reklama

Léto s koloběžkou

Chystáte se na výlet nebo dovolenou a zajímalo by vás, kde všude je možné si v létě zapůjčit koloběžky Yedoo? V článku, který vám přinášíme, najdete nejen seznam partnerských půjčoven, ale i tipy na výlety v jejich okolí.

Foto: Yedoo

Ještěd – koloběžky v indiánském obležení

Na Ještědu jsou na koloběžky specializovaní, nabízejí širokou řadu modelů, různorodých tras a rozmanité sportovní vyžití. Na své si přijdou příznivci adrenalinových sjezdů i ti, kterým vyhovují pozvolná a bezpečná klesání. Navíc z Ještědu je neuvěřitelný výhled. Za dobrého počasí dohlédnete až na 144 km vzdálený Klínovec nebo Žižkovský vysílač v Praze.

Cestou z 1012 m nad mořem se nově můžete zastavit v indiánské střelnici, která je umístěna v půli kopce na tzv. Výpřeži. Koloběžkáři mají 5 výstřelů z luku zdarma!

Koloběžky Ještěd

Horský hotel Ještěd

tel: +420 602 770 893

web: www.kolobezky­jested.cz

Na koloběžkách můžete vyrazit také do 12 km vzdáleného Kryštofova údolí, trasa je ideální nejen pro rodiny s dětmi, pro ty mají v půjčovně dětské sedačky. Cesta je stylově značená (žlutou šipkou s koloběžkou) a vede kolem krásných roubenek a hospůdek, starého kamenného viaduktu, unikátního orloje s pohyblivými figurkami z lipového dřeva až k hospodě U Kryštofa, kde necháte koloběžku a počkáte na autobus.

Odvážnější se mohou vydat až do Liberce nebo zkusit rychlý adrenalinový sjezd střemhlav z Ještědu dolů. Seznam doporučených tras najdete spolu s dalšími informacemi zde.

Půjčovné se pohybuje od 60 do 200 Kč a odvíjí se od trasy, kterou si vyberete. Otevřeno mají od 10.00 hodin. Další podrobnosti si můžete domluvit po telefonu.

Indiáni na koloběžkách Yedoo

Kůlna na Šumavě – až 80 % pozvolného klesání

Speciální centrum Sport-Coolna, které se v zimě zaměřuje na krátké lyže tzv. shorties nabízí v létě mobilní zábavu na koloběžkách pro celou rodinu.

Majitelé půjčovny pro vás osobně vytipovali pohodové asfaltové tratě bez automobilů s dlouhým příjemným klesáním a s vyhlídkami na tichá zákoutí Šumavy. Tratě pravidelně projíždějí, kontrolují značení a stále rozšiřují počet sběrných míst. Ty jsou většinou v příjemných hospůdkách poblíž vlakových či autobusových zastávek, odkud se pohodlně můžete vrátit rovnou domů, do hotelu či k zaparkovanému automobilu.

Detailní popis vytipovaných tras včetně mapek a odjezdů vlaků najdete na webu půjčovny. Mezi nimi je samozřejmě i několik adrenalinových sjezdů.

Sport-Coolna

Špičák na Šumavě

tel: +420 604 641 817

web: www.aktivity-sumava.cz/…

Koloběžky si můžete zapůjčit ve ski-areálu Pancíř – buď přímo na Pancíři ve výšce 1 200 m n. m. nebo u spodní stanice lanovky na parkovišti Kaskády. Další provozovnu najdete na Špičáckém sedle, což je ideální výchozí bod pro rodinné výlety k Černému a Čertovu jezeru.

Coolna nabízí celkem 50 koloběžek Yedoo (40 Mezqů, 5 City a 5 Oxů včetně vybavení, sedaček pro děti apod.) Stroje si můžete rezervovat přes telefon nebo webový formulář. Na přání pro vás připraví i zážitkovou akci na míru. Otevřeno mají denně od 10 do 18 hodin.

Za 180 Kč máte koloběžku k dispozici na celý den, za 120 Kč na osobu si můžete domluvit odvoz z míst bez návaznosti na místní dopravu. Sjezd stojí dle délky 80–120 Kč. Zálohu nevyžadují, stačí předložit doklad totožnosti.

