reklama

For Bikes dnes otevřel svoje brány prvním návštěvníkům

Pražský veletrh cyklistiky, který dnes odstartoval v pražských Letňanech, potrvá až do neděle. S fotoaparátem jsme se byli podívat, jak se vydařil v pořadí druhý ročník akce a co připravil pro své návštěvníky.

Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy)
Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy)
Foto: NaKole.cz

Dnes ráno čekalo před letňanskou halou několik desítek nedočkavých návštěvníků. Vmísili jsme se do jejich hloučku a s úderem desáté společně s nimi se vydali na obchůzku tří výstavních pavilonů LVA, které hostí letošní veletrh For Bikes.

Už na první pohled bylo vidět, že oproti loňskému ročníku výstava znatelně nabyla. Plochu obsadily stánky celkem 124 vystavovatelů, k vidění jsou nejenom nové modely kol a cyklistických doplňků, ale také exhibice jezdeckého umění, nabídky turistických regionů a návštěvníci sami mohou otestovat své dovednosti na třech testovacích drahách. Následující fotoreportáž zachycuje atmosféru prvního dne veletrhu.

For Bikes můžete navštívit až do nedělního odpoledne, základní informace o veletrhu najdete v závěru článku. Stánek NaKole.cz najdete v hale č. 6 společně s našimi partnery, Nadací Partnerství, která je mimo jiné garantem certifikace Cyklisté vítáni a stezek Greenways, a s regionálním informačním portálem plzenskonakole­.cz.


Slavnostního zahájení se kromě zástupců pořádající firmy ABF a Zdeňka Štybara, který se stal osobností a tváří letošního ročníku For Bikes, zúčastnili také zástupci pražského magistrátu, cyklokoordinátor Pavel Polák a pražský zastupitel Petr Bříza.

 


Na výstavní ploše jsou k vidění stovky modelů jízdních kol od prakticky všech významných značek.

 


Většina značek nabízí celou škálu modelů od celoodpružených kol, přes crossová až po městské modely a elektrokola. Expozice značky Scott patří na veletrhu k největším.

 


Od dětských střevíčků až po závodní modely – firma Cyklošvec z Písku přivezla na veletrh kromě dalších také vlastní značku jízdních kol Galaxy.

 


Pražská firma Citybikes je první specializovaný prodejce městských kol.

 


Další z reprezentantů městské a stylové cyklistiky je brněnská firma Cyklospeciality.

 


Tipy na výlety nabízejí také regiony a kraje ČR.

 


V hale 2 u stánků cestovních kanceláří lze najít inspiraci na dovolenou. Mezi nimi je také stánek plzeňského vydavatelství Cykloknihy, kde bude možné setkat se o víkendu s autory několika knížek.

 


Polovina haly č. 6 je vyhrazena testovací dráze pro elektrokola. Každý zájemce má možnost vyzkoušet jízdu na některém z celkového počtu 40 modelů elektrokol.

 


V hale 2 jsme měli příležitost vidět neuvěřitelné kousky v podání naší trialové špičky – Vlasty Čiháčka, Martina Šímůnka a Petra Jeřichy.

 


V hale číslo 7 probíhal na U-rampě nejprve tréning, v sobotu potom čekal účastníky ostrý závod FOR BMX.

 


Kdo ví? Možná z něj bude jednou mistr světa…

Přečtěte si také:

For Bikes 2011

Termín a místo konání

25. – 27. března 2011, veletržní areál Praha-Letňany

Otevírací doba

pátek 25. března 2011: 10.00 – 19.00
sobota a neděle 26. – 27. března 2011: 10.00 – 18.00

Vstupné

Základní vstupné: 100 Kč
Děti do 10 let: zdarma
Pro cyklisty, kteří dorazí na kole: zdarma (pouze do 11 hodin)

Další informace pro návštěvníky

Fotogalerie

Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy) Slavnostního zahájení se kromě zástupců pořádající firmy ABF zúčastnili také Zdeněk Štybar (dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu a osobnost veletrhu) a zástupci města Prahy, která převzala nad veletrhem záštitu. Dvojnásobný mistr světa Zdeněk Štybar je letos hlavní tváří veletrhu. Na výstavní ploše jsou k vidění stovky modelů jízdních kol prakticky všech významných značek. Většina značek nabízí celou škálu modelů od celoodpružených kol, přes crossová až po městské modely a elektrokola. Stánek značky Scott patří na veletrhu k největším. Od dětských střevíčků až po závodní modely - firma Cyklošvec z Písku přivezla na veletrh kromě dalších také vlastní značku jízdních kol Galaxy. Většina značek nabízí celou škálu modelů od celoodpružených kol, přes crossová až po městské modely a elektrokola. Na fotografii první zmíněné od značky Giant. Na své si přijdou i rodiče s malými dětmi. Na stánku pražské firmy Dvě plus dvě lze najít inspiraci na výlety s kojenci, školáky nebo třeba s čtyřnohými přáteli. Možná z něj bude jednou mistr světa. Pražská firma Citybikes je první specializovaný prodejce městských kol. Další z reprezentantů městské a stylové cyklistiky je brněnská firma Cyklospeciality. Něco pro příznivce „furtošlapů“, přesněji řečeno Fixed Gear. V hale 2 lze načerpat inspiraci pro dovolenou na kole. V průběhu víkendu je naplánována série autogramiád plzeňského vydavatelství Cykloknihy. Tipy na výlety nabízejí také regiony a kraje ČR. Polovina haly č. 6 je vyhrazena testovací dráze pro elektrokola. Každý si může vyzkoušet některý ze 40 modelů elektrokol. V hale 2 jsme měli příležitost vidět neuvěřitelné kousky v podání naší trialové špičky Vlasty Čiháčka. Během trialové exhibice, která se opakuje několikrát denně, budete mít příležitost vidět přeskok přes tělo ležícího člověka... ...nebo skok vysoký. Během první exhibice se laťka zastavila na neuvěřitelných 120 cm. V hale číslo 7 probíhal na U-rampě nejprve tréning, v sobotu potom čekal účastníky ostrý závod FOR BMX.
redakce NaKole.cz, 25.03.2011
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě dnes v 00:02
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Ukrajina 42 včera v 23:25
Co vás vytočilo 152 včera v 22:28
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 22:14
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

128 cyklistů (2 přihlášení)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023