, která s sebou chtějí vzít do vlaku. Po metru, tramvajích a lanové dráze na Petřín jsou vlaky další možností, jak bezplatně s kolem překonat nepříjemné úseky cesty.

« Předchozí 1 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 31 Další »
Blogy

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

 ()
Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50 km denně, pokračovali jsme v cestě na střední Slovensko. Oskarovy schopnosti se každým dnem zlepšovaly. Tažné lano zůstalo hezky odpočívat a Oskar se stal pro nás plnohodnotným cyklistickým…
Kristina | 03.10.2024

Centrální stezkou od západu na východ_3

 ()
Úterý 23. červenceKdyž pominu stále trvající vedra, začal dnešek příjemně. Ráno jsme měly poměrně brzy sbaleno, stihly jsme i promazat kola (a vyloudit u paní ubytovatelky nový hadr na jejich utření) a vyjet chvilku před devátou. Asi 5 km se mírně stoupavá cesta zdála příjemná, ale za přístřeškem…
Aar | 02.10.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

 ()
Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás před třemi dny za Tarazem," pozdravil nás chlapík kdesi na benzínce. „To je docela dobře možné." „Nebyli jste tuhle kousek za Almatou?" zase jiný chlapík jinde. „Asi měsíc nazád? To jsme…
Peggy | 24.09.2024

Dámská 2024 – jezero Milada, Děčínský Sněžník, Ploučnice, Husí cesta a z Roudnic

 ()
Začínáme další desítku naší tradiční Dámské, dlouho jsme nevěděly kam vlastně pojedeme a kdy pojedeme. Radka měla naplánovanou dovolenou v Itálii, my s Lenkou zájezd do Alp, ale nakonec jsme Dámskou odjely v tradičním termínu. Letos máme 13 jako šťastné číslo, 13.června jsme jely s Lenkou do…
HMS | 18.09.2024

Slovinsko – Rakousko – relax v lázních Zreče 13.6. až 18.6. 2024

 ()
Letos opět s Mamutem, líbí se nám precizní připravenost tras i znalost místa, kde vedou trasy po cyklo i neznačených cestách. V únoru vybíráme zájezd, vzácně se shodneme na termínu a místu. Původně jsme chtěly ve složení Helena, Lenka a já zdolat Grossglockner, ale bohužel zájezd byl již koncem…
HMS | 18.09.2024

O čem se mluví:

Cestování na kole Do Montpellieru dnes v 00:12
Vyjížďky, srazy, akce Jarní sraz 2025 Beroun 7.5. až 11.5. včera v 22:10
Cestování na kole Pobaltí na kole včera v 21:07
Ostatní – cyklo Co vás pobavilo, potěšilo 193 včera v 21:00
NEcyklo Co vás zaujalo 282 včera v 19:56
Ukrajina 47 včera v 19:06
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 152 včera v 13:51
Lehokola Tak jsem viděl lehokolo - VII. 20.10.2024
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

341 cyklistů (2 přihlášení)

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024

Centrální stezkou od západu na východ_3

Úterý 23. červenceKdyž pominu stále trvající vedra, začal dnešek příjemně. Ráno jsme měly poměrně brzy…
Aar | 02.10.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás…
Peggy | 24.09.2024