Šumava

MONÍNEC – koně, menhiry a výlet do Prčic

Pokud v létě zabloudíte na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje do místa, kterému se přezdívá Český Merán (pro podobnost s krajinou v okolí italského města Merano), vězte, že jeho krásy můžete objevovat ze stupátka koloběžky.

Půjčovnu najdete u lanové dráhy lyžařského areálu a zábavního centra Monínec. Lanovka vás vyveze na horní stanici, odkud vedou krásné stezky mezi koňskými pastvinami a starými roubenkami vesniček Cunkov a Ounuz (točila se tu pohádka Honza málem králem). Cestou můžete prozkoumat menhiry, kterými je zdejší kraj doslova posetý, svézt se na koni (konírna u Javorové skály) nebo posedět u sklenice oroseného moku v krásném golfovém středisku Čertovo břemeno v Alenině Lhotě.

Sportcentrum Monínec

Jetřichovice 53
Sedlec-Prčice

tel: +420 604 332 565

web: www.sportmoni­nec.cz

Z Monínce je jedinečný výhled na Sedleckou kotlinu. V jejím středu leží městečka Sedlec a Prčice, kterou proslavil turistický pochod (Praha – Prčice). Do Prčic se tenokrát můžete vydat na koloběžkách. Pohodová cca 10 km dlouhá trasa vede převážně po hladké asfaltové cestě.

Koloběžku vám na Monínci zapůjčí za 350 Kč na den, v ceně je i zmíněná jízda lanovkou. Otevřeno mají denně od 10 do 18 hod. Sportrelax centrum Monínec nabízí spoustu dalších aktivit. Bližší informace najdete na stránkách leto.moninec.cz.

Jízda na koloběžkách

Sněžní vlci v Krkonoších

Největší půjčovna sněžných skútrů Snow Wolves se přes léto mění na půjčovnu koloběžek, elektrokol a dalšího outdoorového vybavení. V nabídce má 12 koloběžek Yedoo Mezeq a 4 menší koloběžky Yedoo Ox.

V Krkonoších si můžete užít nejen 10 km dlouhý sjezd ze Špindlerovy boudy, kam vás samozřejmě vyvezou, ale i výlety po okolí. Pro koloběžky tu překvapivě najdete spoustu krásných cest, které zvládnou i rodiny s dětmi. Ze Špindlerova mlýna můžete vyrazit třeba do Dolu Bílého Labe, na Petrovu boudu nebo kolem Labské přehrady. Více tipů včetně detailního popisu tras je k dispozici na webu půjčovny www.snow­wolves.cz.

Snow Wolves

Špindlerovské náměstí 11
Špindlerův Mlýn

tel: +420 728 335 555

web: www.snowwolves.cz

Pokud toužíte objevit krásy hor, které jsou turistům skryté, doporučujeme vám najmout si v půjčovně osobního průvodce, stojí to za to. Ostatním pro plánování výletů na koloběžkách doporučujeme web Krkonoše bez bariér, kde najdete další tipy na lehce sjízdné cesty s asfaltovým povrchem.

Zapůjčení koloběžky na den stojí 200 Kč, za sjezd zaplatíte 220 Kč. Zálohu skládat nemusíte, stačit vám bude doklad totožnosti. Otevřeno mají denně od 8.00 do 20.00 hodin.

Špindlerův Mlýn

Kořenov – běžecké trasy na koloběžkách

Zajímalo by vás, jak vypadají běžecké trasy v létě? Třeba ty na Jizerce nebo v okolí Příchovic? Projeďte je o prázdninách na koloběžkách. Ty si můžete zapůjčit v penzionu Jahoda v Kořenově. Výlet k rašeliništím na Jizerce a pak do Orle nebo známého polského skiareálu v Jukušicích můžete zpestřit koupelí v Jizeře. Mezi obrovskými kameny se v létě vytvářejí bazénky, v kterých se dá udělat i několik temp. A ten vzduch!

Penzion Jahoda

Kořenov 36, Harrachov

tel: +420 608 180 285

web: www.penzion-jahoda.cz

Penzión Jahoda najdete v dole v údolí Kořenova. Koloběžku vám zapůjčí za 250 Kč na den. K dispozici mají 10 nových Mezqů. Pro neubytované vyžadují zálohu až 1 500 Kč. Na léto plánují rozšíření půjčovny i do nedalekého Harrachova. Otevírací dobu nevedou, v případě zájmu volejte kdykoli na 608 180 285.

