reklama

Procestujte na kole celou střední Evropu

Rádi občas vyrazíte s partnerem nebo celou rodinou na cyklovýlet? S jarním počasím se blíží ideální doba na poznávání krás přírody ze sedla. Naše zem nabízí spoustu pěkných tras, pro opravdové nadšence ale máme tipy na neokoukaná místa v zahraničí.

Máte naši republiku projetou křížem krážem a přemýšlíte, kam vyrazit dál? Ať už vás lákají spíše rovné cesty, nebo jste dobrodruzi, co se rádi projedou po lese, vyzkoušejte cyklostezky také v okolních státech. Objevte krásy Německa, Polska či Slovenska a poznejte naše sousedy tak, jak jste o nich nikdy dříve nesmýšleli.

Plánujte předem, vyhněte se problémům

Pokud se chystáte na nějaký ten delší cyklovýlet za hranice České republiky, je třeba mít vše dobře promyšleno. Nestačí si zkrátka sbalit mapu a vyrazit. Máte správně seřízené kolo? A co sportovní vybavení, mysleli jste na všechno? Plánovat se vyplatí s předstihem, abyste nemuseli řešit problémy na poslední chvíli.

Nejednu starost související s dovolenou v zahraničí vám pomůže vyřešit cashback portál Tipli.cz. Nejen, že díky němu seženete sportovní oblečení o pár korun levněji, ale ušetříte také na případném ubytování. Jak? Dostanete zpět peníze za nákup!

Stačí se zcela zdarma zaregistrovat na stránkách cashback portálu a nechat se odměnit za každý nákup. A to celkem ve více než 750 obchodech, kde ušetříte až 33 %. Například při nákupu sportovní výbavy v inSPORTline získáte zpět 2 %. Myslete na své zdraví a pořiďte si kvalitní funkční oblečení a pevnou helmu, která vás ochrání v případě nehody.

Máte už vymyšleno, kde budete spát? Výlet do zahraničí není na jeden den. Mrkněte na hotely nebo penziony na trase a vyberte si podle ceny i vybavení. A to nejlépe na cestovateli oblíbeném Booking.com, kde s Tipli získáte zpět z částky ubytování až 4 %. Vybírejte ubytování v zahraničí chytře a s předstihem, než vám ty nejlepší nabídky někdo vyfoukne.

Žhavý tip na zahraniční cyklovýlet: Labská stezka pro milovníky dlouhých výšlapů

Užijte si několikadenní výlet z Prahy do Drážďan či opačně. Zhruba 200 km dlouhá Labská stezka vede z oblíbených německých Drážďan přes Pirnu, lázeňské městečko Bad Schandau, úchvatný národní park Saské Švýcarsko až do Labského kaňonu.

Zde si užijete náročnější trasu mezi skalisky, pořádně potrénujete nohy a nadýcháte se čistého vzduchu. Následně se dostanete do našeho národního parku České Švýcarsko a dále pak přes Děčín, Litoměřice a Mělník dorazíte do Prahy.

Pokud by pro vás obousměrná trasa byla příliš náročná, využijte možností cestování vlakem či speciálními autobusy. Jednu z cest se tak nechte svézt a druhou si užijte na svém milovaném kole. Trasa však není pro žádné začátečníky a kvůli skalnatým částem cesty, kde mohou nezkušení cyklisté přijít k úrazu, doporučujeme sjednat cestovní pojištění.

Při cestování na kole je obecně vhodné na cestovní pojištění myslet a volit i vhodná připojištění. Základní varianta často nepokrývá všechna rizika, která nám v případě úrazu mohou pěkně provětrat peněženku. Při každé cestě za hranice tak zvažte náročnost trasy – cestovní pojištění dnes pořídíte už za několik korun na den, což je pro vaše zdraví i klid na duši dobrá investice.

Dáváte-li před přírodou a těžším trasám raději přednost městským cyklostezkám, pak by pro vás mohla být to pravé vídeňská Okružní cyklostezka po Ringu. I do Vídně se snadno dostanete vlakem nebo autobusem, samotná stezka pak vede okolo hlavních UNESCO památek a končí u Dunaje. Celý okruh je rovinka dlouhá 5,5 km, hravě ji tak zdolají i malí závodníci.

Ať už nakonec zvolíte trasu jakoukoliv, vždy se zařiďte tak, abyste si ji mohli užít v bezpečí a pohodlí bez starostí o cokoli. Cyklostezek je v našich sousedních zemích spousta a krásy tamější přírody opravdu stojí za to. Vyrazte tedy na pár dní sami, nebo vezměte celou rodinu a udělejte něco pro své zdraví i požitek.

- inzerce -, 18.03.2019
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě dnes v 00:02
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Ukrajina 42 včera v 23:25
Co vás vytočilo 152 včera v 22:28
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 22:14
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

131 cyklistů (1 přihlášený)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023