reklama

GARDA TREK

Severní část Gardy se svým územím tvořeným vysokými horami a krystalickými vodami představuje vhodný cíl pro milovníky outdoorových sportů.

Okouzlující Garda v Trentinu a její pohádková krajina nadchnou tisíce turistů, kteří si každý rok vybírají tuto lokalitu jako místo pro svou dovolenou, kde mohou provozovat všechny sporty pod širým nebem v nádherné krajině, přírodě a obklopeni historií.

Mezi aktivity nejvíce vhodné pro tuto oblast ponořenou mnoho měsíců do slunečního svitu patří trekking.

Jezero Garda je opravdovým rájem pro nadšence do této sportovní outdoorové aktivity nejen pro to, že se zde nabízí pohádková krajina a středomořské klima umožňující provozovat zde tento sport v každém ročním období, ale také pro nekonečné množství stezek pro pěší tůry, ferraty na zdolávání v příjemném teplém větříku, který zmírňuje zdejší zimy a osvěžuje horký vzduch v létě.

Pro to, abyste zažili naplno trek na Gardě, se zde zrodil sprojekt Garda trek zahrnující tři trekové trasy mezi jezerem a nebem, kde odhalíte a prožijete krásy této světově jedinečné přírodní oblasti.

Garda Trek je přezdívka zahrnující svět tvořený přírodními krásami a neporušenou přírodou připravenou uvítat milovníky trekkingu: tři články shůdné na etapy,podél úbočí a podél hřebenů hor tyčících se do výšky a tvořících opravdovou korunu, která probíhá okolo nejrozlehlejšího jezera Itálie.

Tři itineráře cest jsou rozděleny do různých úrovní podle vzrůstající fyzické a psychické kondice: nízká, střední a vysoká koruna.

GardaTrek Low Loop (nízká koruna) je výlet snadné obtížnosti rozdělený do dvou etap tak, aby byl dostupný pro všechny , kdo chtějí objevit hlavní pilíře oblasti Garda Trentino: Riva, Arco a Nago-Torbole. Je to procházka pro všechny, kdo si chce užívat krásy historických center měst s jejich umělecky tvořenou infrastrukturou a krásnými výhledy a chce si odsud odnést kromě úžasných zážitků z okolní krajiny také nějaký ten suvenýr.

Garda Trek Medium Loop (střední koruna) je rozdělená do čtyř etap schůdných po celý rok. Trasa vede od břehů jezera do nadmořské výšky více než 1000 m nad mořem. V průběhu neskutečně okouzlující stezky se nelze než kochat středomořskou krajinou se všemi jejími barvami,lesní vegetací a její vůní. Trasa začíná a zároveň pak končí v Riva del Garda, je to středně náročný pochod pro ty, co mají rádi dlouhé procházky v horách.

Poslední okruh je Garda Trek Top Loop (vysoká koruna), bezpochyby nejnáročnější okruh ze všech tří. 90 km, 7780m výstupů, 5790 m klesání, toto je skutečný klenot pro nadšence (fyzicky perfektně připravené) tohoto outdoorového sportu.

7 etap od horské chaty k horské chatě, zahrnujíc všechny vrcholky hor, které obklopují severní část jezera Garda. Je to okuh umožňující užít si jedinečných výhledů z nemyslitelných výšek z více jak 2000 m nadmořské výšky.

Je to namáhavá trekingová trasa, za vaše úsilí vás ale bohatě odmění tím, že dosáhnete vrcholků hor, z nichž se můžete kochat neskutečnými výhledy. Top Loop je shůdná od června do října, vždy s přihlédnutím na výskyt sněhu, ledu a aktuálních podmínek počasí. Trasa je rozdělená na 7 etap, které si můžete také naplánovat s použitím veřejné dopravy pro návrat, kdy můžete použít také loď a pokračovat tak v úžasných zážitcích z této trasy.

Prostřednictvím projektu Garda Trek nabízí oblast Gardy v Trentinu všem milovníkům tohoto outdoorového sportu příležitost vychutnat si obrovskou sílu krásného přírodního prostředí, které je světově ojedinělé. Můžete zde vychutnávat krásné výhledy a středomořské klima, nasávat vůně pryskyřice, lesa a všech možných divokých květin tak, abyste očistili svou mysl a tělo při objevování krás okolo jezera Lago di Garda.

Fotogalerie

- inzerce -, 25.09.2017
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

569 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024