Kořenov

Labskou cyklostezkou z Litoměřic

Bike, Ski & Skates

Krajská 293, Litoměřice

tel: +420 728 602 787

web: www.facebook.com/…

Nejkrásnější výhledy na půvabné kopce Českého středohoří jsou z hory zvané Radobýl, která se tyčí nad Litoměřicemi. Pokud se nebojíte stoupání, pak si v Litoměřicích půjčte koloběžky a vydrápejte se na tuto magickou čedičovou horu. Pohled do kraje vám námahu bohatě vynahradí. Ale ani ti, co se raději vydají po Labské cyklostezce podél řeky Labe, o krásné výhledy nepřijdou. Bránou Čech známou Porta Bohemika nedaleko Žernosek vstoupí do nádherného kaňonu řeky Labe, který je dovede třeba až do Ústí nad Labem či Děčína.

České Středohoří

Hrňte to Brnem na kolobce

V Brně hned v sousedství jedné z nejoblíbenějších místních cyklostezek si můžete půjčit kolobky a vyrazit na nich podél řeky Svratky. Čeká na vás rovinatý terén, hladký asfalt a u nákupního centra Olympie volnočasový areál. Odvážnější se mohou na koloběžkách vydat až na Prýgl – brněnskou přehradu, kde mohou zbytek dne strávit lelkováním u vody. Z půjčovny je to pouhých 15 minut do centra města, což ocení především příznivci kavárenského života a kulturního dění. A že se toho v ulicích Brna děje spousta zajímavého…

Gary Sport

Polní 6, Brno
(tenisové kurty Moravské Slavie)

tel: +420 734 607 829

web: www.garysport.cz

Půjčovnu najdete přímo na tenisových kurtech Moravské Slavie v Polní ulici číslo 6. K dispozici zde mají několik modelů pro velké − Yedoo Mezeq, Yedoo City a Yedoo Ox a také dětské koloběžky a odrážedla Yedoo Čtyřlístek. Za hodinu zaplatíte 90 Kč, za den 330 Kč a za víkend 550 Kč. Pozor: Pro zapůjčení budete potřebovat zálohu ve výši 2 000 – 1 000 Kč. Další podrobnosti a popis doporučených výletů najdete na webu www.garysport.cz.

Brno

Kuchyňa – objevte Malé Karpaty

Camping Park Karpaty

Kuchyňa, Slovensko

tel: +421 948 651 851

web: www.adventure­parkkarpaty.sk

Také na Slovensku si můžete zajezdit na koloběžkách Yedoo. Jejich zapůjčení nabízí kemp na úpatí Malých Karpat – Camping park Karpaty, který leží na břehu vodní nádrže Kuchyňa asi 12 km od Malacek. V jeho okolí se rozprostírají krásné hluboké převážně listnaté lesy, které stojí za to prozkoumat. Na koloběžkách můžete vyrazit na vrch Vysoká, který je častým cílem místních i zahraničních turistů nebo si užít pohodovou jízdu kolem přehrady či po udržovaném 1 200 m dlouhém běžeckém okruhu.

Koloběžky vám v Kuchyni zapůjčí za 2.50 Eura na hodinu. Nabízejí i služby animátora, který vám připraví trasu na míru.

Dovolená na Mallorce

Fun Wheels Center

07560 Cala Millor
C/CA S Hereu 3

tel: 0034 603 123 215

web: www.facebook.com/…

Čistou radost z jízdy na koloběžce můžete zažít také na Mallorce ve středisku Cala Millor. V centru Fun Wheels, které se nachází poblíž hlavní pláže, nabízejí výlety po okolí na strojích různého druhu, mimo jiné i na elektrifikované koloběžce Yedoo Mezeq. Pro ty, co si rádi protáhnou svaly, tu mají ale i koloběžky Yedoo bez pohonu.

Malorka

Vendula Kosíková (PR), 30.07.2014
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 44 před 7 minutami
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
Technické rady Nový gravel včera v 14:23
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 12:24
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky včera v 10:51
Cestování na kole Velikonoce za polárním kruhem 3/2024 18.04.2024
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

295 cyklistů (7 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024