reklama

Cyklistická sezona začíná na For Bikes

Na jaře tohoto roku bude mít svou premiéru nový festival cyklistiky FOR BIKES.

Foto: www.forbikes.cz

 

Akce je věnována cyklistice a všemu, co k ní patří. For Bikes bude probíhat ve dnech 5. – 7. 3. 2010 v PVA Letňany. Pořadatelem je společnost ABF a.s.

Veletrh se koná jako prezentační a festivalová akce na začátku hlavní sezóny pro všechny vyznavače cyklistiky, kteří si budou moci na výstavě prohlédnout nové vzorky kol všech modifikací, komponenty ke kolům, cyklistické oblečení, mapy, navigace, potřeby pro údržbu a transport kol a nabídky CK s cykloturistickou tématikou.

Osobností veletrhu je mistr světa v cyklokrosu a nyní funkcionář UCI Mike Kluge.

Na Veletrhu FOR BIKES bude připraven kvalitní doprovodný program, který dá akci punc festivalu. Mimo jiné se uskuteční  závod a exhibice freestylových koloběžek a BMX ve speciální freestylové aréně. Organizátor připraví pro návštěvníky společně s Asociací výrobců a dovozců kol a Českou moutainbikovou asociací testovací parkúr pro horská kola. Bude pamatováno i na nejmenší cyklisty. Pro ně bude připravena dětská dovednostní dráha.

Na akci bude za přispění Magistrátu hl. m. Prahy prezentován projekt Go Pedelec, který má za cíl zvýšit podvědomí a osvětu dopravy elektrokol ve městech a obcích v zemích EU. V samostatné tes­tovací hale bude k mání na šest desítek těchto kol všech modifikací k vyzkoušení pro každého zdarma.

Na speciálních ergometrech propojených s PC a velkoplošnou obrazovkou odstartuje virtuálním závodem další ročník seriálu „Kolo pro život", kterých se zúčastní elitní jezdci minulého ročníku.

Jedním z hlavních témat výstavy je prezentace aktuálních a nových cykloturistických možností, které nabídnou zástupci jednotlivých krajů, regionů, infocenter a měst naší republiky ve svých expozicích, pro které budou vytvořeny speciální podmínky pro účast na veletrhu.

Pořádající společnost chce přilákat na výstavu co nejvíce cyklistických nadšenců, kteří hledají nové vybavení a pomoci nastartovat obchodníkům jarní prodej velomateriálu. Dalo by se tedy říct, že cyklistická sezóna 2010 začíná v březnu na veletrhu FOR BIKES. 

Podle názorů expertů i laické veřejnosti si Praha takovou akci zaslouží. Proto nad veletrhem FOR BIKES převzal záštitu Magistrát hl. m. Prahy.

 

Pavel Hájek, hlavní manažer festivalu For Bikes, PR, 03.02.2010
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 18:06
Elektrokola Výměna BMS dnes v 17:58
Komentáře k blogu Srpen 2023 – okolo Otavy dnes v 17:31
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 16:55
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 16:07
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 15:51
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

335 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024